- kendini tanımayan, yetenekleri hakkında hiç bilgisi olmayan sinek şişeden çıkamaz.

Konu sahibi son olarak 152 gün önce görüldü

[YOUTUBE]T730eU94_lM[/YOUTUBE]

Biraz da uzaklara gidelim.

ben bütün yenilgileri yaşadım,
kalmadı sana hiçbir şey.
— ahmet erhan​

- bazı doğrular da yamuk görünebiliyor insana.
..

[YOUTUBE]A-PN-IZUt8o[/YOUTUBE]

Sevgili Mey,
Çocukluğumdan buyana beni, ben olarak tanıttığım tüm kadınlara borçluyum. Kadınlar gözlerimin pencerelerini ve ruhumun kapılarını araladılar. Eğer kadın-anne, kadın-abla ve kadın-arkadaş olmasaydı, ben de dünyadaki huzuru ve sükuneti, horlamalarında arayanlar arasında uyuyor olacaktım.
Mey, aşkı bir amaç olarak görürüz, bir sona ulaşmada bir araç olarak değil. Sen bende yaşıyorsun ve ben sende, bunu sen de biliyorsun, ben de. Tüm insanlar içinde ruhuma en yakın olanı, yüreğime en yakın olanı sensin, ruhlarımız ve yüreklerimiz asla kavga etmez. Sadece düşüncelerimiz kavga eder. Bana aşktan korktuğunu söylüyorsun, neden küçüğüm? Güneş ışığından korkuyor musun? Denizin gelgitinden korkuyor musun? Günün doğuşundan korkuyor musun? Baharın gelişinden korkuyor musun? Aşktan neden korktuğunu merak ediyorum.
Halil Cibran.

- su bile saflığını, rakıya aşık olunca kaybedermiş.​

Ne garip şey değil mi? -hala yaşadığımızı sanmak.

- oysa, lâyıkıyla ve lekesiz sev demişti bana. tek öğüdü buydu.

- Bazı büyülerin kısalığı, eksik hazırlanmasından mütevellit olmalı.

Keyifli olduğunuzda iyice bir bakınız kalbinize.
Göreceksiniz ki size keyif veren, keder vermiş olandır ancak.

Kederli olduğunuzda yine bakınız kalbinize.
Göreceksiniz ki sizi sevindirmiş olanlara ağlıyorsunuz.​
Ermiş - Halil Cibran

10 Kasım 1950 akşamıydı. Ankara’daydı. İncecik yapılı, uzun boylu genç bir adam, aklında ve dilinin ucunda sözcükleri, yanından eksik etmediği hüznünü yüklenmiş o karanlık yolda yürüyordu. Karanlığın içinde Ankara belediyesinin kazdırmış olduğu çukuru görmedi ve düştü Orhan Veli. Başından yaralanmıştı. Aldırmadı. Bir iki gün sonra İstanbul’a geldi. Zaten o sıralar, aklı fikri hep İstanbul’ a gitmekteydi ve bağlandığı kadın İstanbul’ daydı. İstanbul’a geldi ve 14 kasım akşamı, yemek yerken olduğu yerde yığıldı kaldı. Genç adama alkol tedavisi yapıldı. Oysa o sırada genç adam, beyin kanaması geçiriyordu. O gece hayata gözlerini yumdu Orhan Veli, 36 yaşındaydı ve yüreğinde sevdiği bir kadın, cebinde ise 28 kuruş vardı.

Birdenbire fena oldum, sevilmeye alışık değilim.
-sait faik abasiyanik.

[YOUTUBE]wUW16DraCh8[/YOUTUBE]

Videoya verilen başlık her ne kadar saçma olsa da, anlatılanla uyuşmasa da.
Videoya harcadığım dakikalar benim için asla ziyan değildi. Çok etkilendim.

Değer, yaşamak her şeye değer dediler karıncalar. “Ölüm umutsuzluktur, oysaki en kötü yaşamda bile her gün güneş çiçeği gibi açar; umut.”

Yaşar Kemal - Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca​

Insanı “sessizliğe” zorlayan acı, onu “bağırmaya” zorlayan acısından, cok daha ağırdır.

- fürruğ ferruhzad​

Seninim. Yoksa, hiçbir şey olmak istemiyorum. Birçoklarının almak için, neleri varsa verip de gene olamayacakları bir şey olabilirim oysa. Ama seninim. Ve sen, itmez, terslemezsen bu bana yeter.

- Ahmed Arif​

Geldim, gördüm, yenildim…
Ne var ki bunda?
Ölüme bir yer açtım hayatın sofrasında
Buymuş hikmetim, elimden gelenim
Kanarmış ellerim koskoca bir suda
Mızrağım, mataram, kalkanım.
Kalbim..

- ahmet erhan​

İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar..
- Hz. Muhammed (sav)​

- Yüzyıllardır çözülemeyensin, insanoğlu.(hasan ali toptaş)

İnsan, ne denli çaba gösterirse göstersin ve kaçınılmazlığına ne denli inanırsa inansın,
Ayrılığa hiçbir zaman hazırlanamıyor.

- Hasan Ali Toptaş​

Geri