Kerbela Vahşetini Aşüre tatlısıyla kutlamak!

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
E canım helva örneğini veriyorsunuz ama ben cenaze amaçlı dagitilan hiç bir helvayı yemedim. Hiç bir mevlid şekerini yemedim.

Ama aşure başka. Kişiselleştirilmiş bişi değil. Arap kabile savaşları ilgi alanım değil.

Konuya bak hahaha bu mantıkla;
Birisi ölünce helvasının yenmesi ölüden kurtulmak için,

Birisi evlenirken düğündeki ikramlar ailenin çocuğundan kurtulduğu için,

Ölen birisinin peşindeki günlerde kuran okutulması ondan kurtulunduğu için,

Askere giden çocuğun arkasından dökülen su çocuktan bıkan ailenin çocuğun arkasındaki sevinci içindir.

Ilk defa @Serasker ile ayni fikirdeyiz arkadaslar asureyi kutlama amacli yapmiyoruz bu ay bizim matem ayimizdir oruc tutar oruc bitiminde de asure yapariz dağıtırız, mesela bu ayda bizler et tavuk elma yumurta gibi seyler yenmez su kanana kadar icilmez

Olay alevi kültürünü aşmış baylar bayanlar. Sünniler de çatır çatır aşure kaynatıyor. Buna ne diyeceksiniz?

Ilk defa @Serasker ile ayni fikirdeyiz arkadaslar asureyi kutlama amacli yapmiyoruz bu ay bizim matem ayimizdir oruc tutar oruc bitiminde de asure yapariz dağıtırız, mesela bu ayda bizler et tavuk elma yumurta gibi seyler yenmez su kanana kadar icilmez
İnanamıyorum buna sevindim hemen not alayım bu tarihi :)

Olay alevi kültürünü aşmış baylar bayanlar. Sünniler de çatır çatır aşure kaynatıyor. Buna ne diyeceksiniz?

Ona bakarsan biz ramazan bayramini kutlamazdik artik hersey birbirine girmis durumda orucunuda tutuyoruz bayraminida kutluyoruz :) onlarda bizim asuremizi kaynatmis cok mu:))

sizler bizler kuran okurken hangi sayfayı atladık acaba :dd

Kasdetmek istediğimi anlatamadım galiba
Nasıl oluyorda tamda aşure günü
Muharremin onuncu günü, Kerbela olayı yaşanıyor.
Yoksa izzet ikramlara karşı değiliz.

Kerbela yıl dönümlerinde aşüre etkinlikleri yapılıyor
Aşüre gününe de pek çok kutsal günler atfediliyor.
Soru şu
Aşure Kerbela için mi?
Yoksa diğer kutsallar için mi kutlanıyor.

Kasdetmek istediğimi anlatamadım galiba
Nasıl oluyorda tamda aşure günü
Muharremin onuncu günü Kerbela olayı yaşanıyor.
Yoksa izzet ikramlara karşı değiliz.
Yalan mı?
Kerbela yıl dönümlerinde aşüre etkinlikleri yapılıyor
Aşüre gününe de pek çok kutsal günler atfediliyor.
Soru şu
Aşure Kerbela için mi?
Yoksa diğer kutsallar için mi kutlanıyor.

@ala'turka abicigim canim benim o kadar derinlerini hic bilmiyorum buyuklerimiz bilir cok seyler anlatiyorlar hangisi dogru hangisi yalnis simdi ne desem hic bilemiyorum

Kuranda böyle bir ifade geçer ayet
Ben insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattım.. yani arkadaşlar kaderinizde cehennemde yanmak varsa boşa din ile imanla uğraşmayın bakın ben boşverdim ne yapsam islama dönemiyorum kesin cehennemliğim kaçış yok

@ala'turka abicigim canim benim o kadar derinlerini hic bilmiyorum buyuklerimiz bilir cok seyler anlatiyorlar hangisi dogru hangisi yalnis simdi ne desem hic bilemiyorum
Ben şunda endişeliyim
Emevi uydurması, matem gününü şenliğe çevirme isteğinin karşılık bulması.
Benim isteğim Kerbeladan dersler çıkarmak
Bu acılı günün, ruhuna uygun hareket etmek

Kuranda böyle bir ifade geçer ayet
Ben insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattım.. yani arkadaşlar kaderinizde cehennemde yanmak varsa boşa din ile imanla uğraşmayın bakın ben boşverdim ne yapsam islama dönemiyorum kesin cehennemliğim kaçış yok
Yabani
Kuranın bütün ayetleri hakkında seninle yartışabilirim
Ayetleri çarpıtıyorsun
Çelişki gördüğün ayetlerin konusunu aç tartışalış
Burası yeri değil

Yabani
Kuranın bütün ayetleri hakkında seninle yartışabilirim
Ayetleri çarpıtıyorsun
Çelişki gördüğün ayetlerin konusunu aç tartışalış
Burası yeri değil
İyi şimdi kuranda şüphe olmaz demi neyse odur ahzab süresi 35 te neden peygamber dediğimiz insan kendi geliniyle evlenir hz Zeynep’i alması için Allah ayet indirir yüce dediğimiz Allah BÖyle işlerle mi uğraşıyor ahlaki boyutunu geçtim

Ona bakarsan biz ramazan bayramini kutlamazdik artik hersey birbirine girmis durumda orucunuda tutuyoruz bayraminida kutluyoruz :) onlarda bizim asuremizi kaynatmis cok mu:))
Biz daha çok tadından dolayı kaynatiyoruz sanirim. Millet niye oldugundsn çok ooo bugün asure gunu toplanin kizlar moduna giriyor.

Alaturka şimdi Google’dan YouTubeden araştırma yapıyor acaba bu ayette nasıl kılıf uydururum diye bakınıyor cevabı belli öyle demek istemiyor şöyle diyiyor..

İyi şimdi kuranda şüphe olmaz demi neyse odur ahzab süresi 35 te neden peygamber dediğimiz insan kendi geliniyle evlenir hz Zeynep’i alması için Allah ayet indirir yüce dediğimiz Allah BÖyle işlerle mi uğraşıyor ahlaki boyutunu geçtim
Alaturka şimdi Google’dan YouTubeden araştırma yapıyor acaba bu ayette nasıl kılıf uydururum diye bakınıyor cevabı belli öyle demek istemiyor şöyle diyiyor..
Yok yanlış zan
Yeni telefonu elime aldım
Ateist ortamlarda en çok eleştirilen konuların başında gelir.
Soruyun cevabı ise çok basit,
Asabiye kültürünü yıkmak için,
Şamdan edinilmiş bir evlatlık soyu olan
Ümeyyeoğullarının haşimilere neler çektirdiğini bilmiyorsun.

Yok yanlış zan
Yeni telefonu elime aldım
Ateist ortamlarda en çok eleştirilen konuların başında gelir.
Soruyun cevabı ise çok basit,
Asabiye kültürünü yıkmak için,
Şamdan edinilmiş bir evlatlık soyu olan
Ümeyyeoğullarının haşimilere neler çektirdiğini bilmiyorsun.
İyide bize ne faydası var bizlerde mi uygulayalım örnek alacağımız nokta nedir peygamber bu evliliği yaparken kınanıyor Arap toplumunda ayıp sayılırdı bu davranış ayet bir nevi buna merhem olmuş gibi duruyor

İyide bize ne faydası var bizlerde mi uygulayalım örnek alacağımız nokta nedir peygamber bu evliliği yaparken kınanıyor Arap toplumunda ayıp sayılırdı bu davranış ayet bir nevi buna merhem olmuş gibi duruyor
Bize çok faydası var,
Zorlama akrabalık olmaz
Osmanlı bundan ders çıkarmadı
Devşirmeler Osmanlıyı yıktı

Şu konuyuda kapattın günaha girmeyelim müminlerin arasına fesat karıştırmayalım

Geri