Kendinizi ifade ederken nelere dikkat etmelisiniz?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

6.Haftanın Tartışması / "Kendinizi ifade ederken nelere dikkat etmelisiniz?"

Merhaba IRCFORUMLARI.COM.TR

Bu haftanın konusu; Size göre kendinizi ifade ederken nelere dikkat etmelisiniz?

TCK’ya göre suç sayılacak yorumlardan kaçınalım, teşekkürler.

Kısa ve sade ifadeler ilk kural olmalı çünkü karşı tarafı sıkacak şekilde uzun ve anlaşılmaz cümleler olumsuz bir intiba yaratacaktır. En iyi bildiğiniz konuda bile her şeyi anlatmaya çalışmamak gerekiyor. Kendinize duyduğunuz güven ile ego birbirine karışmamalıdır. Bazı insanlar eğitim düzeylerini ortaya çıkartmak için karmaşık cümleler ya da mesleki terimler kullanır ki bu da büyük bir iletişim hatasıdır çünkü karşı taraf sizi doğru şekilde anlayamadıktan sonra ne bildiğinizin ya da söylediğinizin bir önemi kalmayacaktır. İnsanın kendisi gibi davranması ve rol yapmaya çalışmaması en faydalı yöntemdir.

Muhatap olduğum kişiye saygı ve önem veririm, asla kendimi övmem eğer bunu göstermez isem kişi bana da göstermeyecektir..
sonra yapmacık olarak değil de söz ve tavrımın birbiriyle desteklenip inandırıcılığımı arttırırım , samimi olurum.
her zaman sakin ve sabırlı hareket ederim düşünmeden konuşmak mesela en sevmediğim ifade ona dikkat ederim aynı şeyi 2. defa tekrarlamam gerektiği zaman gerektiği yerde konuşur kalkarım
yerimi ve haddimi bilirim.

Ben İsmet Özel, şair, kırk yaşında.
Her şey ben yaşarken oldu, bunu bilsin insanlar
ben yaşarken koptu tufan
ben yaşarken yeni baştan yaratıldı kainat
her şeyi gördüm içim rahat

Biraz karşimizdakıne bağli

Yani kapasite ne kadar?

Mevlana nın olduğu iddia edilen bir sözle noktamızı koyalım sayın @X Bey,

Kırk alimi bir delille yendim, bir cahili kırk delille yenemedim.
Free_EyeS Absent BuYuCu Dem siz ne düşünüyorsunuz?

Ben Dıkkat Etmem Hayatda Adaletsizliğe Haksızliğa Gelemem. Tepkim Neyse Veririm. Kim Olursa Olsun. Kendimi İnsanlara Kabul Ettirmek İçin Asla Çaba Harcamam Kendi Doğrularımı / Yanlişlarımı Kendi İçimde Yaşarım. Hayatın Verdiği Bütün Acıyı Kederi Hüznü Mutluluğu Yaşadım. O Yüzden Kime Kimin İçin Kendimi İfade Edeceğim.

Değermi Sizce Başkalarına Kendinizi İfade Etmek İçin Çabalamaya. Peki Onlar Size Kendılerını İfade Etmek İçin Hangi Çabalara Giriyor.

Son Olarak Su Akar Yatağını Bulur. Kimse Kendini Kasmasın Çünkü Ajda Pekkan Bile Estetik Oldu

Biz Neyin Mücadelesini Yapacağiz.

Biz insanoğlunun en büyük sorunu anlamak için degil cevap vermek için dinliyor oluşumuz. Karşımızda biri bize birşey söylerken ne söylediğinden çok hemen savunma geliştirmeyle ilgileniyoruz. Bunun sonucunda da alinganliklar ve tartışmalar yaşıyoruz.

Ben dinlerim. Bir sorun varsa açıklamasını yaparım. Kisa ve net kelimelerle derdimi ifade etmeye calisirim. Aktaramiyorsam ornekler kullanirim. Yasaklı kelime 'anladin mi ? ' Bu kelime yerine 'anlatabildim mi ? ' ifadesini kullanırım. Kendini ifade ederken ben dili önemlidir yaşanan ve anlatılmak istenende ben dili kullanarak olayın konunun bana ne hissettirdiğini anlatmaya çalışırım.

Baktim anlatamiyorum susarım. Çünkü bilirim ki ben ne anlatırsam anlatayım karşımdakinin anladığı kadardır fazla söz israfına gerek yok. Çok zaman doğrudur haklısın deyip sustugumu bilirim.

Bir insana kendimi ifade ederken dürüst ve kararlıyımdır. Ve netlik en önemli şeydir benim için. Acabalara mahal verecek durumlardan haz etmediğim için tüm şeffaflığımla ve samimiyetimle konuşurum.

Gerektiğinde iyi bir dinleyici olurum ve karşı tarafın da düşüncelerini dinlerim ki anlattıklarımı ne kadar almış bu önemli.

Ortada bir yanlış anlaşılma varsa hislerim giriyor devreye benim. Üzüntümü hissettiririm ama bundan anlamıyorsa söylediklerini onaylarım evet düşündüğü gibi der ve susarım.

Susmak bazen kendini en güzel ifade ediş şekli olabiliyor. Kırıcı sözler sarfetmektense uzaklaşıp kendini anlatmayı bırakmayı seçiyor insan.

Büyüdükçe kelimelerimiz de azalıyor.Çırpınırcasına kendimizi anlatmaya çalışmaya hiç gerek olmadığını öğreniyoruz. Anlamak isteyen bir cümlenizden anlıyor sizi.

Son söz olarak:
Kendini ifade etmek bir sanattır ve bu sanatı sunduğun kişi o değeri anlayabilecek yeterlilikte olmalıdır.

Olmak istediğin kişi değil, olduğun kişiyi yansıtmanız gerekir. En önemli şey benlik diyorum..

Kendimi çoğu zaman ifade edemiyorum.

Geri