Kedim traş olduktan sonra çok huysuz oldu napmalıyım?

Konu sahibi son olarak 670 gün önce görüldü
Sanırım bi hafta oluyor traş ettirdik aslında tüyü çok döküldüğü için annem ben işteyken götürmüş veteriner kliniğine.
O günden sonra kucağa gelmemeye başladı bide ısırıyor ve çırmalıyor.
Tırnaklarını kestim ama bu ısırmaya çözüm bulamadım.
Ödül maması var yapmadığı zaman onu sevip veriyorum pekiştirmek için ama illa günde bi kere yapıyor.
Oynamak için de değil acıtıyor baya.

Kedi besleyen varsa fikirleri alabilirim :/

İlk defa mı tıraş oldu?.. Veterinerde hayvan panik olmuş olabilir, zorla yapılan durumlarda tepkileri bir süre bu şekilde sert olabiliyor.. Tıraş zaten başlı başına travmatik bir olay onlar için.. Sakinleştiriciyle yapılsa bile psikolojileri bozuluyor.. 3 ila 7 gün arasında genelde alışıyorlar aslında.. Tıraş olduğu gün ile bugünkü davranışlarını kıyasladığında, bu süreçte saldırganlığında hafifleme gözlemliyorsan normalleşme ve alışma var demektir, sabırlı ol.. Halen kızgın, üzerine gitme.. =)

İlk defa mı tıraş oldu?.. Veterinerde hayvan panik olmuş olabilir, zorla yapılan durumlarda tepkileri bir süre bu şekilde sert olabiliyor.. Tıraş zaten başlı başına travmatik bir olay onlar için.. Sakinleştiriciyle yapılsa bile psikolojileri bozuluyor.. 3 ila 7 gün arasında genelde alışıyorlar aslında.. Tıraş olduğu gün ile bugünkü davranışlarını kıyasladığında, bu süreçte saldırganlığında hafifleme gözlemliyorsan normalleşme ve alışma var demektir, sabırlı ol.. Halen kızgın, üzerine gitme.. =)

Evet ilk defa oldu normalde sinirli değildi.
İlk başta sadece anneme yapıyordu bana geliyordu sevdiriyordu kendini.
Şimdi pek sinirli oldu.
Zaten iki kere sakinleştirici vurulmuş o kadar sinirlenmiş işte.

Sadece uykusu varken eskisi gibi bide ilk uyandığında.
Düzelene kadar sabırlı olurum artık ;s

Evet ilk defa oldu normalde sinirli değildi.
İlk başta sadece anneme yapıyordu bana geliyordu sevdiriyordu kendini.
Şimdi pek sinirli oldu.
Zaten iki kere sakinleştirici vurulmuş o kadar sinirlenmiş işte.

Sadece uykusu varken eskisi gibi bide ilk uyandığında.
Düzelene kadar sabırlı olurum artık ;s

Oooo çok sinirlenmiş, biraz daha sürecektir bu.. Kendini halen daha çıplak hissediyor.. 2 iğne ve tıraş süreci bayağa yıpratmış onu.. Ödül mamasına devam edebilirsin, sinirlenmemeye çalış ama tırmaladığı veya ısırdığı an kesin bir dille yapmaması gerektiğini de söyle.. Sürekli gözlemle, atacağın adımları ancak gözlemleyerek belirleyebilirsin.. Her kedi farklı tepki verebiliyor..
Ama genel geçerliliği olan konu şu ki; tıraş onları çok etkiliyor, sağlık problemi olmadıkça tıraşa götürmemeni öneririm..

Oooo çok sinirlenmiş, biraz daha sürecektir bu.. Kendini halen daha çıplak hissediyor.. 2 iğne ve tıraş süreci bayağa yıpratmış onu.. Ödül mamasına devam edebilirsin, sinirlenmemeye çalış ama tırmaladığı veya ısırdığı an kesin bir dille yapmaması gerektiğini de söyle.. Sürekli gözlemle, atacağın adımları ancak gözlemleyerek belirleyebilirsin.. Her kedi farklı tepki verebiliyor..
Ama genel geçerliliği olan konu şu ki; tıraş onları çok etkiliyor, sağlık problemi olmadıkça tıraşa götürmemeni öneririm..
Ben istemiyordum zaten annemin işi.
Bide zaten olması gerekenden kısa yapılmış,
Klinik yeni zaten yapan kişiyle kısa zaman önce arkadaş olduk o yüzden ya kısa olmuş falan da diyemedim.
Ben ses tonumu değiştirip "Duman hayır" dersem anlıyor yapmıyor.
Ama bu ara onu da dinlemiyor.
İyi kızgın ya :msm:

3 numaraya mı vurdurdunuz naptınızda agrasif oldu kedi xd şekilli şüküllü kestirseydiniz
İki numara yapmışlar ama kucağıma alınca ben bile tuhaf oluyorum aşırı kesmiş kız acemi ;s
İki resme bakın anlaşılır ./

15ce0473f5fc7b65acb70b2008ace449.jpg
65af0d015e70c8df7cabcc868ddd40b8.jpg

Kedinin yerinde ben olsam dunyayi basiniza dar ederdim .))) ne hale gelmis minnos

Yazık ya, bende o kadar kısa saçımı kestirsem 1 hafta evden çıkamam :liv:

Görünce konuya yorum yapamadım, pardon. O şuan garipsiyor bu durumu bir de haliyle iki kere sakinleştirici vuracak kadar huysuzlandıysa normal. Düzelir ama size de bağlı bu. Çok cici maşallah ya. Tipini yediğim.

O da ceza olarak ısırıyor zaten ne kinci çıktı :/

Kedi kedilikden cıkmıs olmus Cem Yılmaz'ın kel hali :) Yazık hayvancıga

Bi suratı bırakmış,
Biraz patilerde kuyruk bile gitmiş :/

İki numara yapmışlar ama kucağıma alınca ben bile tuhaf oluyorum aşırı kesmiş kız acemi ;s
İki resme bakın anlaşılır ./

15ce0473f5fc7b65acb70b2008ace449.jpg
65af0d015e70c8df7cabcc868ddd40b8.jpg

Ben kedinin yerinde olsam bırak tırmık atmayı eve roket atarla saldırırım xd maymuna dönmüş kedi

Bu mesaj nokia 3310 ile gönderilmiştir. Nokya konnekşın pipıl

Oyy kuzum ne hale gelmiş.. Çok fazla kesmişler, kuyruktakileri daha uzun bırakabilirlerdi, adaptasyon daha hızlı olurdu.. Tüyler biraz uzayana kadar tepkisi devam edecektir.. Sabırlı olmak lazım.. :s3:
Şöyle diyim Ben gittiğimde bi market poşeti dolusu tüy toplamışlardı poşete.
Patileri ve yüzü dışında tüyü kalmamış.
Hatta biraz da bıyıktan gitmiş.
Bıyık onların mesafe ölçmesi için var yani onun kesilmesi de zararlı.
En azından denge problemi yok.
Uzamaya başladı tekrar tüyleri neyse ki.
Bir ay içinde toparlanır diye umuyorum :/

mındar etmişler güzelim kediyi ya cx cx

dal rüzgarı affetsede kırılmıştı bir kere artık hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak o kedi asdkşlas

Yanları alın üstü kalsın mı dediniz?
Kediler tüylerini sever, kestirmeyin. Bu durum onlarda huzursuzluk yapıyor.

Geri