Kezban terörü

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
İyice şımardılar.
Akşam barda alkollüyken tanıştıkları adamların yatağında ertesi sabah uyanan bütün kezbanlar, twetter'da toplanmış "MeToo" diye bir hastag altinda zırlıyorlar. Patronuna, iş arkadaşına, asılıp da yüz bulamadıkları adamlara uyuz olmuş bu kezbanlar, utanmadan "beni elledi" diye iftira kampanyası yürütüyorlar.

Bakın kezbanlar. Bundan sonra o altına bile isteye yattiginiz adamlar akillanir da inlemelerinizi videoya alırlarsa rezil olan siz olursunuz.

Bakın. Bu freak show, gerçek cinsel şiddet mağduru insanlara hakarettir. Onların yaşadıklarını basitlestirmek ve verdikleri hukuk mücadelesini baltalamaktir.

sosyal medyanın bu gibi olaylar için hem işe yarar hem de zarar veren bir yanı var. bu tarz ifşa olaylarını çok fazla takip etmiyorum, özellikle karşılıklı sohbet şeklinde geliştiği zaman bunun nesinin ifşalandığını çok anlamıyorum. sohbet eğer istemediğin şekilde ilerliyorsa bunu bitirebilme şansın var. bitirirsin, sonrasında farklı şekilde olaylar gelişir, o zaman şikayet edilir, şikayetten bir şey çıkmıyorsa sesini duyurmaya çalışırsın evet ama bu durum bazı taraflar için gereksiz gündem yaratmaktan başka bir şey değil. rızanız dışında bir şey gerçekleşiyorsa sonuna kadar arayın hakkınızı ama o an yaşanırken zevk aldığınız, eğlenceli bulduğunuz bir şeyi sonrasında bu şekilde ifşalama çabasına girerek ortalığı bulandırmayın.
yani climax hocam sert girmiş ama kendisine selam yazıldığında bile bunu ifşalayarak ''ay sapık yaa'' kafasına giren bir zihniyetin çoğalarak bu mecraları zararlı hale getirmesi hoş bir durum değil, gittikçe de zararları ortaya çıkıyor. son yaşanan olayda da ne kadarı tacizdir, ortalığa dökülen mesajlar tek taraflı mesajlar mı bilmiyorum ama yaptığı şeyin ağırlığını kaldıramadığı için intihar eden bir adam gibi geldi ibrahim çolak. hayatta kalıp bütün bunlarla savaşabilirdi de, en azından muallakta kalan bu durumu çözüme kavuşturabilirdi. tercih etmedi, tercih etmediği için bu sefer ifşalayan kadınlar linçlendi. neresinden tutarsan tut yine bir sonuca varamıyorsun. tacize, tecavüze uğradığı için bu dünyada daha fazla yaşamak istemeyen intiharlar kadar dikkatimi çekmemiş de olabilir bu konu, ondan çok takip etmedim ama keşke bir suçu varsa bunun cezasını çekerek yaşasa bu insanlar. ne bileyim ya, ülke öyle bir şey ki söylediğin şeyleri bile anlaması gereken en son yerden anlayıp sürekli bir linçleme peşinde herkes. en üzücüsü de bu olayı baz almasam da dediğim o basit selamlar üzerinden ifşa olaylarını marifet gibi sunanların, kadınların mücadelesine verdikleri zarar. aynı şekilde bunun için mücadele eden birçok erkeği de direkt etiketleyerek mücadelesini basitleştirmek.
olayı takip edenler daha iyi anlatır belki ama linç kültürünün hiçbir durumda işe yaramadığı kesin.

Masumiyet karinesinin açık açık yok sayıldığı bir döneme geçtik gibi. Başlık biraz sert olmuş ama maalesef toplumda oluşan öfke artık insanları çok zor durumda bırakmaya başladı. Tabi kadına şiddetin artık had safhaya ulaşması da bunda etkili. İnsanlar doğru ya da yanlış mı diye bakmadan, -genelde- adalet sistemi tarafından verilmeyen ya da verilmediğini düşündüğü cezayı kendisi vermeye çalışıyor. Oysa mahkeme tarafından kesinleşmiş bir hüküm bulunmadıkça herkes suçsuzdur doktrininden uzaklaşmak yine sadece bize zarar verir. Ve bu linç kültürü bazı kesimler tarafından çok yanlış şekilde kullanılmaya açık hale geldi. Orta yolu bulmamız lazım ama nasıl?

Geçen gün gördüm kadın şey demiş "Madem bu başlık açıldı herkes özgürce belirtiyor ben de belirteyim 14 yıl önce 22 yaşındayken patronum bana şöyle böyle yaptı.Para teklif ederek susturdu."
para karşılığında yapmışsın işte hala neyin peşindesin.
Bunla beraber ne kadar beş para etmez kezban varsa onlar da fırsat bu fırsat deyip iftira ile birilerini ifşa etmeye çalışıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maalesef toplumumuz kaos seviyor, linçi bile eğlenmek için yapıyor düşünmeden. Sosyal medya artık gladyatör dövüşlerini izleyen seyirciler gibi.. sürekli linç ve kaos istiyorlar.

Feministleri ikilem de bırakan durum.
"E biz sizin icin mi savasiyoruz kizlar? Tuzaga dusup ölün diye mi"?

Yıllar önce haberlerde, bir grup kadın öğrencinin bir dersliği basarak bir erkek öğrenciyi kayda aldığını, senin gibi tacizcilerin bu okulda yeri yok senden arkadaşımızın intikamini alacağız diyerek videoyu sosyal medyaya yüklediklerini görmüştüm.

Bir kaç gün sonra çocuk intihar girişiminde bulunmustu. Neyse ki ölmedi. Haberlere verdiği röportajda ben hicbisey yapmadım. Evime gittik, içtik. Yakinlastik ve cinsel münasebette bulunmadık çünkü istemedi. Sonrasında da uyuduk dedi. Kim haklı bilemiyorsun?

Bir keresinde de kadın "bakkal çocuğumu taciz etti" diye yaygara koparmisti da adamı linç etmislerdi. Gerçek çok sonra ortaya çıktı ki bakkal borcu yüzünden tartışma çıkmış kadın böyle bir yola başvurmuştu.

Sosyal medya linci de diğer herşey gibi yanlış işliyor Türkiye'de. Sadece taciz olaylari için degil. Zabıta çocuğa simidi kaldir satman yasak diyor. Çocuk kaldırmıyor. Yakınındaki fırın tekrar arayıp şikayet ediyor burada hala seyyar satıcı var ben boşuna mı vergi veriyorum diye. Bir iki üç derken çocuk kaldırmıyor, zabıta amiri de her defasinda zabıta memuruna fırça kayıyor adam sonunda o sinirle gelip ben sana kaldır demedim mi diye tezgahı dağıtıyor. Duyarlı bir vatandaşta videoya alıp sosyal medyaya atıp kamuoyu oluşturuyor. Örnekler çoğaltılabilir.

Herkes duyarci herkes primci. Birilerinin popi olma uğruna birgün sizde bir esnaf, memur olarak sosyal medyada harcanabilirsiniz.

İbrahim Çolak intihar notunda şöyle bir ifade kullanmış: "Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var."

Sosyal medyada yaşanan linçlerin cinsiyet ayrımı yoktur ve herhangi bir konuda, her an herkes için linç başlatan birileri çıkabilir. Sosyal medya linç kültürü hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok ciddi bir sorundur ve mutlaka bir takım önlemler alınması gerekmektedir. İnsanların bu tip olaylarda çok çabuk galeyena geldiği ve kimi zaman da telafisi olmayan kayıplara neden olduğu ortadadır. Sokakta bile haklıyı haksızı bilmeden insanların linç edildiği örneklere şahit oluyoruz ve bu sepeple ortada bir suç-suçlu varsa bunun muhattabı yargı mercidir, vatandaş değil. Kimsenin sağdan soldan duydukları ile başka yaşamlar hakkında ithamda bulunma hakkı yoktur.

Taciz ise ne yazık ki ülkemizde çok sık yaşanan ve çoğu zaman da konuşulmaya utanılan bir gerçektir. Kimi kadın çevresinden çekindiği için kimisi ise çaresiz hissettiği için bu çirkin eylem karşısında sesini çıkartmaya korkmaktadır. Yıllar önce yaşanan tacizlerin çok sonra ortaya çıkmasındaki en önemli etken de kişinin bunu anlatmaya kendini bir türlü hazır hissetmemesi veya başka örnekleri görüp konuşmak için aldığı cesarettir. Bazı kadınların zaman zaman intikam amaçlı attığı iftiralar da olabilir fakat bu yine de taciz olaylarının hiç yaşanmadığı anlamına gelmez.

Sosyal medyanın yaşamamıza dahil olması ile beraber, sözlü ve fiziksel tacize ek olarak bir de sosyal medya üzerinden taciz eklenmiş durumdadır. Kimisi gizli hesaplar kimisi de açık şekilde, canının istediği kadına, istediği cümleleri yazabilmekte ya da bir takım cinsel içerikli mesajlar yollamaktan çekinmemektedir. Bu tip durumlara herkesin tepkisi farklı olur fakat sonuç olarak bunun adı tacizdir ve kişinin gerekli yerlere şikayet etme hakkı bulunmaktadır.

Erkeklerin, bir kadının rızası olmadan ona herhangi bir şekilde yönelme hakkı yoktur ve bu yanlışa uydurulan bahaneler de geçersizdir. Kadının gerek giyim ya da yaşam tarzı veyahut o anki ruh hali-konuşması v.s ile tacize davetiye çıkarttığının iddia edilmesi, tamamen suçu bastırmak için üretilen uydurma gerekçelerdir.

Taciz olaylarında kadınların sessiz kalmak yerine yetkili makamlara iletip hakkını araması gerekir fakat neyin taciz olduğunun ayrımı da çok iyi yapılmalıdır. "Sosyal medya ifşaları" adı altında yapılan bu eylemlerin kontrolü zordur ve aile-eş-dost gibi suçu olmayan insanların da zarar görmesine sebep olunabilir. Kısacası ortada bir taciz varsa bu durum hakkında suç duyurusu yapmak ve geri kalanı da yargıya bırakmak gerekiyor yoksa herkesin canının istediği hakkında aklına geleni söylemesine engel olunamaz ki bu da gerçekten haksızlığa uğrayan insanların işini zorlaştırmaktan başka işe yaramamaktadır.

Son düzenleme:
Bahsi gecen mevzuyla bağdaştırarak aynı şekilde bir erkek ifşa etse idi kadının yazılarını tepkiler daha farklı olurdu diye düşünüyorum .
Kadına yapılan cinsel saldırı , kadınlara kurulan tuzak , herkes kadına bel altı vuruyor vs vs .
Son zamanlarda bazı hukuki yaptırımlardan kadınların gereksizce ve tamamen kötü niyetli bir güç kazandığını düşünüyorum . Üzgünümm

vay anasını sayın seyirciler bilgi paylaşımının naifliğine bakarmısın xd kimse kimseye höd demeden yorum yapıyor güzel güzel.

Ben de bir kaç cümle paylaşayım. Hatem kardeşime hak vermekle birlikte sosyal medya malesef bizi ahlaken çökertmiş bulunmakta. Bu durum tabiki kullanıcısına göre değişir fakat genel olarak bir ahlaki çöküntüyü beraberinde getirdi. 2 haftadır evde olmanın vermiş olduğu boşlukla sabah kahvaltılarında annemle beraber şu başına birşey gelen gidip başvuruyo kadında olayı çözüyor adı aklıma gelmedi şimdi onu izliyorum genel olarak bir adam kayboluyor hep işin altından kadın çıkıyor. Ha adamda suç yok mu tabiki var biri uçkur uğruna diğeri para uğruna. Akşamları masumlar apartmanı kırmızı oda felan izlemeye başlayacağım yakında durum çok kötü.

Konudan saptık ama buraya parmak basasım geldi yorumları görünce. Çünkü cidden sosyal medyada istediğin herşey olabilirsin. Hemen ufak bir örnek vereyim zamanında bir okey sitesinde çipim bittiğinde taş gibi bir hatun hesabı açıp amcalardan çok çip talep etmişliğim oldu. Amcalar varya o amcalar vay anam vay anam neler neler xd

Maalesef biri dm atıyor. Haspam yaa hemen paylaşacak. İstiyor ki bakın bana dm’de neler yazılıyor desinler.

bana da bir ara yazıyordu malın biri. Yalandan sevgilim var diyordum. Bu konusmamıza engel değil evli olmadığın sürece diyordu. skljskj bunu engelledim.
Bas engeli kurtul ne uzatiyorsun. Futbolculara üzülüyom ya. Ağız tadıyla çapkınlık yapamıyorlar. xd

Geri