Kendini değersiz hissetmek

Konu sahibi son olarak 806 gün önce görüldü
Başkalarının sana olan davranışı kendine davranış biçiminin yansımasıdır. Bu yüzden değer görmek istiyorsan buna kendinden başlamalısın. Böyle hissettiğin anda bir durup düşün, ben napıyorum?

çoğunun temeli çocukluğa dayanıyor, çocukluk dönemine takdir görmeyen, yeterince sevgi alamayan birey ilerleyen dönemde layık olmadığını düşünme eğilimine kapılıyor.
bu sizin kendinize davranışınız başkalarının size davranışını belirler cümlesi bir sonuçtur.
yani çocukluk döneminde itilmiş, reddedilmiş bir çocuğun ilerleyen dönemde kendi öz değer bilincini kazanması çok kolay değil.

Bazende verdiğin değerin, sevginin, emeğin karşılığını almayınca öyle hissedersin, acı verici bir his.

“Aynaya bak ve seni seviyorum de.”

Kendini değersiz hissetmek de bir depresyon halidir. Genelde çevredeki insanların davranış ve tutumları bunlara sevk etse de bence en etmen sebep insanın kendisine karşı olan özgüven eksikliğidir. Bir kişinin karşıdaki insana başaramaz, yapamaz gibi söylemleri kişi ve yahut dışlama gibi tutumları insanı değersiz hissettirse de olaya bir de olumlu yönlerini düşünerek kendiyle barışık bir şekilde başarması karşıdakini alaşağı etmesi gerekiyor. Bu tür durumlarda hayatınızı olumsuz etkileyen negatif durumların bir listesini yapın. Bunlar üzerinde tek tek düşünün. Her şey için kendinizi suçladığınızı fark ederseniz. Ardından, sorunlarınıza karşın olumlu düşünceler geliştirmek için neler yapabileceğinizi çözmeye çalışın. O zaman değerinizi anlarsınız :)

Çoğunlukla, arzularına erişmeye çalışırken başarısız olanların hissiyatı. Başarısızlık sonrası suçlu arayışını hiçbir zaman kendinizle başlatmazsınız. Ancak tüm etkenleri düşündüğünüzde daha iyi olabilecek tek şey sizsinizdir. Bir başkasının sizi değersizleştirmesine izin vermediğiniz sürece, sizi gelişime itecek olan eşik noktası.

Ona ben izin vermişimdir. İnsanlara kredi verilir limitini harcarken sana sormazlar o yüzden sızlanmamak gerekir

Kendi değerinizi başkalarının takdirine bırakmayın çünkü çoğu zaman objektif olamayabilirler.
Sağlam bir karakteriniz ve güçlü iradeniz varsa sorunları kolaylıkla aşabilirsiniz.
Toplumsal dayatmalara ve belli kalıplara takılmadan kendine güvenmek çok önemlidir ancak elbette içi boş bir güven olmamalıdır.

Aslında;başka birisi tarafından değersiz hissettirilmişseniz,buna o gücü ve izni siz vermişsinizdir zaten.
Tüm bu olgular,durumlar,his karmaşası;siz varsanız vardır.Hiçbir şey sizden değerli değildir,olamaz da zaten.Nefes aldığınız sürece bu durumu her daim lehinize çevirebilirsiniz.Bu yüzden de bu süreçlerinizi kendi dizlerinizi döverek heba etmeyin derim.

Geri