Kedilerin dilinden anlama rehberi

• Kullanıcı Zeytin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 66 gün önce görüldü
Yıllardır kedilerin sahiplerini sevip sevmediği, hatta nankör olup olmadıklarını tartışıyoruz. Kedilerin kendi başlarına buyruk oldukları ve insanları pek de umursamadıklarını söylüyoruz. Peki bu ne kadar gerçek? Kediler gerçekten de bizi sevmiyor mu? İşte kedi dilinde sevgi işaretlerini anlamak için faydalı bir rehber...

5da03bc766a97c63642d25dc

Kedilerin bağımsız kişilikleri olduğu, sahiplerini kendi seçtiği söylenir. Siz kedinizi seviyorsunuz ama kediniz sizi seviyor mu? Kedilikler.com bu sevimli hayvanların sevgisini gösterme biçimlerini derledi.

İşte davranışlarına göre kedilerin sevgi dili:

5da02f41ae298ba932b229ea

Patileriyle sizi ‘yoğurur’
Kedinizin üstünüze çıkıp patilerini size bastırıp çekmesi sevgiyi gösterme yollarından biridir. Ancak böyle yaparken tırnaklarını kullandıkları için canınızı acıtabilir.

Size hediye getirir
Kedinizin ağzıyla size bir oyuncak ya da yakaladığı ölü bir hayvan getirmesi de sizi sevdiğinin göstergesidir.

Yüzünü yüzünüze değdirir
Bu durum kedinizin sizi önemsediği anlamına gelir. Kediniz yüzünü size sürttüğünde sizi kokusuyla işaretliyor ve ailenin bir parçası olarak görüyor anlamına gelir.

Size göbeğini açar
Birçok hayvanda olduğu gibi kediler de karınlarını herkese göstermek istemez. Eğer kediniz size göbeğini gösteriyorsa, size karşı kendisini savunmasız bırakıyor demektir ve bu da kendisini sizin yanında güvende hissettiğini gösterir.

5da02f3d66a97c63642d25c5

Gözlerinizin içine dik dik bakar
Bu durum kedinizin size büyük bir sevgi gösterdiğinin işaretidir.

Kuyruklarının ucunu kıvırır
Kediler sevdiği kişi karşısında kuyruklarını havaya kaldırıp uçlarını hafifçe kıvırır.

Sizi ısırır
Parmağınızı yavaşça ısırmaları, kedilerin sizi sevdiğini gösterir.

Size mırlar
Kediniz size mırlıyorsa bu sevgi göstergesidir.

Bacaklarınıza sürtünür
Kedilerin başka bir canlıya sürtünmesi sevgi işaretidir. Kedi size sürtünerek kokusunu bırakır.

Sizi takip eder
Kedinizin peşinizden ayrılmaması, sizi sevdiğinin en önemli göstergesidir.

5da02f3d66a97c63651a57d4

KEDİLER SAHİBİNİN DUYGUSUNU ANLIYOR
ABD’de yapılan bir araştırma, kedilerin, sahiplerinin ne hissettiğini anladığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre; sahipleri mutluyken kediler mırlama, sürtünme, kucağa oturma gibi pozitif davranışlar sergiliyor. Sahibi kızgınken ise uzak durmayı tercih ediyorlar.

5da03bc7ae298ba931bbe00c

ÇOCUKLARI STRES VE KORKUDAN KORUYOR
Uzmanlar evde kedi beslemenin birçok faydası olduğunu söylüyor. Evde kedi besleyen Alzheimer hastalarının daha az atak yaşadığı biliniyor. Aile ilişkilerini güçlendiren kediler aynı zamanda çocukların stres, korku ve endişeye kapılmasını da önlüyor.

5da02f3d66a97c62bc82dd7f

posta​

Bizim parki geceleri kediler ele geciriyor... kaykaydan kayan bir kedi vardi... "ay sen kayiyon mu?" dedim kacti gitti... iletisim kuramadim... benim dilimden anlamadi... halbuki cok sevimli yaklasmistim...

Neden kacti sence Nyctophilia

Konunun uzmanı Mara hanımı açıklama yapmak için bekliyoruz. Kedilerin anası o ya :)

Bir kedim bile yok :((((((((((((((((((((((
Keşke olsa.

Benimki beni seviyor.
Biliyorum.

Evimde 8 tane kedim var daha önceden de bir çok kedi beslemiş birisi olarak bana göre kediler sizi sahibi olarak görmez.Sizi dostu, arkadaşı olarak görür bu yüzden her aile içinde yaşanan olumsuz durumlarda birbirine karşı sergilemiş oldukları olumsuz sonuçları kedilerde aileden olduğunu düşünerek bu tür olumsuz eğilimlere girebilir.Hiç unutmam askerde iken bizim şubede çok güzel bir kedi vardı.Sağolsun bizim şube başkanımızda kedi sever birisiydi benimde bir kedi sever olduğumu bildiği için kediği sevdiğim zaman bir şey demezdi.Bir gün ben nizamiye nöbeti devrini yaparken gebe olan kedi acılar içinde bağırırken ben o esnada kedinin olduğu yerde değildim.Neyse arkadaşlar bana söyledi tabi ondan öncedeki şube başkanımız bu durumu benlen konuşmuştu eğer kedi doğum yaparsa haber ver bana yada doğum yapacağı zaman demişti.Bende şube başkanımıza haber verdim telefon ile aşağı geldi o acı ile bağırığ çağıran kedinin yanına gitti ancak kedi ondan uzaklaşmaya çalıştı hep.Bu esnada şube başkanımız beni çağırdı ibrahim sen bir çağırsana gelecek mi diye.Kedinin o acı dolu bakışlarını asla unutmam beni gördüğü gibi koşmaya çalışarak nasıl geldi bir ben bir Allah birde asker arkadaşlarım bilir.Aldım kucağıma depomuzda bir yer yaptık kendisi için oraya götürdüm güzelce karnını öfeledim ve onun doğum yapmasına yardımcı oldum.40 dk sonra doğum gerçekleşince 4 tane dünyalar tatlısı yavrusu oldu ve bunlardan en son doğan kediyi güzelce temizleyip ağzıyla bana ikram etmesi beni çok ama çok duygulandırdı ve gözlerim doldu resmen o anı hiç ama hiç unutmadım

Kediyi evinize aldığınızda artık evin sahibi odur ve istemediği sürece kendini sevdirmez..
Bu şekilde kabul ederseniz iletişim kurabilirsiniz....

Benimki bunların hepsini yapıyor fazlasını bile yapıyor. ^^
Otur diyorum oturuyor, yat diyorum yatıyor, göbek aç diyorum göbeğini açıp sevdiriyor daha ne olsun. :p

Kedim ne kural koyduysa ben yıllardır harfi harfine uyarım fakat o benim koyduğum hiçbir kuralı kale almaz yani evin sahibi o ve ben de evin insanıyım, bu kadar basit.:)

biz ona benim kedim falan diyoruz ya, acaba o da bizim için insanım falan diyor mu? biz onun muyuz acaba?

Anlayamazsınız.

Shinigami'yi anlayabiliyor musunuz mesela?

anlamamızı bekleyen kim ki :p benim onları sevdiğimi biliyolar onlarında beni sevdiklerini biliyorum ama yine de her gün eve elimin başka bi yeri çizik şekilde geliyorum :p yerim onları yerimmm

Sokağımda yaklaşık yirmi tane kedi besliyorum. Ben onların değil de onlar benim dilimden anlıyor sanki.

Mecnun her gece uyumadan önce gelip saçlarımı yoğurur o pammuk patileriyle sıpam.
Sonra gider yemek yer biraz ve geri gelir uyur yanımda.
Leyla hanım ise çok sırnaşık ya,diyorum sen dişisin biraz ağırdan al diye yok,kim el verse gidip kendini sevdiriyor.
Mecnun beyim öyle değil ama ağır çocuktur şimdi bana bakıyor ben ısırayım şunu bi

Geri