Kendi Kendine Konuşanlar Deli Değilmiş!

Konu sahibi son olarak 1275 gün önce görüldü
Yalnız hissettiğinizde, sizin için çok özel olan birini göz ardı edersiniz ve ona hak ettiği ilgiyi vermezsiniz.

hafizayi-gelistirme-teknikleri-04.jpg

Her zaman sizinle olan birine... Kim o kişi, bildiniz mi? Tabii ki, kendinizsiniz. Sizsiniz! Dolayısıyla, kendinizle konuşun. Sadece kafanızda da değil, açık açık, yüksek sesle! Bu kafayı yediğinizi, fıttırdığınızı, oynattığınızı, çıldırdığınızı mı gösterir? Hiç de bile!

Kendi kendine konuşmak sadece yalnızlığı hafifleten bir unsur değildir; aynı zamanda sizi daha zeki yapar.

bc02d11b69e6d8ffd390d98068af77e2_L.jpg

Çünkü aklınızdaki fikirleri netleştirmenizi, temizlemenizi sağlar. Karar vermeye çalıştığınız konularda zihninizi açar. Göremediğiniz şeyleri görmenizi, fark edemediğiniz şeyleri fark etmenizi, keşfedemediğiniz şeyleri keşfetmenizi sağlar. Çünkü her ne kadar beyninizin her zaman kendi benliğinizin tarafında olacağını, dolayısıyla farklı fikirleri dile getiremeyeceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Kendinizin kendinizi eleştirmesinden, bir başkasının sizi eleştirmesi kadar rahatsızlık duymayacağınız ve savunmaya geçmeyeceğiniz için, belli bir konuda normalde takınacağınız tavrın aksi tavırları da takınabilmenizi ve görmenizi sağlar. Çünkü almaya çalıştığınız bir kararda, ikilemde kaldıysanız ve aslında bir seçeneği tercih etmeyi daha çok istiyorsanız; ancak çeşitli sebeplerle yapamıyorsanız, kendi kendinize konuştuğunuzda diğer seçeneği seçmenin neden size fayda sağlayabileceğini görebilir, kararınızı değiştirebilirsiniz.

kendi-kendine-konu%C5%9Fma.jpg

Fakat aynı şeyi bir arkadaşınızla ya da internet ortamında herkese açık bir tartışma şeklinde yapacak olursanız, diğer insanların karşıt fikirleri size saldırganca ve sırf inat uğruna ileri sürülen argümanlar gibi gelebilir. Savunmaya çekilirsiniz ve objektif kararlar alma şansınız azalır.

Ayrıca bazı araştırmalar, kendi kendine konuşmanın beyni düzenleyici ve özellikle hatırlanması gereken şeyleri daha kolay hafızada tutmayı sağlayıcı bir etkisi olduğunu gösteriyor. Burada komedyen ve yazar Franklin P. Jones'un sözünü hatırlamakta fayda var:

"Kendi kendinize konuşmanın bir faydası, en azından birilerinin sizi dinliyor olduğunu bilmektir."

hocam-kendi-kendine-konusmak-gunah-mi.jpg

3fee8b5db156539eb33479acecb08209.jpg

İtiraf ediyorum bazen çalışırken sesli düşünüyorum. Yanimdakiler alınıyor bizi insan yerine koymuyorsun diyeve haklılar hgjfj:D

Hafta içi gündüzleri pek insan görmediğimden yapıyorum bunu.
Sabah hal hatır soruyorum, sonra apartman sohbetleri yapıyorum kendimle.
Bazen de karşılıklı içiyorum en zevklisi o oluyo.

Evet, delilik başka bir şey.

Cok konferans yaptigim oldu kendimle iyi anlasiyoruz.
Deli diyorlarmis demek , derlerrr .

Kendimle konuşmadan duramam, bilakis; konuşmayan delidir.

Ben mesaj yazarken ilk önce konuşuyorum sonra yazıyorum:)
Karşıdaki niye geç yazıyon diyor ben diyecek cevap bulamıyorum tabi ne diyim senin mesajına cevap verdim ama yazmamışım:)

Geri