Kendi yakınlarını eleştirmekten kaçınıp başkalarını parmakla göstermek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsanın bakış açısında objektiflik yoksa adalet terazisi sürekli şaşar.
Kendi yakın çevresinde olan bitene ses etmeyip başkaları yapınca eleştirmek; taraflılığın göstergesidir.
Çoğu insan, başkasında rahatsız olduğu davranışları yakın çevresinde yapanları nedense fark etmez ya da fark etmek istemez çünkü ilişkileri bozulacaktır. Bu tip durumlarda samimi olan ise ya başkasını da hedef göstermemek ya da kendi bakış açısını sorgulamaktır yoksa öteki türlü ortaya tutarsızlıklar çıkmaya başlar.

Yalnızlık sevilmeme korkusu mudur kabul görememezlik küçümsenme düşüncesi midir bilemem
Zaten çıkar ilişkileri de böyle oluşmuyor mu

hem yakında kimmiş
kendimi de eleştiririm hiç affetmem skfhjs

Empati çok önemli. Yoksa zaten samimi gelmiyor bana .

o başkaları daha beterdir aslında.

Son düzenleme:
Insanlar koca koca ayiplarini hasir alti eder de senin ufacik hatani duvara asar demisler. En azindan bu tarz bisey demislerdi. Suan emin olamadim. Bunlari kim soyluyor ben bilmiyorum. Bi tuhaflar.

Yalnızlık sevilmeme korkusu mudur kabul görememezlik küçümsenme düşüncesi midir bilemem
Zaten çıkar ilişkileri de böyle oluşmuyor mu

hem yakında kimmiş
kendimi de eleştiririm hiç affetmem skfhjs
Yalnızlık / sevilmeme korkusu çok doğru bir tespit çünkü dışlanmaktan ya da aralarındaki bağın kopmasından korkuyorlar.

Başkalarında gördüğüne sesin çıkıyorsa yakınında olana da mertçe karşı çıkacaksın yoksa bunun adı iki yüzlülüktür, çıkar ilişkisidir.

Insanlar koca koca ayiplarini hasir alti eder de senin ufacik hatani duvara asar demisler. En azindan bu tarz bisey demislerdi. Suan emin olamadim. Bunlari kim soyluyor ben bilmiyorum. Bi tuhaflar.

Hatalar hepimiz için elbette ancak başkasının yaşamı ile uğraşmak ve hedefe koymak yerine, en yakınlarına bakmalılar ve şayet onlara sesleri çıkmıyorsa hiçbir görüşleri samimiyet içermiyor demektir.

kendimi o kadar eleştiriyorum ki, başkalarına sıra zor geliyor. kendimi eleştirmekten başkasına sıra gelmiş ise devam edeyim -hatta devam ederim- çünkü kesinlikle hak ediyordur o kişi :d

Bence kendinde veya kendinden olanda ne kadar kusur varsa başkalarına da o kadar sallıyor insan. Kendi kusurlarını örtüp rahatlamak için. Bu iş doğru orantılı, inanın bak

Yanlış olan başlıktaki gibi davranmak hareket etmek sizce burada doğru plan nedir tam olarak ??
İnsan önce kendine karşı dürüst olmalıdır ve başkalarını eleştirebildiği gibi kendisini / yakın çevresini de eleştirmekten kaçınmamalıdır yoksa samimiyetini ve inandırıcılığını kaybeder. Bahsi geçen eleştiri ise yıkıcı değil, kişiyi daha iyi noktaya taşımak amaçlı olmalıdır. Kişisel hırs ya da kompleks ile yapılan gerçek dışı eleştirilerden bahsetmiyorum. Bazı kişiler "eleştiri" maskesi adı altında insanlara karşı nefretini de dile getirebiliyor ki bu haksızlığa girer.

Başkalarında görüp eleştirdiğiniz durumlara, yakın çevrenizde şahit olup da sessiz kalıyorsanız bu tamamen iki yüzlü bir davranıştır, kişinin güvenilmez olduğu izlenimi yaratır.

İnsan önce kendine karşı dürüst olmalıdır ve başkalarını eleştirebildiği gibi kendisini / yakın çevresini de eleştirmekten kaçınmamalıdır yoksa samimiyetini ve inandırıcılığını kaybeder. Bahsi geçen eleştiri ise yıkıcı değil, kişiyi daha iyi noktaya taşımak amaçlı olmalıdır. Kişisel hırs ya da kompleks ile yapılan gerçek dışı eleştirilerden bahsetmiyorum. Bazı kişiler "eleştiri" maskesi adı altında insanlara karşı nefretini de dile getirebiliyor ki bu haksızlığa girer.

Başkalarında görüp eleştirdiğiniz durumlara, yakın çevrenizde şahit olup da sessiz kalıyorsanız bu tamamen iki yüzlü bir davranıştır, kişinin güvenilmez olduğu izlenimi yaratır.
E biz ne dedik bu durumun yanlış olduğunu belirttik sanırım anlasamiyoruZ.

bir de sey var. bu davranislardan rahatsiz oldugu halde, bu kisileri dinlemeye devam eden var. kafalarini he he diye sallayan, soylenilenleri onaylayan. dert dinler gibi. bunlar daha itici. o parmagi isirin o zaman isinize gelirse

Geri