Kerbela Katliamı

• Kullanıcı Aden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Çok benzemesinden bahsetmiyoruz. Öz olarak aynı olgu olduğundan söz ediyoruz. Önce okuduğunuzu iyi anlayın.

Aynı falan değil benzer hem de çok benzer. Şiilerin hepsinin özünde Hz. Ali sevgisi vardır. Bir kısmı İmam Ali der insan olarak görür bir kısmı haşa Allah der. Özü aynı gibi bir kalıba sokarak aynı göremezsin.

Aynı falan değil benzer hem de çok benzer. Şiilerin hepsinin özünde Hz. Ali sevgisi vardır. Bir kısmı İmam Ali der insan olarak görür bir kısmı haşa Allah der. Özü aynı gibi bir kalıba sokarak aynı göremezsin.
Alevilik- Bektaşilik Şiiliğe benzer bunu anlarım ama şiilik değildir tıpkı sünniliğe benzeyip sünnilik olmadığı gibi.
Bizlere amerikan İslam'ını dayatmaya çalışmanız beyhudedir.
Size daha öncede belirttim siz gidin üstadınız Garaham Fuller gelsin!

Alevilik- Bektaşilik Şiiliğe benzer bunu anlarım ama şiilik değildir tıpkı sünniliğe benzeyip sünnilik olmadığı gibi.
Bizlere amerikan İslam'ını dayatmaya çalışmanız beyhudedir.
Size daha öncede belirttim siz gidin üstadınız Garaham Fuller gelsin!

Cevap veremeyince başladı yine Amerika'nın oyunları bunlar demeye :)

Devam devam :)

Hacı bektaşi Veli tüm Alevilerin serçeşmesidir. Bu böyle bilinir ve kabul görür siz istediğiniz kadar Türk insanını bölmeye gayret edin o graham Fuller'in ''Amerikan İslam'ı (Muaviye dini)''nı bizlere kabul ettiremezsiniz.

"Özellikle Muaviye'nin ve Yezid'in davranışlarının iyi niyetle izahı mümkün değildir.
Muaviye, servetini siyasal başarısı için seferber etmiş durumdaydı. Karşıtlarından kiminin öldürülmesi yolu benimsenirken, kiminin de para ile satın alınması yoluna gidilebiliyordu."

Sizin alıntınızdan çizdim altlarını.

Zamanın siyasetinden bahsediliyor ki, siyaseti yapanlar da sizin savunduklarınız oluyor.

Siz, bildiğiniz doğruyu izahtan uzak kalmakta ısrarcısınız. Benim çabam burada tükendi.

Zamanın siyasetinden bahsediliyor ki, siyaseti yapanlar da sizin savunduklarınız oluyor.

Siz, bildiğiniz doğruyu izahtan uzak kalmakta ısrarcısınız. Benim çabam burada tükendi.

Evet ısrarcı olduğumu daha evvel de söyledim. Ben o zaman yapılan siyasetten bahsetmiyorum.

Aşure gününde Kerbela'yı anmakta bir beis yok. Hz. Hüseyin (r.a)'ın şehid edilişini hatırlamanın kötü tarafı değil ibret alınacak noktaları olduğunu düşünüyorum.

Benim siyasi malzemeden kastım Kerbela ile alakası bulunmayan bir sahabiye, oğlunun mesul olduğu fiilden dolayı tahkirde bulunulması. Bu da ekseriyetle günümüz Alevi vatandaşlarının başvurduğu bir yol. Daha sonra işin ucunun Alevilerin haklarına getirilmesi ve sair konular itiraz ettiğim noktalardır.

Kerbela'dan çıkıp Hz. Ali-Hz. Muaviye'ye oradan çok başka yerlere yelken açmayı doğru bulmuyorum. Hele hele bir sahabiye yapılan istihkarı kabul etmem mümkün değil.

Geri