Kenan Evren Paşaya hakkınızı helal edermisiniz ?

Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü

Kenan Evren Paşaya hakkınızı helal edermisiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    11
Kenan Evrenin cenazesinde helalık istenirken arkalarda "Haram olsun" diye bir ses yükseldi.
Söyleyen Lamia Durak' tı . Yılma Durak' ın eşi.
Yılma Durak, 12 Eylül döneminde 6 yıl hapis yatıp işkence gören ülkücü bir gençti...

Sizlere soruyorum... Onca yıl geçti arada, belki o günleri yaşamadınız, belkide doğmadınız. Bu yüzden daha soğuk kanlı değerlendirebilirsiniz...
Size sorulsa Kenan Evrene hakkınızı helal eder miydiniz...

O dönemde olmadığım için bildiklerimden yola çıkarak yazıyorum, bugün ki pkk sorununu başımıza musallat ettiği için bile helallik verilmese yeridir.

Etmem..

C-707 cihazımdan gönderildi

Geçmişteki kötülükler geleceğimize kadar uzanmıştır.
Hak helali söz konusu olamaz..Kıyılan canların hakkını ben helal etsem,Allah sormaz mı bunu?
Elbette sorar.

Dolaylı yollardan da olsa herkesin üzerinde vebali var. Allah gördü ve karar O'nun artık

Darbe zamanlarında ben olmadığımdan dolayı ailemden ve kitaplardan okuduğum kadarıyla kenen evran paşaya hakkımı helal etmem

kenan evren zamanını yaşamadım.Ama Türk siyasi tarihi hakkında bayağı bilgim var.Onun döneminde Türk siyasi tarihinde bir çok dönüm noktası yaşandı kıbrıs harekatı akabinde gelen ambargo akabinde gelen öğrenci olayları iç karşıklıklar,darbe ve Özal lı Anap ın iktidara gelmesi ..vb.

Evren koyu kemalistti.Atatürke 'son padişah' diyordu.perinçek ve oral çalışlar kodesteyken onun yazdırdığı kitaplarda bunu ve daha fazlasını görüyoruz.O bu zihniyetle yönetilen askeri okullarda okuyup belli aşamalardan geçmişi bu doğrultuda bir dünya görüşüne sahip olmuş biri.Ona hakkımızı helal etmeyebiliriz tabii ki.Onun döneminde yaşamamış olsak ta O ve onun gibilerin yaptıklarının sonucunu hepimiz çekiyoruz bu gelecek nesilleri etkiledi.Ancak şunu da bilmek gerekir.Kenan evren tek başına değildi.O dibe,bodruma inen merdivenlerde sadece bir basamaktı.öncesi ve sonrasında başka basamaklarda var.

kısacası Kenan evren öldü.Hakkında hapis cezası verildi bunu çekmeden öldü üstüne devlet töreniyle şehitliğe gömüldü.Hak adalet her zamanki gibi ve her zaman olacağı gibi yine Yüce yaratıcı ve yargılayıcıya kaldı bu o zaman halledilecektir ve yüce yargılayıcı tabii ki en doğru ve adaletli kararı verecektir.Bizim bu fani dünyada yapmamız gereken Kenan evren den ve dahil olduğu zihniyetten ders almak ve bu hataları yapmamaktır.

O adam aşağılığın tekiydi. Onun hakkında konuşmak istemem.

Geri