Kedilerin Hakim Olduğu Ada

Konu sahibi son olarak 1728 gün önce görüldü
Kalabalıktan Sıkılanlara: Kedilerin Hakim Olduğu Ada ‘'Aoshima'

kedi.jpg

Şehir hayatının bitmek tükenmek bilmeyen gürültüsünden, koşturmasından ve insan kalabalığından sıkıldığımız; yazın iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde hepimiz ‘ufak bir kaçamak’ yapsak, ‘şöyle bir tatile çıksak’ cümlelerini kuruyoruz. Kimimiz bol eğlenceli yerlerin hayalini kurarken kimimiz de ‘sakin, sessiz bir yer olsun bana yeter’ düşüncesindeyiz.

aoshima.jpg

Yalnız kalıp kafa dinlemek isteyen ve kedileri seven biriyseniz işte size içinizi açacak bir ada sunuyoruz: ‘Kedi Adası / Aoshima’. Japonya‘da yer alan ve Kedi Adası olarak da bilinen Aoshima, insan nüfusunun yaklaşık 6 katına ulaşan kedi sayısıyla dünyadaki en ilginç yerleşim yerlerinden biri olmayı başarıyor. Ada sakinlerinin fareleri yakalamaları için getirdikleri kediler zamanla üremeye başlayınca ve bu üreme durdurulmayınca ada ‘kedi adası’na dönüştü. Son verilere göre sadece 22 kişinin yaşadığı adada 120 den fazla kedi bulunuyor.

kedi-2.jpg

Yemek artıklarıyla ve yerel bitkilerle beslenen kediler, adayı son derece ilginç ve huzurlu kılıyor. Adada herhangi bir mağaza ya da otel bulunmaması da bu huzuru destekliyor tabii. Fakat mağaza ve otel bulunmaması adanın ziyaretçisi olmadığı anlamına gelmiyor hatta adaya ziyaretçi akını yaşanıyor. Ülkenin her yerinden turist akın eden adaya, düzenlenen feribot seferleriyle ulaşım sağlanıyor.

aos.jpg

Turist sayısının gün be gün artmasına rağmen ada nüfusunda bir değişiklik yaşanmıyor. Yani ada hala huzurlu ve sakin. ‘Ben bu adaya giderim’, ‘kedileri çok seviyorum’ diyorsanız kapıları sonuna kadar açık fakat tek bir şartla: Adaya köpek getirilmesi yasak. Yüzden fazla kedinin yaşadığı bir ada için de son derece mantıklı bir karar olabilir.

aos-2.jpg

Yazın kendini gösterdiği şu günlerde iş, okul ya da hayatınızda bilumum stres yaratan etkenleri bir kenara bırakıp güzel hayaller kurmanıza yardım edecek bu sevimli fotoğraflarla sizi baş başa bırakıyoruz…

kedi-22.jpg

kedi-23.jpg

ao-1.jpg

o.jpg

ao-2.jpg

aa-2.jpg

as.jpg

Alıntı...

Şanslısın,paraya kıy mama al doyur karınlarını ZiFiR

şanslımı?kedilerin yüzünden köpeği bağ evine kapattım hayvanı linç ediyo cani yaratıklar.karınları doyuyor ama bağış yapabilirsin tabi

cani yaratıklar mı :mks: sevimli minnoşlar onlar ..
bağ evini beklesin işte işe yarar
akıllım sen mama alacaksın pis cimri :trip:

cani yaratıklar mı :mks: sevimli minnoşlar onlar ..
bağ evini beklesin işte işe yarar
akıllım sen mama alacaksın pis cimri :trip:

kedi severlerin kedileri hiç tanımadıklarına tutuluyorum.minnoş dediğin kendi yavrusunu yeme kapasitesine sahip cani + kuş fare hamamböccüğü kelebek tatlarınada bakdığı oluyor.bağ evinde yalnızmı kalsın hayvan yazık değilmi ona

kedi severlerin kedileri hiç tanımadıklarına tutuluyorum.minnoş dediğin kendi yavrusunu yeme kapasitesine sahip cani + kuş fare hamamböccüğü kelebek tatlarınada bakdığı oluyor.bağ evinde yalnızmı kalsın hayvan yazık değilmi ona

Köpeğe ne demeli tavukları boğuyor
yavrusu ölmüşse anne kedi yer sadece, butun kediler de yemez..

yaa konuyu nereye getirdin pes,bir çuval mama alacan..

Köpeğe ne demeli tavukları boğuyor
yavrusu ölmüşse anne kedi yer sadece, butun kediler de yemez..

yaa konuyu nereye getirdin pes,bir çuval mama alacan..

köpek ekosistemdeki görevini yapıyor ama kedi kendi yavrusunu yiyo bide ölü yiyo cani kedi
mama kolay sen paradan haber ver bak burada aç zevif kalmasın yavrucaklar

köpek ekosistemdeki görevini yapıyor ama kedi kendi yavrusunu yiyo bide ölü yiyo cani kedi
mama kolay sen paradan haber ver bak burada aç zevif kalmasın yavrucaklar

köpek düşmanı yapacak nerdese beni:trip: ben bütün hayvanları seviyorum.
uykun gelmiş algılıyamıyorsun sabah konuşuruz :D

Mamayı sen alıyorsun ve kedilere veriyorsun diyip uykuya gidiyorum :kaç:

İyi geceler cimri adam...

aynı bizim sokak kedileri gibi
japon oldukları belli değil

köpek düşmanı yapacak nerdese beni:trip: ben bütün hayvanları seviyorum.
uykun gelmiş algılıyamıyorsun sabah konuşuruz :D

Mamayı sen alıyorsun ve kedilere veriyorsun diyip uykuya gidiyorum :kaç:

İyi geceler cimri adam...

peki hamam böcüklerini?
parasını yollarsan seve seve alırız ayıb ediyon

Benim kedileri buraya ajan olarak soksam 1 haftada darbeyle yönetimi ele geciririz. E iyi?

Ayvalik merkez de minyatur bir kedi adasidir, bana orayi hatirlatti. Bazen insandan cok kedi oluyor ama oraya kopek almak yasak degil :)

Geri