- kendini tanımayan, yetenekleri hakkında hiç bilgisi olmayan sinek şişeden çıkamaz.

Konu sahibi son olarak 150 gün önce görüldü
Sevginin yalnızca bir duygu olmadığını, bilgi de gerektirdiğini kendimden biliyorum.
Sevgi savurganlığım yüzünden ha bire su vererek çürüttüğüm kaktüsler hala aklımda.
- Tomris Uyar​

Ben dilimin sınırlarında nöbet beklerim...
- Albert Camus

Eksik; henüz tamamlanamamış olan, noksan yan.​

[YOUTUBE]uLQmuu_nkTQ[/YOUTUBE]

... hani o hiç dokunmadığınız insandan bile vazgeçmek öyle zor oldu ki benim için ve bir de birlikte olaydım, ölürdüm herhalde.​

- sahip olmaya pek inanmıyorum aslında, hatta hiç. ait olmalı insan, dair olmalı.

Kimse kimseyi unutmuyor ama asla karşı tarafın istediği biçimde hatırlamıyor.
- Tezer Özlü

Bir daha görüşebilir miyiz bilmiyorum.
Ama belki bir gün bi şiirin içinde rastlaşırız seninle.

- Leyla ile Mecnun

Hayır, kimi giyinmeye kalksam fena halde eğreti duruyor üstümde. Biraz bol, biraz dar bazen. Kiminin ruhu kırışık, kiminin kalbi kararmış, kiminin misafir odası dolu, kiminin kalbine bir kisi bile girmemis, sevgi nedir ask nedir, keder nedir,hüzün nedir hatta haberi yok, kadini tanimayi birak, kendini tanimaktan aciz. Kimisi tutkuyu hiç tatmamis, kimisi gününü boşu boşuna yasamis da bu yaslara gelmis, kimisi de öyle çok yasamis ki duygularini öldürmüs, kimisi bile isteye yasta, gözlerinde zehir var kimilerinin, panzehirini arayan ve hoş, bulsada anlamayacak olan. Ne garip. Denklemlerini çözdüğüm anda insandan da soğuyorum.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.

- Sokrates​

Ahmet Erhan’ın - Gülşiir’ini dinliyorum bir kaç saattir. Hatta bugün hep onu, hep şiirlerini dinledim. Melankolik yapar derlerdi, hayır bende hiç öyle olmadı. Her kulağıma gelen satırı yorumlarken, bir bakıyorum ki şiir bitmiş. Yeniden açıyorum, sonra yeniden, sonra yine. Satırlardaki manâlar ve derinlik muhteşem. Ben ucunu bucağını bulamadım hiç. Ne ve hangi hisler bu satırları yazara yazdırdı. Merak etmemek elde değil. Bugün hiç ders çalışmadım, öyle şiir dinliyorum işte. Ne güzeldi sahi bir şiire konu olmak, bir şaire şiir olmak.

..

Ne guzel demis sair ;
'Ne kadar yer tutar, kac gram gelir.. kac avuca sigar küllerim ?'
O misal..

En sevdigim.. bu siir dolu yerde, eksik kalmasin istedim..

[YOUTUBE]o_mbejg3b_w[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]uOojAUFJgj8[/YOUTUBE]

Armağan edilmis şarkilari daha çok severim.

Rabbim ne güzel yaratmış aslında bizi ve öyle zengin nimetler sunmuş ki. Adına da insan demiş sonra. Ve aklımızı da ekleyerek, gerisini bize bırakkmış. Şimdi bu mükemmelliğe yaraşan şey, insanın insan olduğunun ve insanlığının farkında olup da ona yakışan hareketler sergilemesi değil midir? Evet, öyledir. Rabbimizin de bizden beklediği bu değilde nedir peki?

Biraz insani taraflarımızı besleyelim lütfen. Çok değil, sadece bu.

Anlayışlı olan beni anlayışlı, aptal olan ise aptal bulur. Bence ikisi de haklıdır.
- Halil Cibran / Aforizmalar

Zayıflık kutsal, güç ise değersizdir. İnsan doğduğunda zayıf ve esnektir. Öldüğünde güçlü ama çürümüştür. Çürümek ve güç, ölümün yoldaşlarıdır. Esneklik ve zayıflık ise varlığın tazeliğini ifade eder. Bundan ötürü sertleşen kaybediyor demektir.

- Stalker.

Onun yanında mutsuz olacağımı biliyordum, ama renksiz ve kısır bir hayat yaşamaktansa, acılı bir mutluluk daha iyiydi.

- Tarkovski

Birinci ilke kendini kandırmamandır; çünkü kandırılması en kolay kişi sensin...

- Richard Feynman​

Sen benim yarım kalan tarafımı ikmâl edeceksin.
- Sabahattin Ali

Geri