- kendini tanımayan, yetenekleri hakkında hiç bilgisi olmayan sinek şişeden çıkamaz.

Konu sahibi son olarak 152 gün önce görüldü

Çok genç ve toy günlerimde babamın verdiği bir öğüt aklımdan hiç çıkmadı. ”İçinden ne zaman birini eleştirmek gelse,” demişti, bu dünyada herkesin senin sahip olduğun üstünlüklerle doğmadığını anımsa, yeter.

- F. Scott Fitzgerald

1VBQ7D.jpg

Siz, bir çocuğa okuma yazmayı öğretiyorsunuz ama düşünmeyi elinden alıyorsunuz. Düşünme sen, biz senin yerine düşünürüz ilkesi ile nereye kadar yol alabileceksiniz? 21.nci yüzyılda, ülkemde hala demokrasiyi ve Atatürkçülüğü tartışıyor veya hala onu korumak zorundalığını hissediyor ve bunu yaşıyor olmaktan dolayı, utanmaya dahi utanır oldum. Kurucusuna bile sahip çıkamayan bir halk olur mu yahu? Ben yeni bir hikaye istemiyorum, yeni bir ATA, yeni bir ülke, yeni bir rejim sistemi istemiyorum ki. Cehaletle savaşmak istiyorum, bunun da yolunun eğitim ile gerçekleşeceğini biliyorum. Peki, sizler Atatürk İnkılabını ders olarak okutmayı kaldıran sizler, ne istiyorsunuz? Bademlenmenin normal olduğunu savunanlar, bi kereden bisey olmaz diyenler, çocukların düşünme yetisine müdahale eden sizler ne istiyorsunuz? Ne. Ülkemdeki çocukların çoğunun psikolojisi bozuk, yarısının ki aile sebepli, bir diğer yarısının ise eğitim sisteminden kaynaklı olduğu aşikar. Bakın, N.F.Kısakürek ne demiş; - size mekteplerde okutulan tarihi kabul etmeyin. Atam ne demiş; bütün ümidim gençlikte. Evet,umuyorum sizin beyninize kilit takmaya çalışan gençler, umarım öğrenemeyeceğiniz tarihinizi araştırmaya ve bu ülkeye sahip çıkmaya devam edersiniz.

..

1984 - Georg Orwell

- Önerilere bakılırsa, şu anki ülkemin durumunu anlatır bir kitap. (kendime not)

[YOUTUBE]q6N9uaaz7OM[/YOUTUBE]

Şarkıyı kısık bir ateşte dinleyin ve sizi onarmasına izin verin.

- tahrip edilmiş bir kalbe misafir olmayı istemenin manasızlığı, diye de bir gerçek var.
..

Sonra herkesin akıllı olmasını beklemenin çok uzun süreceğini anladım. Bir de, bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini, onları değiştirebilecek kimsenin bulunmadığını ve bunun için çaba göstermeye değmeyeceğini.

- Dostoyevski.

Ayrı ayrı birer ahlaksız yaratık olan insanlar, toplu oldukları zaman namuslu kişiler olurlar.

- Montesquieu​

Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir.

- Gabriel García Márquez​

Bir büyüğüm derdi ki; sirrini ruzgara fisildarsan eger,
agaclara soylediği için de onu suçlama hakkini bulamazsin kendinde.
..​

[YOUTUBE]VYCOg-yglNM[/YOUTUBE]

Azıcık uzaklara gidelim.

Sakın ALLAH yolunda ölenleri ölü sanmayınız, aksine onlar yaşıyor ve ALLAH katında rızıklanmaktadırlar.

- (Ali imran-169.)

Birisi, kabuk tutmuş yaralarımızı okşamaya başladığında, cırt diye açılıveriyor ve oluk oluk kanama başlıyor yeniden… Birine teslim olduğumuzda ve içimizi döktüğümüzde, bedenimiz ve ruhumuz kan içinde kalıveriyor. O yüzden değil mi, içimizi tutmalarımız, birine teslim olmaktan korkmalarımız, ortalıkta tedirgin ve gergin biriymiş gibi dolanmalarımız? - anlatsam mı, anlatmasam mı ? - kararsızlığımız, -bu sevgi beni acıtır mı?- kuşkularımız.

Gabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık​

İyi ve kötü bir araya aynı anda denk geldiğinde, babam -biri alçıdan diğeri kumdan derdi.

- hala düşünüyorum bunu :nee:

- aşkı, yeterince tanımlayamamam; onun seyrek rastlanır ya da ulaşılmaz olduğu manasına gelmez.

..

Kizmiyorum, gucenmiyorum da aslında.
Sadece, korkunç bir üzüntü ile çarpıyor kalbim.

..​

Hareketli bir fay hattı gibiydi ayrılık
daima sallantılı
bizse zoraki ayakta duran eski bir bina gibiydik
ilk artçı depremde; yıkıldık.

*

Hoş konuna naçizane bir katkı...

- bazen, zihnimin en gizli köşeleriyle iletişim kurabilenlar oluyor.
bana düşense, bu tuhaf rastlantıyı direnmeden, en uysal halimle kabul etmek kalıyor.

..

Bazı duvarları insanları dışarıda tutmak için örmeyiz. Kimi zaman da bizi, o duvarları yıkıp yanımıza gelecek kadar önemseyen insanların kim olduğunu öğrenebilmek için öreriz.

Sokrates

Geri