- kendini tanımayan, yetenekleri hakkında hiç bilgisi olmayan sinek şişeden çıkamaz.

Konu sahibi son olarak 152 gün önce görüldü
Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin bilinmediği bu dünyanızda, bütün bu karışıklıklar arasında, içinizde bir şeylerin sızladığını hissedersiniz. Üstelik bilmedikleriniz arttıkça, acılarınız da o ölçüde artar.

- Fyodor M. Dostoyevski - Yeraltından Notlar

Kendini boşuna harcamış olur insan, dilediğine ulaşıp da sevinç duymazsa; yıktığın hayat kendininki olsun daha iyi, yıkmakla kazandığın yapmacık bir mutluluksa.

- William Shakespeare

Hayret ne kadar şaşılası bir dünyadır, benim kimse ile bir işim yok. İşte benim bu zararsızlığım, kendi kendimle olmalarım başkalarının merakına yol açıyor ve insanlarla nasıl karşılaşmam gerektiğini bilmiyorum.

Ben utangaç biriyim. Başkaları ile konuşmayı başlatmada çok zorluk çekiyorum, özellikle bana ilginç olmayan başkaları ile.

- Furuğ Ferruhzad

Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır.

- Sigmund Freud

İnsanlar tuhaftır. Kötü bir şey yapmakta olduklarını sezinleyecek olurlarsa kesinlikle ilk önce vicdanlarını susturacak hep bir sebep bulurlar. Kötü işler sahibi olanlara sorunuz; hepsinde kendi kendilerine bulunup uydurulmuş ve özenle pekiştirilmiş sebeplere rastlarsınız.

- Halid Ziya Uşaklıgil

Sürüklenirdik, nereye olduğunu bile bilmeden,
ve seraplar misali;
masalsı şehirler açılırdı önümüze
ayaklarımızın altına serilirdi kuzu kulakları,
kuşlar aynı rotayı izlerdi bizimle
akıntıya karşı yüzerdi balıklar nehirde
ve gökyüzü gözlerimizin önüne sererdi her şeyini.

- A. Tarkovski​

Dünyanın insandan başka anlamı yoktur. Hayat anlayışımızı kurtarmak istiyorsak, insanı kurtarmamız gerekir.

- Albert Camus

Kutsal kitaplarda sıkça geçen “şeytan” gerçek dünyada size ahlak dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir.

— Nietzche

Yarın belki de kendime uyanırım.
-Pessoa

Kaldı ki mutluluk nedir?

Mutluluğun aşk olduğunu söylüyorlar. Oysa aşk mutluluk getirmez, hiçbir zaman da getirmemiştir. Tam tersine, sürekli bir kaygı durumudur aşk, bir savaş meydanıdır; kendi kendimize sürekli olarak acaba doğru mu yapıyorum diye sorduğumuz uykusuz gecelerdir.

Gerçek aşk, vecd ile ıstıraptan oluşur.

- Paulo Coelho​

Birbirlerini en çok büyüleyenler, birbirlerini en çok tamamlayanlardır.

- Arthur Schopenhauer​

Farklılıklarımızı büyük bir hırsla vurguluyorsak, bunun nedeni açıkça gitgide daha az farklı hale gelmemizdir.

-Amin Maalouf

Sevmek, sevilme projesidir.

Jean-Paul Sartre, Varlık ve Hiçlik

Doğru yol; insanların çoğunun gittiği yol değildir, düşünen öz akıl sahiplerinin yoludur. Yolda vereceğin her molayı öz eleştiri durağında vermelisin.

Unutma, tövbe öz eleştiridir. Her molada yolda olup olmadığını, yürümen gereken menzil istikametinde yürüyüp yürümediğini kontrol etmen, pişman olmaman için elzemdir.

Yön tayini sık sık gerekli olabilir.

Haritayı saklayabileceğin en güvenilir yerin, yüreğindir.

- Halil Cibran

Her insanı severek dinlerim. Kaygım vardır. Ne düşünürler, yaşama nasıl bakarlar diye.
Ama hangi ülkede olursa olsun Ortaçağ düşüncelerinden sıyrılmış, bağımsız insana az rastlıyorum.

- Tezer Özlü​

Bazen kafeste olduğumuzu farkedemeyiz. Hayat öyle güzel süslemiştir ki onu; aile, eş, iş gibi planlı kurdalelerle. İstersek uçabiliriz deriz, istersek gidebiliriz, istersek, istersek, istersek… Ama hiç istemeyiz.

Çünkü biliriz biz, özgürlüğü bir “eğer” sözcüğü ile eşdeğer tuttuğumuzu. Eğer özgürlük varsa, bu kafesler niye? Neden basit bir böcek kadar bile kanatlanamıyoruz? Neden kartalın baktığı yerden göremiyoruz dünyayı? Neden jaguar gibi hızlıca koşamıyorum? Düşünüyoruz ama düşünmek bizi özgür kılmıyor işte. Düşündükçe yeni yeni duvarlar örüyoruz kendimize.

Ve Düşünen Hayvan'lar, tüm diğer hayvanlardan daha az özgür oluyor bu durumda. Ayçiçeği gibiyiz aslında. Nerde güneş, yönümüz orda.

İşte bu yüzden bizim özgürlüğümüz de, ancak bir bitkinin başının güneşe bakması kadar.

- Friedrich Wilhelm Nietzsche

[YOUTUBE]hpXuLwomaiA[/YOUTUBE]

Nasil da leziz. Gereksiz bir endişe de salıyor yüreğe. Çok gereksiz.

-Hiç terk ettim mi seni?
-Ama gitmeme izin verdin.

Samuel Beckett

Geri