Kendini Herkese Sevdirmek Zorunda Değilsin

Konu sahibi son olarak 1276 gün önce görüldü

İnsan olmak zor zanaat. Özellikle çoğumuzun yaptığı gibi sevgi arayan bir insan olmak. Kendimizden yeni ve çarpık versiyonlar yaratıp onların içinde kaybolmamıza yol açabilir.

4poz.story.jpeg

Kendinizi herkese sevdirmek gibi bir vazifeniz yok. Bu yalnızca imkansız değil, aynı zamanda sizi yorup kendiniz gibi hissetmenizi engelleyen bir şey.

Sizin hayattaki vazifeniz kendinize dikkat etmek. Ve bunu yapmanıza engel olmayan ve hatta bu konuda sizi destekleyen insanlar bulmak.

Onları desteklemek de sizin vazifelerinizden biri.

enhanced-2664-1452028734-1.jpg

Ama bu yaptıkları her şeyi onaylayıp, kabul etmek zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Karşınızdakilerden beklediğiniz sevgi, nezaket, söz ve davranışlar konusunda sizin de üzerinize düşeni yapmanız anlamına geliyor.

İncelik oldukça kıymetli görülse de, çoğu zaman sahte ve yorucudur. İçimizden gelen sesi susturduğu için bazen bizi yalancı durumuna düşürür.

enhanced-1676-1452117061-16.jpg

Kendi hislerinizi görmezden gelmek duygusal yönden çok emek gerektirir. Bu da yorucudur.

enhanced-7837-1452187545-5.jpg

Dikkatinizi, nazik olmak yerine doğru ve dürüst, bir yandan da hem kendinize hem de başkalarına karşı merhametli olmaya verin. Sahte incelik, merhametli olmak değildir.

enhanced-29203-1452117148-5.jpg

İyi olmaya da odaklanın — kendinize ve başkalarına.

enhanced-22584-1452033413-12.jpg

Herkes tarafından sevilmemek ve herkesi sevmemek bir sorun değil. Sevdiğiniz şeylerin ve insanların farkına varmak aslında gitgide kendinizi keşfetmeniz anlamına geliyor.

enhanced-7837-1452187545-5.jpg

Neyi/kimi sevdiğinizi ya da sevmediğinizi idrak ederek kendinizi gerçekleştiriyorsunuz ve gerçek size dönüşüyorsunuz.Ve bu oldukça iyi bir şey.

5dui.story.jpeg

Siz de herkesi sevmek zorunda değilsiniz.

photo.jpg

A__9k9kCYAAvfSX.jpg

20130620_671851.jpg

Sevdim-sevilmedim-seveni-de-ben-sevmedim-cihan-ceylan.jpg

2.jpg

B6skpL-IAAAFHGs.jpg

Eline sağlık en iyi konun bu olmuş :) herkes okuyup bilinçlense özellikle forumdakiler :)

Belki konuyla alakalı değil ama hazır konunun içerisinde insanlıkla alakalı bazı duygu terimleri görünce bir kaç şey söyleme gereği hissettim. İnsanlar yıllar geçtikçe merhamet kavramının yada iyilik kavramının nasıl bir duygu olduğunu unutur oldular. Biz ne kadar istesek de barış hayatın en olmayacak olgularından biri diye düşünüyorum. Yıllar geçtikçe nesiller değiştikçe bu güzel duygulara sahip insanların sayısı giderek azaldığının farkındayım. 21. yüzyılda etrafına sevgi saçabilen insan çok büyük bir nimet aslında farkında değiliz. Dilerim ki böylesine güzel duygulara sahip insanlarımızın sayıları günden güne artar. Bazen hayatta çok güzel insanlara rastlıyorum buda beni umutlandırıyor. Demek ki hala bir yerlerde umut var ve umutlar inşallah bir gün yeşerir.

21.yy en büyük sorunu modern çağın hastalığı.

Cemil Meriç güzel demiş.

Yeryüzünde iki insan birbirini sevince bir melek doğarmış derler. Kimseyi sevmesen ukala kibirli vb olursun. Herkesi sevsen yalaka. : )

Kendini herkese sövdürmek zorunda da değilsin neticede.

iyide olsan kötüde olsan illa seni birileri sever nasıl aç bir canlıysak herşeye açız bide sevilsen ne sevilmesen ne sen yaşamandan zevk al gül eğlen gerisi bir şekilde gelir

Laf arasında sosyoloji okuyan arkadaşım ile konuşurken bahsetmistik daha evvel (ilgi alanimdir)

Pek kullanılan bir tabir değildir.
Herkesin yalan olduğunu bildiği bir şeyin kimse tarafından söylenmemesidir.
İnsanlar kusurlu yanlarını söylemekten utanır aslında söylenmesi doğru olanken kimse söylemez. Herkes birbirinin kötü yanları olduğunu bilir ama sormaz birisini kötü yanları olduğunu bilerek sevmek en zorudur. Kimsede bu zorluğa katlanmaz o yüzden ilk yanlışta birbirlerine düşman olurlar

Dik kılıç eğri kında durmaz der Ayyz

Pek kullanılan bir tabir değildir.
Herkesin yalan olduğunu bildiği bir şeyin kimse tarafından söylenmemesidir.
İnsanlar kusurlu yanlarını söylemekten utanır aslında söylenmesi doğru olanken kimse söylemez. Herkes birbirinin kötü yanları olduğunu bilir ama sormaz birisini kötü yanları olduğunu bilerek sevmek en zorudur. Kimsede bu zorluğa katlanmaz o yüzden ilk yanlışta birbirlerine düşman olurlar

Dik kılıç eğri kında durmaz der Ayyz

Aklıma Nietzsche nin Doktor brauer in yaşadığı imkansız aşk için verdiği tavsiye geldi. Sevdiğini düşündüğün kadının tüm olumsuz kötü yanlarını düşün. Ona olan aşkın muhtemelen soguyacaktir minvalinde bir şeydi. (Daha detaylı aslında ama en açıklayıcı hali ile bu)

Kendimi buna mecbur hissetmiyorum fakat kendimi anlatma ve karşımdakini anlama yöntemim kendimi herkese sevdirmeye uğraşıyormuşum gibi algılanıyor. Bunun zorluklarını yakın zamanda yaşadım, insan sevgiyi kontrol altında tutamıyor maalesef

İnsan sevmek meziyettir sevin sevilin.

valla beni herkes çok seviyor ya galiba çok tatlıyım o yüzden

Sosyalisti sevmez beni çünkü düzenin kontrol edilmesi gerektiğine inanırım ..
Kaipitalisti de sevmez beni çünkü " kul hakkından " daha önemlisi olmadığına inanırım ..
Irkçısı sevmez beni çünkü ırkçılığın aptallık olduğunun farkındayımdır ..
Yobazı sevmez beni çünkü aklın vergisinin düşünmek olduğunu bilirim ..
Ateisti sevmez beni çünkü kafasında ki gerici dinci imajına uymam ..
Dincisi de sevmez beni çünkü söylediğine körü körüne biat etmem sorgularım ..
Nazlısı sevmez beni çünkü kimsenin nazını çekmem ..
Gazlısı da sevmez beni çünkü hemen ateş alırım ..
Sahtekarı sevmez beni çünkü içinde ki yalancıyı fark ederim ..
Kibirlisi de sevmez beni çünkü ondan daha kibirli olabilirim ..
Dinsizi zaten sevmez beni çünkü ben ona imansız olurum ..
Yılışığı sevmez beni çünkü ona **Spam/Adversiting** olduğunu hissettiririm ..

Velhasılı pek sevilmem şükürler olsun ..

Herkes tarafından sevilemeyeceğini yıllar öncesinden öğrendim ve çemberi daralttım. Ara ara eleyip çok nadir yeni eklemeler yaptığım oluyor. İş ilişkilerim samimi bir mesafede orada çok sorun yaşamıyorum işe odaklanınca insanlar yormuyor özel ilişkilerimde ise beş- altı tane dostum var.

Onların yanında mesafe de yok. Rahatım. Benim çok nadirdir Selçuk ya da işte Hakan ya da Cenk'e şunu söyledim acaba kırdım mı dediğim çok nadirdir, biz konuşurken sözcüklere ayar takmıyoruz aştık bunları.

Neticede yaş ilerledikçe az ve öz insan sevgisini doldurabiliyorsun hayatına. Sevilmek gibi bir derdin olmuyor.. Benim öyle

Geri