Kendinizi bir gözden geçirseniz, beni sevindirirsiniz. Zira beni siz delirttiniz ^^

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
"Belki de insan sevilmekten çok anlaşılmayı istiyordu."

~George Orwell~​

'Kıskançlık kıyaslamaktır. Ve bize kıyaslamak öğretilmiştir, biz kıyaslamak üzere koşullandırılmışızdır, her zaman kıyaslamak. Başka birisinin daha iyi evi var, başka birisinin daha güzel bir bedeni var, başka birisinin daha çok parası var, başka birisinin daha karizmatik bir kişiliği var. Kıyasla, yanından geçen herkesle kendini kıyaslamaya devam et ve sonuç büyük bir kıskançlık olacaktır; bu kıyaslama koşullanmasının bir yan ürünüdür.

Aksi takdirde, kıyaslamayı bırakırsan kıskançlık kaybolur. O zaman sen basitçe bilirsin ki sen sensin ve sen başka kimse değilsin ve buna hiç gerek yok. Kendini ağaçlarla kıyaslamaman iyidir yoksa çok kıskanabilirsin: Niçin sen yeşil değilsin? Kendini kuşlarla, nehirlerle, dağlarla kıyaslamaman yararınadır yoksa acı çekeceksin. Sen sadece insanlarla kıyaslama yaparsın çünkü sadece insanlarla kıyaslama yapmaya şartlandırıldın; tavus kuşlarıyla ve papağanlarla kıyaslamazsın. Aksi takdirde kıskançlığın çok daha fazla artacaktır: Kıskançlıkla o kadar dolu olacaksın ki yaşayamayacaksın bile.'

Osho / Kıskançlık Üzerine

1522264_769310576432255_1807323695_n.jpg

'Dünyada çok fazla acı varken, mutluluğu tarif etmeye cesaret edemedim.'

Zata

Yıllarca hep zengin, fabrikatör baba rolünü oynadım. İşin en acıklı kısmı ise bütün gün zengin baba rolünü oynayıp çekim bitiminde eve gitmek için soğukta, köşedeki durakta dolmuş beklemem olmuştur.

Hulusi Kentmen

'İnsan sevgisi çağımızda nâdir rastlanan bir olgudur, hırslarına yenik düşenler diğer insanlara karşı da yabancılaşır.'

Modern İnsanın Yasam Şartları / Erich FROMM

1013365_771206372909342_1460313659_n.jpg

Şehir içi otobüslerde, gidiş yönüne ters olan o koltuklara oturuyorum ben genelde. Geride kalanlara bakmaktan memnunum galiba…​
Ve sen, tahmin edemeyeceğin kadar gerilerdesin…​

Özgür Gümüşsoy

'' Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur. ''

Turgut Uyar

'Yapılması gereken her şeyin temelinde önce sevgi dürtüsü yatmalıdır.'

Einstein / Eğitim Üzerine Makaleler

'' Hadi vur bana,hiçbir yara izim olmadan ölmek istemiyorum.. ''

Fight Clup(Dövüş Klübü)

ExdiabLo imzanda dikkatimi çekti acayip hoşuma gitti,araştırdım buldum filmi de en kısa zamanda izleyeceğim.Teşekkür ederim sana da böyle bir filmi izlememe sebep olacağın için :cici:

Yine bir 4 yol kavşağında,Kopan, birleşen insanlar,Paramparça hayatlar, aşklar, duygular..Ölürken 21 gram kaybediliyormuş.Peki hayatta kalanın vicdan azabı kaç bin ton ? Küçük kızın gözüne değen bakışlarını ölçecekbirim sistemi var mı ? Ölürken bile istediği mavi ayakkabıları giyemez mi insan ? Hayat devam ediyor mu, yoksa hayatlar hayat devam ederken bitiyor mu? İşte bütün mesele bu...Kaç hayat yaşıyoruz? Kaç kez ölüyoruz?Ölüm anında 21 gram kaybettiğimiz söyleniyor? 21 grama ne sığar? Ne kadarı kaybolur? 21 gram ne zaman kaybolur? Ne kadarı onunla gider? Geriye ne kadarı kalır? 21 gram? Beş madeni paranın ağırlığı, bir kuşun, bir çikolata parçasının? 21 gram ne kadar çeker? Ne kadar?

'' 21 Gram ''

twenty_one_grams.jpg

Geri