Kendine verdiğin sözleri tutmakta ne kadar iyisin?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 594 gün önce görüldü
Kendime verdiğim sözleri tutmak da oldukça iyiyim. ama genelde zaten kendimi çok iyi tanıdığım için söz vermeme gerek kalmıyor yani bir şeyi istemiyorum ya da yapmayacağım diyorsam zaten yapmıyorum veya genellikle fikrim değişebiliyor o an şartlar öyle olduğu ya da düşüncelerim değiştiği için bu gibi durumlarda da verdiğim sözler değişebiliyor. bir başka insana söz verdiysem bunu ne pahasına olursa olsun tutarım tutamayacağım hiç bir sözü vermem.

Ben çok iradeliyimdir ama bir konuda hep yenilen ben oluyorum...

bilmem, öyle sözler vermem kendime

Söz verdiğim zaman tutarim. O yüzden tutamayacağim sözler asla vermem kendime bile olsa.

Keşke böyle bir şey yapsam belki daha istikrarlı olurdum

Yeme içme konusunda çok iradeliyimdir mesela şekersiz çay içeceğim diye söz verdim kendime kaç senedir içmiyorum şekerli çay kola içmeyeceğim dedim onuda senelerdir içmiyorum bu konuda çok iyiyimdir

tuttuğum da oluyor tutmadığım da… keyif benim

Kararlı bir insanım ve şayet kendime ya da başkasına bir söz verirsem de her koşulda tutmak için çaba sarf ederim ve olur da tutamayacak olursam da mutlaka mantıklı bir gerekçesi vardır. İrade olarak güçlü biriyimdir ve çoğu insanın etki altında kaldığı durum ya da koşullar beni kolay kolay etkilemez.

Söz verdiysem tutarım ve bu sözü kendime vermiş de olsam durum değişmez.

• Beğen
Tepkiler: ne
Kendime vereceğim söz kalmadı,sözlerimi kinimle tutardım.İnsan her şeyi unutur,ama kinini unutmaz.

sözüm sözdür.
tutarım.

Geri