Kediye çiğ balık verilir mi?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
images

Çiğ balık kediye zararlı mıdır?

Kedinizi beslerken çiğ balık vermemelisiniz.
Tiyamin yetersizliğine neden olmakla birlikte balıktaki kılçık da kedinize zarar verebilir.
Kedinize balık verecekseniz kılçığından ayırıp pişirip vermelisiniz.
Yalnızca kedilere değil evcil hiçbir hayvana çiğ balık verilmemelidir.​

Tabiatta'da kediler balıklarını önce pişirir ve öyle yerler. Fare, Kuş, Yılan, Kertenkele gibi diğer menüye dahil hayvanlar da önce köz'de kızartılmalı.

Bir de ağaca tırmanıpta inemeyen kediler var.

ben hep veriyorum, zararlı mıymış?

gerçi benim beslediğim kediler acayip oluyor. küçükken baklava verdiğimi bile hatırlıyorum. ilginçtir ki bayıla bayıla yiyorlardı..: )))

Tabiatta'da kediler balıklarını önce pişirir ve öyle yerler. Fare, Kuş, Yılan, Kertenkele gibi diğer menüye dahil hayvanlar da önce köz'de kızartılmalı.

Sokak ya da tabiat kedisi çiğ balığı nereden buluyor? Evcil kedilerin çoğu balığa insanlar aracılığı ile ulaşıyor. Çiğ balık bulabilen vahşi kedilerde tilkilerde vb. de tiyamin yetersizliğine bağlı beslenme hastalıkları görülebiliyor.
Bkz. Chastek paralizi

Ben kedime çiğ köfte ve acılı lahmacun veriyorum, halinden çok memnun kereta.

Balıkçıların bulunduğu yerlerden kedi eksik olmaz. Buldularmı kılçıklısınıda seçmezler. Hayvanları doğal ortamından ve yaşam şartlarından koparıp insansı alışkanlıklar kazandırmaya çabalamak hayvan severlik değil, ego tatminidir. Sonra o hayvanların yakalandıkları hastalıklara sebep uyduruluyor.

Balıkçıların bulunduğu yerlerden kedi eksik olmaz. Buldularmı kılçıklısınıda seçmezler. Hayvanları doğal ortamından ve yaşam şartlarından koparıp insansı alışkanlıklar kazandırmaya çabalamak hayvan severlik değil, ego tatminidir. Sonra o hayvanların yakalandıkları hastalıklara sebep uyduruluyor.

İnsansı bir alışkanlık değil.
Çizgi filmlerde lanse edildiği gibi balık tiyaminaz enzimi ihtiva ettiğinden kedi metabolizmasına uygun bir besin değil. İlla verilecekse de pişirilerek verilmeli bu sebeple. Aynı şekilde süt de kediler için muhteşem bir besin değil lanse edilme açısından...
O balıkçıların çevresindeki kediler illaki hastalanıyorlardır bir süre sonra.

Hayvanlar içgüdüsel olarak kendilerinin doğal besini olan şeyleri bilirler. Kediler de Balık, Fare ve Kuş için saldırganlaşırlar. Diğer besinleri (süt dahil) paylaşabilirler. Tek yönlü beslenme insanlarda da hastalıklara neden olur.

Hayvanlar içgüdüsel olarak kendilerinin doğal besini olan şeyleri bilirler. Kediler de Balık, Fare ve Kuş için saldırganlaşırlar. Diğer besinleri (süt dahil) paylaşabilirler. Tek yönlü beslenme insanlarda da hastalıklara neden olur.

Balık sadece çiğ balık.
Her gün tek yönlü kuru mama ile besleniz chastek paralizi olmaz

Benim beyefendiler çiğ hiçbir şey yemiyor zaten. :T:

Geri