Kendimle gurur duyuyorum.

Konu sahibi son olarak 1059 gün önce görüldü
Hiç bir ağaçla konuştunuz mu ? Ya da bir çiçekle, bir böcekle yahut ne bileyim..
Bir çiçeğim var beni ben gibi bilen. Hayatımın en kötü zamanlarında yanımdaydı nasıl biliyor musunuz? Ben üzgünken hiç çiçek açmadı, kurudu, soldu. Atmaya da kıyamadım ben onu ama hiç konuşmadım da onunla. Sonra bir şeyler düzelmeye başladığında bir baktım filizlenmiş. Bakmadığım çiçeğim ben mutlu oldum diye sevinip yeşillenmiş yine. Aldım kucağıma sevdim öptüm yapraklarını, konuştum onunla. Yine bembeyaz açacaksın umutlarım gibi diye fısıldadım, suladım onu. Tomurcuklarını görünce öyle mutlu oldum ki, ben onu sahiplenmemiştim ama o beni sahiplenmişti sanki. Aramızda kopmaz bir bağ var artık ben ona gülümsüyorum o da bana nazlanıyor gibi.

Bakıyorum da insanlar kadar nankör olan hiç bir şey yok bu hayatta. Bir bitkiye ya da bir hayvana verdiğin değeri onlar bile unutmuyor. En zor anında umut oluyorlar sana. Kurumuş solgun bir çiçeğin bile ufak bir tebessümle yeniden açıyor yaprakları mevlam o kadar büyük ki bir şansın daha var hayatta diyor her gün bize ama anlayamıyoruz. Hiç geçmeyecek sanıyoruz kederimiz, üzüntümüz bitmeyecek.. Oysa ki hayat hep imtihan. Bazen insanlarla sınıyor bizi ama her gelen bir şeyler katıyor ömrümüze ,eksilttikleri de oluyor elbet.Canımız yanıyor, kırılıyor güvenimiz, umudumuz azalıyor güzel şeyler olacağına dair ama hayat devam ediyor. Hiç bir hüzün kalıcı değil. Misafirliği biraz uzun sürüyor belki benim ruhumda ama olsun belki de bana güzellik katan da budur.Tanıdığım her kötü insan bir tecrübe olsa da bana güvenmekten, inanmaktan vazgeçemiyorum insanlara ama temkinli oluyorum artık, körü körüne bağlanmıyorum, en sevdiğim insanın en çok acıtacağını bildiğim için artık en çok kendimi seviyorum.

Ve artımla eksimle, doğrumla yanlışımla her şeye rağmen böyle bir insan olduğum için kendimle gurur duyuyorum.

Yazgı
05.05.2019

Sevgili Yazgı yine güzel bir konuya değindin.emeğine yüreğine sağlık.ben de çiçeklerimle konuşurum hemde bir çocuğu sever gibi yüksek sesle severim. hele bir çiçeğim var aramızda ki bağ bambaşka.sık sık seyahate çıktığımdan döndüğüm de onu rengi soluk yaprakları cansız bulurum hep.şefkatimle ilgimle onu canlandiririm tekrar.bende yeri başkadır çünkü onu bana 6 yıl önce rahmetli anacığım bir hastane çıkışında teşekkür amaçlı almıştı :( ben dağıldım konuyu toparlayamiycam. Sevgiler

Sevgili Yazgı yine güzel bir konuya değindin.emeğine yüreğine sağlık.ben de çiçeklerimle konuşurum hemde bir çocuğu sever gibi yüksek sesle severim. hele bir çiçeğim var aramızda ki bağ bambaşka.sık sık seyahate çıktığımdan döndüğüm de onu rengi soluk yaprakları cansız bulurum hep.şefkatimle ilgimle onu canlandiririm tekrar.bende yeri başkadır çünkü onu bana 6 yıl önce rahmetli anacığım bir hastane çıkışında teşekkür amaçlı almıştı :( ben dağıldım konuyu toparlayamiycam. Sevgiler[/QUOTE
:(:(Öteki alemde anneciğin ile birlikte cennet bahcelerini sularsiniz Inşallah

Sevgili Yazgı yine güzel bir konuya değindin.emeğine yüreğine sağlık.ben de çiçeklerimle konuşurum hemde bir çocuğu sever gibi yüksek sesle severim. hele bir çiçeğim var aramızda ki bağ bambaşka.sık sık seyahate çıktığımdan döndüğüm de onu rengi soluk yaprakları cansız bulurum hep.şefkatimle ilgimle onu canlandiririm tekrar.bende yeri başkadır çünkü onu bana 6 yıl önce rahmetli anacığım bir hastane çıkışında teşekkür amaçlı almıştı :( ben dağıldım konuyu toparlayamiycam. Sevgiler[/QUOTE
:(:(Öteki alemde anneciğin ile birlikte cennet bahcelerini sularsiniz Inşallah

Amin.inşallah canim. Rabb'im ANNECİĞİNE sağlıklı, hayırlı ömürler versin.koşulsuz seven tek varlik ANNE :(

velevki mekanı cennet olsun nur içinde yatsın inşallah canım. Yazını okuyunca benim de gözlerim dolu dolu oldu.Senin gibi güzel bir evlat yetiştirmiş bu dünyaya en güzel iyiliği yapmış sen de dualarınla ona en güzel karşılığı veriyorsundur eminim.Hayat sevdiklerimizi elimizden alsa da hatıralarımız hep canlı kalıyor o anlarda yaşatıyor bizi, o çiçek de sana anneciğinden kalmış en canlı hatıra.Kendine de ona da iyi bakmalısın öpüyorum seni güzel yüreğinden. Sevgiyle..

velevki mekanı cennet olsun nur içinde yatsın inşallah canım. Yazını okuyunca benim de gözlerim dolu dolu oldu.Senin gibi güzel bir evlat yetiştirmiş bu dünyaya en güzel iyiliği yapmış sen de dualarınla ona en güzel karşılığı veriyorsundur eminim.Hayat sevdiklerimizi elimizden alsa da hatıralarımız hep canlı kalıyor o anlarda yaşatıyor bizi, o çiçek de sana anneciğinden kalmış en canlı hatıra.Kendine de ona da iyi bakmalısın öpüyorum seni güzel yüreğinden. Sevgiyle..

Teşekkür ederim canimcim.sanırım duygusal anıma denk geldi.kusurumu bağislayin.anacığım ve yüce Allah'ın rızasına layık olabildiysem ne âlâ.(çiçeği çoğaltıp 3 tane yaptım) :) ben de senin o güzel yüreğinden kocaman öpüyorum :*

Çiçeklerin hakikaten terapi değerinde bir etkisi var. Sevgiyle bitkinin gelişimini sağlarken gelişen çiçeğin insana verdiği huzur hep birbiriyle bağlantılı.. Ben de sevgili annecimle en son lale ekmiştim fakat ömürleri kısa oluyor soldular çok vakit geçmeden.. Gelişmeye başladıkları evreler kısa süreli de olsa varlıkları paha biçilmez bir huzur verdi diyebilirim.Doğaya dair her şey öylesine güzel ve öyle mükemmel detaylarla dolu ki inancım ilaçların gösterdiği tesirden çok daha fazlasının doğadan sağlanabileceği yönünde..
Bu arada sevgili Yazgı bence de kendinle gurur duymalısın güzel hislerini böylesine güzel bir şekilde bizlerle paylaştığın için.. Hislerine sağlık..

Çiçeklerin hakikaten terapi değerinde bir etkisi var. Sevgiyle bitkinin gelişimini sağlarken gelişen çiçeğin insana verdiği huzur hep birbiriyle bağlantılı.. Ben de sevgili annecimle en son lale ekmiştim fakat ömürleri kısa oluyor soldular çok vakit geçmeden.. Gelişmeye başladıkları evreler kısa süreli de olsa varlıkları paha biçilmez bir huzur verdi diyebilirim.Doğaya dair her şey öylesine güzel ve öyle mükemmel detaylarla dolu ki inancım ilaçların gösterdiği tesirden çok daha fazlasının doğadan sağlanabileceği yönünde..
Bu arada sevgili Yazgı bence de kendinle gurur duymalısın güzel hislerini böylesine güzel bir şekilde bizlerle paylaştığın için.. Hislerine sağlık..

Değerli yorumun için ve hakkımdaki düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum Yelda. Çok haklısın su,toprak,yeşillik her şeye deva. Suyun ve yeşil rengin sakinleştirici etkisi olduğu ,toprağın olumsuz enerjiyi çektiği de bir gerçek.

7 yaşımdayken başlamıştım kurumuş bir ağaçla konuşmaya.. Bazen konuşurdum bir kuru ağaçla bazen şarkı söylerdim kuru ağaca bazen etrafında oyunlar oynardim bazen de susar hiç konuşmaz sessizliği dinlerdik. Kimseye içimi dökmedim o kuru ağaca döktüğüm kadar. Kimse anlamadı, kimse de dinlemedi beni o kuru ağaç kadar. Bahçemizde o kadar çok yesil ağaç varken neden gidip bir kuru ağaçla konuştuğumu da anlamadim hicbir zaman. Yine bir gün arkadaşım kuru ağaçla konuşmaya gittiğimde o artık yerinde yoktu. Yerinden sökülüp yakilmak için çoktan parçalara ayrılmıştı bile . Biliyordum bir gün sökülüp bir kenara atılacağını. Çocuk aklimla o zaman söz vermiştim kuru ağacıma...

Kuru ağacım, İcimde bir yerlerde hala capcanli yaşıyorsun (:

@yazgi'cim yüreğinden öpüyorum.. kaleminden dökülen sözcükler beni yillar öncesine götürüp getirdi. Kalemine yüreğine sağlık. Sen hep böyle hislerimize duygularımıza dokun olur mu :*

Son düzenleme:
Ay çok tatlı olduğunu daha önce söylemiş miydim (: hikayenin sonunu yine tatlıya bağlamışsın çok hoşsun teşekkür ederim böyle yorumlar aldıkça mutlu oluyorum ;*

Geri