kelimeler diyorum..

Konu sahibi son olarak 2264 gün önce görüldü
kelimeler neden harflerden çok hallerden ibarettir?

Biz hallerimizi kelimelere yükledik bir edamız bazen bir kelimeden daha agır olmuyor.
bir kelimeye ömür verenlermi ararsın ?

Tasarımların kavramsal hali iletişim olsun diye.

images

Çünkülük; kelimeler ve cümleler bulunduğun dünyada bir olguyu ya da "şeyleri" resmederler. Harfler tek başına bir anlam taşımaz ya da herhangi bir olguyu temsil etmezler. Yapabildikleri tek şey sesleri taklit yahut bir "şeyi" işaret etmek olur, bu da bir anlam yüklemez. Örnek verebilirdim vermiyorum, neden vermediğimi bilmiyorum, anlayan herkes kendi örneğini versin istiyor olabilirim.

Her ruhaliyetimizi kelimelere yükleyerek çıkıyoruz içimizden. Tabutta Röveşata etkisi gibi hissettiren sıkışmışlığımız, kelimeleri de bu hengâmeye ortak edişimiz ve kelimelerin de cümleler içinde sıkışması...
Peki harfler; tek tek hesap sorduklarını düşünsenize, tek tek bir hallere büründüklerini...

Kelimeler diyorum, bizlerden ibaret cümleler içinde;
Harfler mi ? harfler hallere gebe sıkışmışlığımız içinde...

Kelimelerini değiştir,dünyanı değiştir sözünün sahibi kimdi?
Hürmetler.

şey ne kadar güzel bir kelime değil mi, anne, anne, anne, anne, bir de böyle dolu dolu "anneemm" deyince çok güzel olmuyor mu, bence oluyor çünkü.
Özledim.

bazı anlamlara gelmiyorlar.

"once kelimeler vardi" diye basliyor Yohanna'ya gore incil.
Kelimelerden once de yalnizlik vardi ve kelimelerden sonra da yalnizlik var olmaya devam etti.
Kelimenin bittigi yerden basladi.
Kelimeler yalnizligi unutturdu ve yalnizlik kelimeyle birlikte yasamaya basladi insanin icinde.
Kelimeler yalnizligi anlatti ve yalnizligin icinde eriyip kayboldu.

Tabiki ben demiyorum "Oguz Atay" diyor

Ve şey diyor Cemil Meriç: "Hangi beste sözün musikisiyle, sözün füsunuyla boy ölçüşebilir? Kelime kanattır, kelime buse."

Geri