Kendini Bil

Konu sahibi son olarak 1059 gün önce görüldü
Herkesin imtihanı kendine zor şu hayatta. Kime, neyi, nasıl anlatacaksın?

Ortada bir durum varsa bunun nasılı vardır, nedeni, niçini, öncesi, sonrası, sonucu vardır. Karşısında ne tepki vereceğini şaşırdığın anlar vardır. Hayatının geri kalanını belirleyecek olan o kısacık anlar hayatının dönüm noktalarıdır.

Uzaktan konuşup yorum yapmak huyudur insanların. Yaşadığını bir sen bilirsin kadın! Tüm acılarını biriktirip bir konteynera sabaha karşı ruhsuzca o kibriti nasıl çaktığını bir tek kendin bilirsin.

Tüm hayallerinin yok oluşu karşısında eğilmeyen başının nasıl eğildiğini, ayaklarının nasıl yerden kesilip dizlerinin üzerine devrildiğini bir tek sen bilirsin.

Yaşayacağım diye direnirken her yeni günün senin için nasıl bir ölüm doğurduğunu da o mezardan o toprağı tırnaklarınla kazıyıp nasıl çıktığını da bir tek sen bilirsin!

Hala sana bakıp hiç bir bilgisi olmadığı halde fikir üreten insanlara "hadi ordan" demekten başka ne söyleyebilirsin?

Kırılan gururunu, sönen inadını kendine siper edip kendinden yeni bir sen yarattığını, taştan bir kalple nasıl yaşam mücadelesi verdiğini, tek başına, hiç kimseye tutunmadan o ateşin içinde nasıl kül olmadan yanabildiğini anlayamazlar ki.

Kendini bil yeter. Kendini anla yeter.

Yazgı
05.11.2019

Son düzenleme:
Eminim, gün gelir, taştan dediğimiz o kalplerimiz yine yumuşar. Sevgiyle mayalanmış kadınların hamurundan çıksa çıksa iflah olmaz bir sivri dilli yazar çıkar.
Bir gün mutlaka yumuşayacak kalbi, korumak için kuşanabildiği kadar çok silah kuşanır da yine sonunda o silahla yaraladığını kendisi tedavi eder.

Her kadının kendi değerini bilip, anlaması umuduyla...
Kalemine sağlık, Yazgı.

Kendini bilmek ile kendine gelmek arasında ki organik bağı koparıp attığında ne kalıyor peki kendine?
Yüksek dozda aldığın umutsuzluğu şırınga ettiğinde ruhuna, kendini bırakmıyor musun yavaş yavaş şeytanının eline?
Gün gelip, düşünmek istemediğin halde düşüncelerini engelleyememenin sancısının bu kadar elzem verici olabileceğini bilemezdim.
Öyle ki bu melankolik şımarıklığımı durdurmak için sağlığım da elden gitse belki kendime gelirim dedim zaman zaman.
Hani beterin beteri vardır mantığının kırbacını şaklatmaktan bahsediyorum yazgım üzerinde...
Sanki elimdeymiş gibi!
Oysa elimde olan şu anda tuttuğum telefon ve aklımda olan hiç tutamadığım umudum. İkisinin arasında kalansa yine boşa akan zaman.
Ben burada ne yapıyorum ulan!

Başkalarının takdiri için yaşamıyoruz ki bu hayatta ve kimin neyi ne kadar bildiginin de çok önemi olmuyor.

İnsan bazen ne zorluklarla uğraştığını hiç etrafa belli etmez çünkü güçlü durmayı tercih ediyor olabilir fakat birileri de bunu bilmediği için kendince ahkam keser.

Yazında ifade ettiğin gibi Yazgıcığım, insan bazı şeylerin sadece kendi farkında olsa yeter.

Son düzenleme:
Eminim, gün gelir, taştan dediğimiz o kalplerimiz yine yumuşar. Sevgiyle mayalanmış kadınların hamurundan çıksa çıksa iflah olmaz bir sivri dilli yazar çıkar.
Bir gün mutlaka yumuşayacak kalbi, korumak için kuşanabildiği kadar çok silah kuşanır da yine sonunda o silahla yaraladığını kendisi tedavi eder.

Her kadının kendi değerini bilip, anlaması umuduyla...
Kalemine sağlık, Yazgı.

Umut hep var Canım Hira. Güzel yorumun için teşekkürler.

Kendini bilmek ile kendine gelmek arasında ki organik bağı koparıp attığında ne kalıyor peki kendine?
Yüksek dozda aldığın umutsuzluğu şırınga ettiğinde ruhuna, kendini bırakmıyor musun yavaş yavaş şeytanının eline?
Gün gelip, düşünmek istemediğin halde düşüncelerini engelleyememenin sancısının bu kadar elzem verici olabileceğini bilemezdim.
Öyle ki bu melankolik şımarıklığımı durdurmak için sağlığım da elden gitse belki kendime gelirim dedim zaman zaman.
Hani beterin beteri vardır mantığının kırbacını şaklatmaktan bahsediyorum yazgım üzerinde...
Sanki elimdeymiş gibi!
Oysa elimde olan şu anda tuttuğum telefon ve aklımda olan hiç tutamadığım umudum. İkisinin arasında kalansa yine boşa akan zaman.
Ben burada ne yapıyorum ulan!

Umudunuzu tutun ve sıkı sıkı sarılın beyefendi. Her şey imtihan beterin beteri de geliyor başımıza hepi topu insanız sonuçta. Mühim olan imtihanı kazanabilmek adına harekete geçmek. Zaman kıymetli güzel değerlendirebilmek temennisiyle..

Yorumunuz için teşekkürler.

Başkalarının takdiri için yaşamıyoruz ki bu hayatta ve kimin neyi ne kadar bildiginin de çok önemi olmuyor.

İnsan bazen ne zorluklarla uğraştığını hiç etrafa belli etmez çünkü güçlü durmayı tercih ediyor olabilir fakat birileri de bunu bilmediği için kendince ahkam keser.

Yazında ifade ettiğin gibi Yazgıcığım, insan bazı şeylerin sadece kendi farkında olsa yeter.

Canım Lefty, aynen öyle aynen öyle..

Son düzenleme:
Geri