- kendini tanımayan, yetenekleri hakkında hiç bilgisi olmayan sinek şişeden çıkamaz.

Konu sahibi son olarak 152 gün önce görüldü
[YOUTUBE]IHWiVVafnrE[/YOUTUBE]

Benzemez kimse sana.
Müzeyyen Senar' ın sesinden.

Haydar Tunçkanat - İkili Anlaşmaların İçyüzü

-kendime not.

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar: -Kimsin? “Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.

28 Mart 1941​
Sevgilim,

Yeniden delirmekte olduğumdan şüphem yok: Böyle korkunç bir dönemi bir kez daha kaldıramayacağımızı hissediyorum. Aynı zamanda, bu kez toparlanmayı başaramayacağımı da seziyorum. Yeniden sesler işitmeye başladım ve dikkatimi toplayamıyorum.

Bu durumda bana en doğru görünen şeyi yapıyorum. Bana olabilecek en büyük mutluluğu yaşattın. Benim için başka kimsenin olamayacağı insan oldun. İki varlığın bu korkunç hastalık gelene kadar olduğumuzdan daha mutlu olabileceğini sanmıyorum. Daha fazla mücadele edemeyeceğim. Senin hayatını da ziyan ettiğimi biliyorum. Ben olmasam çalışabilirdin. Çalışacaksın da, biliyorum.

Görüyorsun, doğru dürüst yazmayı bile başaramıyorum. Okuyamıyorum. Söylemek istediğim, hayattaki tüm mutluluğumu sana borçlu olduğum. Bana karşı her zaman tam bir sabır timsali oldun ve inanılmaz iyiydin. Sana bunları söylememe gerek yok — herkes biliyor zaten.

Beni kurtarabilecek biri olsaydı, o sen olurdun. Hiçbir şeyden senin iyiliğinden olduğu kadar emin olmadım. Hayatını ziyan etmeye daha fazla devam edemem. Kimselerin bizden daha mutlu olabileceğini sanmıyorum.

V. Woolf.​

söylenir ve yarım kalır
bütün aşklar yeryüzünde.

-Turgut Uyar​

Yolu uzun süre aşka düşmemiş bir adama denk gelirse yüreğiniz çalkalayın, zira dibine çökmüş olabilir seven yanları.

- İncir Reçeli​

Üstad ne guzel demis; - Cahil insan kendinin bile düşmanı iken, başkasına dost olması nasıl beklenir.​

Bazı şeyleri tam zamanında söyle ki, mevsimi geçip de kurumasın.
-kendime not.

[YOUTUBE]d15X0BbQSQ4[/YOUTUBE]

Seslendirme oldukça iyi.

Ben kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece düşünmelerini sağlayabilirim.

— Sokrates

Kendini Bil: Yunanca Gnoti Seauton demektir. Delphoi Tapınağı'nın girişinde altın harflerle yazılıdır.

"Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.“ - Sokrates

The hottest love has the coldest end.
- en sıcak sevginin, en soğuk sonu vardır. (Sokrates)

- Sonra dönüp dedim ki; sen ne güzel bir adamsın. (duymadı)

..

- düşünsene. Kanatlarında dolaşıyorsun bir balığın ve bir çocuk kahkahasında dans ediyorsun mesela ve bulutlara dokunarak sevmeyi öğreniyorsun. (itinayla ve büyük bir senaryo ile hayal kurarım)
..

Ne güzel söylemis üstad. İnsanlar da kuyulara benzerler, içlerinde boğulabilirsiniz.

İnsanlar da beyinlerini değil sadece ağızlarını kullandıklarından, oldukça gelişmiş damaklara ve çenelere sahiptir. Ama beyinlerinin oldukları yerde hiçbir şey yoktur. İnsanlık sadece aptalca düşüncelerle var olmuştur, yapacak bir şey yok. Aptallık için çare yok. Bu bir gerçek.

- Thomas Bernhard​

Aşk kelimesi, Arapça “âşekâ” dan geldiği malum. Aşekâ, bir ağacı saran, besinini ağaçtan alan ve zaman içinde ağacı kurutarak öldüren sarmaşığa denir. Vesselam, aşkın sizi çok sarmasına izin vermeyin, öldürür.
..

- Eksik baslayan hikayeler tamamlanmıyor-du.
..

Hayatımın üzerine boylu boyunca ve tam şahaneliğiyle devrilen bir cümle var.
Ölsem unutmam herhalde.
..

Her gün muazzam bir imtihan veriyorum, sabrımla sınanıyorum.
..

Geri