Kendini Beğenmişlik

Konu sahibi son olarak 2911 gün önce görüldü
(bkz:*kendini kandirmak) (bkz:*kendini nimetten saymak) (bkz:*sen kendini ne saniyorsun)*

yogun bi sekilde kendisi hakkinda olumlu dusunme durumu. son nokta (bkz:*got kalkmasi) di*

(bkz:*megalomanyak).

(bkz:*kibir)**
(bkz:*narsisizm)

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kendini küçümsemekten, kendini aşağılamaktan, kendini değersiz görmekten kat kat iyidir dediğim durum.

canlarim benim sag olsunlar. benim yegenlerim her zaman saygilidirlar.

1-Eğer dış görünüşüyse kendini beğenmişliği ;kendimi hiç beğenmiyorum , bu giysi bana hiç yakışmadı diyerek karşıdakinin kendilerini övmesini isterler.
2-Eğer kendilerini bi halt sanmaları zeka seviyelerinden ise hiç susmazlar,yenilgiyi kabul etmezler,acayip hırslıdırlar.Otomatik cümlelerle aldığı tepkiye alakasız cevaplar verip (blablablablabla) yada (sana ne be slk) türünden silah kullanırlar.

dipnot:Kendinizi beğenin elbette , ama diğer hiç birşeyi beğennmiyorsanız bu sizi bir megolomana çevirebilir , ve hayatınızı burger king de bir patates kızartması hissiyatından boş yaşarsınız çünkü kendi gerçeğinden başka herşeyi karalayanlar genelde cahillerdir.

Ve şayet bu yazıyı okuyorsan 2. cisine yeterince rastlanmışsındır

Öz güven belirtisidir. Tam tersine kendini beğenmemek ise psikolojik bir hastalıktır.. :)

Kendimi seviyorum, beğeniyorum.. :) İyi ki varım.. :)

İnsanlarda iğreti oluşturacak derecede olanı sanılanın aksine şiddetli özgüvensizlik semptomlarıdır.
Psikopatolojik olmayacak boyutta olanı güzeldir; gereklidir.

iç oğlanı'nda çok var bu ama çevresindeki kimseyi rahatsız etmiyor. kendini övdüğünde ben çok gülüyorum. hakkı da var, adam dünya güzeli. "kaşım gözüm dünyaları satın alır" ne yaaaa? salak:D

Sen kendini beğenmişsin ama bak senden başka kimse seni beğenmemiş. :hh:

Bende de Iç Oğlanını begenmislik var, onun kendini begenmisligine onay verecek cinsten -.-

Gerçek hayatla bağlantısı kopuk olabilir, yapay bir egoya muhtaç da olabilir.

Aşağılık kompleksinin altında can çekişen biri.

Her insan biraz narsisttir.

Aynaya bakıp beğensin de, kibir işin içine girince kötü.

Aslında kendini beğenmeyi kibirli şekilde kullanırsak kötüdür. Yoksa kendini beğenmek özgüven açısından, moral açısından iyidir. Bunlar haricinde düşünürsek kendimizi üst karşımızdaki kişileri de hor görmemize sebep olur.

Geri