Kemalistlere Fena TARİH Dersi Veren Genç

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Medya ve İçerik
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O yan tarafta elinde bişi satarak kadraja giren yüzünden bir şey anlamadım. 6.kez izleyecem şimdi.

Sokak Röportajı gibi ama hazırlanarak yapılmış :)

Tarih dersi olarak; Yunanistan ın 1800lerin sonuna doğru kurulan toy bir devlet olduğu 1000 yıllık Türk devletinin onu yenebilmesinden övünmesini, bunu kitaba (Nutuk) çevrilmesinin saçmalık olduğu söyleniyor.
Kulp takmakta üstlerine yok, tabi yine tarihi göz ardı etmeden olamayacak bi biçimde.

Bağımsız Tarihçilerin Osmanlı Devletinin son dönemlerinde yaklaşık 23 yıl aralıksız savaş halinde olduktan sonra 1. Dünya savaşı sonrası Fransa, İngiltere, Yunanistan, İtalya ve Ermenilerin hep birlikte bu toprakları işgale kalkmasının yataktan kalkamayacak denli hasta birine eziyet etmek kadar insanlık dışı bir hareket olarak yorumlarken.
Türkiye Cumhuriyetinde, Türkçe konuşabilen, Türk Bayrağına bakım Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal Marşını söyleyebilen, Günde 5 vakit ezan dinleyebilip, hemen her mahallede bulunan camilerde özgürce ibadetini yapabilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin kitaplaştırılmaya değmeyecek kadar basit" olduğundan bahsediyor..

Yine bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunu söyleyen birinin tarih dersi verdiğini ateşli bir üslupla belirtiyor.

Yazık..

Vay be ne ayar vermiş , fes(!) doğrusu..
Kadir Mısıroğlu şimdi gurur duyuyordur :D

Ecdadınım yazdığı eserleri okuyamıyorsam diyor,

Kurslar var git öğren oku :) Ve birde arapça diyor

Osmanlıca Farsça ve arapçanın karşımından oluşan bir dildir.

Osmanlıcayı okumak için Farsça ve arapça bilmek şarttır.

Farsça ve Arapça bilen herkes osmanlıca okuyabilir ki öğrenmek istiyorsa gitsin kurslar orada.

Ecdadım demiş arkadaş. Kuran-ı kerimde orada aç arapça oku ozaman! nede olsa osmanlıcada arapça ;)

He derki türkçesini okudum. Git o yazılarında Türkçesini oku ;)

Dersimi aldım çok fena :).

bir düzeltme yapim;
osmanlıca içerisinde arapça ve farsça kelimeler barındırır...
ancak arapça ve farsçadan oluşan bir dil değildir.
bu kelimelerin 'kapladığı alan' dönem dönem değişiklik göstermiştir.
arap alfabesi ile kullanılmış Türkçe.
bitirme tezimden minik bir örnek ile konunun daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum.
yalan söylüyorum tabi ki hiçbir halt ümit etmiyorum.

4Z9DY4.jpg

ulan tayyip olmasa osmanlı torunu oldugunuzu bile bilmicektiniz.. ne kadar tuhaf insanlarsınız. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri