**Kendimce**Ruhumca**

Konu sahibi son olarak 4795 gün önce görüldü
Bu alanda kendimce birşeyler paylaşacağım öncelikle belirtmek isterim ki tam bir kitap kurduyum burda kitaplarla ilgili alıntılara yer vereceğim ve yarışmalardan kazandığım kitaplar olacak inş kazandıkça eklerim :dyg:

kimi zaman beğendiğim sözler şiirler yani kendimce bazende sıkkın olduğumda yada neşeli olduğumdaki duygularım .beni tanımak isteyen burayı takip etse yeter zaten:icon_yuhuu:haydi Bismillahirrahmanirrahim

kazandığım ilk kitap
gw8zn.jpg

face de yarışmalardan kazandım :)
gw90z.jpg

bu aşşağıdakide ikinci kazandığım kitap

gw926.jpg

ve son olarak üçüncü kitabım bunu geçen gün kazandım:srl:
gw930.jpg

sayfan hayırlı olsun canım :cici:

İnsanın kırk yaşına kadar geçen yılları bir kitap, Geri kalan yılları da o kitabın eleştirmesidir…

| Schopenhauer |

bir fizikçi bir biyolog bir matematikçi bir cafeye otururlar.karşıdaki eve bakarlar eve iki kişi girdiğini görürler.bir müddet sonra evden üç kişi çıktığını gördüklerinde:
fizikçi: gözlem hatası yaptım
biyolog:içerde ürediler
matematikçi: eve bir kişi daha girerse içerde kimse kalmayacak :)

hoşuma gitti paylaşım istedim

Gözlerin gözlerime değince
Felaketim olurdu,ağlardım
Beni sevmiyordun,bilirdim
Bir sevdiğin vardı,duyardım
Çöp gibi bi oğlan,ipince
Hayırsızın biriydi fikrimce
Ne vakit karşımda görsem
Öldüreceğimden korkardım
Ne vakit Maçka'dan geçsem
Limanda hep gemiler olurdu
Ağaçlar kuş gibi gülerdi
Sessizce bir cigara yakardın
Parmaklarımın ucunu yakardın
Kirpiklerini eğerdin,bakardın
Üşürdüm,içim ürperirdi
Akşamlar bir roman gibi biterdi
Jezabel kan içinde yatardı
Limandan bir gemi giderdi
Sen kalkıp ona giderdin
Benzin,mum giderdin
Sabaha kadar kalırdın
Hayırsızın biriydi fikrimce
Güldü mü cenazeye benzerdi yüzü
Hele seni kollarına aldı mı
Felaketim olurdu ağlardım..

Aklınızdan İmkânsız işlemler Yapın
Aklınızdan karmaşık işlemler yapabilmeyi öğrenmek için Harvard Üniversitesi‟nde zeki bir profesör veya dahi bir bilim insanı olmanıza gerek yok. Bizlere Batıda tamamen çelişkilerle dolu ve bizim doğamız gereği sahip olduğumuz sadelik ve kolaylık isteğimize aykırı olan bir matematik sistemi öğretiliyor. Bu sistem bizlerin alternatif sayı sistem- erinin kolay anlaşılır kıldığı esnek ve güzel karşılıklı ilişkileri anlamamızı engelliyor. Bunlardan biri eski bir Hindistan sistemi olan Vedik matematiğidir. Swami Bharathi Krishna Tirthaji tarafından belirlenen 16 sutra (vecize) üzerine kurulu olan bu sistemin doğal prensipleri bunları uygulayanlara her türlü matematik problemini teorik ve uygulamalı matematik çerçevesinde hızlı bir şekilde çözme imkânı vermektedir.

72*73 ü çarpmayı öğreneceğiz sonucu kolay şekilde bulabiliriz
Çarpma 2 haneli rakamların çarpımı:

1. Adım Sol kolondaki sayıları çarpın: (7x7: 49)

2. Adım Çapraz rakamları çarpın ve çıkan sonuçları toplayın: (7x3) + (7x2): 35

3. Adım Sağ kolondaki sayıları çarpın: (2x3:6)

4. Adım Elde ettiğiniz bu üç sonucu yan yana getirin (49 35 6) ve bu sonuçlardan herhangi birinin sağında iki haneli bir rakam varsa soldan sağa doğru soldaki haneyi yanındaki sayıya ekleyin (49+3)5 6

Cevap: 5256

Herhangi başka bir yöntem gibi ilk başta karmaşık gelebilir; ama kâğıt üzerinde birkaç dakika

Ve Ben ;

Aşık Olduğum 'Adamın'
Aşık Olduğu 'Kadınım' Elhamdulillah diyebilmek

ne güzeldir..

“Aşkın bir oyun olduğunu kabul etmiyorum. Aşk bir teslimiyettir, bir eriyiştir. Yeniden doğmak için uyanıştır. Aşkın bütün sırrı iki kelimede: ‘varlığından soyunmak’.
Aşk için ya hep vardır, ya hiç.
Sen hep misin, hiç misin?”

Cemil Meriç, Jurnal (Cilt 2)

"...gözlerim sebepsiz doluvermiş..
bir de bakardım ki saçılmışım oraya buraya.
eğilip tek tek toplardım parçalarımı;
ama her zaman
dağılanlar topladıklarımdan fazla çıkardı.!
ne kadar dikkat edersem edeyim,
daima bir şeyler kalırdı geride.
evet bir şeyler hep yarımdı, hep iğreti, hep eksik..."

…Çünkü büyüdükçe arzularım küçüldü, şaşkınlıklarım küçüldü, beklentilerim küçüldü. Büyüdükçe öyle küçüldüm ki içimde taşacak bir şey kalmadı.
Büyümenin bir bedeli varsa işte bu, yarım metre uzadım, yirmi kilo aldım ve dünyadan vazgeçtim.” — Emrah Serbes / Erken Kaybedenler

kimi zaman ne kadar kaybettiğimi düşünürüm umutsuzluğa kapılırım ama sonra aklıma kazançlarım gelir mutluluklarım ve her ufak şeyden mutluluk çıkarabileceğim aklıma gelir hemen alırım elime kağıt kalem ya bir şeyler çızer ya da yazarım.her gün bir başka olsun bir başka tat bıraksın isterim ve hep yanılmadan yanıltmadan insanca ömrüme devam etmek ve her yeni gün daha fazla insan olmak isterim.
hayat kimi zaman insanca davranmanıza izin vermez der gibisiniz duyuyorum ama benim için öyle değil ne olursa olsun ölsemde insanca yaşamak.onurlu,gururlu ve severek sevilerek.
en byük amacımda seni iyiki tanımışım sözünü duyabilmek ne mutludur o sözü söyletebilene.

(kendimden bir kesit bir iç döküştü bugünden arta kalan tüm okuyanlara selam olsun benden )

yeni bir blog açtım kitap yorumları yapacağım bakmak isteyen olursa takibe almak isteyen olursa beklerim özellikle kitap okumayı seven herkesi beklerim
Kitap Dünyası

Geri