Soru C Kendinizi olduğunuz gibi kabul ediyor musunuz yoksa değiştirmek mi isterdiniz?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
İnsan çoğu zaman kendisi hakkında detayları fark edemez ve başkalarının yansıttıklarını da haksız bulur. Sizi rahatsız eden ve değişmesi gerektiğini düşündüğünüz yönleriniz var mı?

Degistirmek istedigim bi yönüm var o da her seyi cok kafama takiyorum keske biraz umursamaz olsaydim

Kendimle bir problemim yok ama ben sabit duramayanlardanım, hem fiziki hem de kişisel gelişim sürecimle ilgili.
Daha önce de demiştim kimseye değil, kendime karşı acayip derecede eleştirelimdir, bunun zararını da gördüm ama lehime çevirdiğim yaş ve deneyimdeyim artık. Diyeceğim şu, kendimden memnunum ama değişime ve harekete çok ihtiyacım var. Hiçbir şey olmadan akıp gitmeyi de istiyorum bazen, gelişmek de istiyorum.
Soruyu çeşitli açılardan ele alıyorum, kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve seviyorum, kavgam kendimle sadece. O yüzden barışması da kolay. Düzeltmesi de. Affetmesi de.

Keske eğitimle olsaydi ama karakteristik bence
Ne eğitim ne karakter... Biraz artık kırılmaya doymuşluk mu diyeyim ya da yaşantı yoluyla bomboş olduğunu anlamak mı... Eskiden ben de öyleydim. Kafaya takar, üzülürdüm de şimdi canımı sıkanın ümüğünü sıkıyorum...
Benden bağımsız kafaya taktığın şeyin öznesi kim? Senin için değeri, ederi ne? Bunu sorgula. Ağzı olan konuşur çünkü kendisinin ve çevresinin yalanını, yanlışını görmezden gelerek...

Kendimle bir sorunum yok kendimi her anlamda yeterli buluyorum düşüncesi olan biri egoist ve narsist bir kişiliğe sahiptir
Elbette herkesin hepimizin hem kişilere karşı hemde kendine yetersiz eksik kalan yönleri vardır bunu bilincinde olup ve kabbullene bilmek yeri geldiğinde öz eleştiri yapabilmek ve kendini olumlu yönde geliştirmeye çalışmak bir erdemdir

evet benimde kusurlarım eksiklerim var beni en çok rahatsız eden ise sinirlilik halim o anlarda daha sakin kalmayı isterdim
Bir diğeri de aceleci ve tez canlı olmam kjkjk

Moderatör tarafında düzenlendi:
Keske eğitimle olsaydi ama karakteristik bence
İnsanlar değişken canlılar canım. O yüzden kendini hiçbir şeye şartlandırma.
Yaparım dediğimiz onca şeyi yapmadık, asla yapmam dediğimiz birçok şeyi yaptık, yapıyoruz.
Değişime inan. Uygun şartlar oluşunca her şey değişir.

Kendimle problemim yok kendime göre mükemmelim. Kimsenin beklentisine göre hareket etmem.İstedikleri gibi olmadığım için zombi görmüş gibi uzaklaşıyorlar.

Mütteşemliğimi sorgulamak kimin haddine? Fjjfjdj
Şaka şaka karşımdaki üzüme göre değişir. Şarap da olurum sirke de…

Son zamanlarda yürüyen bir varil haline geldim acilen diyete başlamam lazım onun dışında bi problem yok

33 yıldır kendimi olduğum gibi kabul ediyorum, diger insanlar da beni olduğum gibi kabul ederler, kabul etmeyenler yahut artık tahammül etmeyenler olabilir, onlar giderler, giden gitmişir, gittiği gün hangi gündür? İşte bunu hatırlamam mümkün değil...

Yani böyle değişim meğişim gibi ılık laflara inanmam.

Şu anki benden çok memnunum, insanları hayatı kafaya takmamayı öğrenip, kendimle barıştığımdan beri mutluyum huzurluyum..

Geri