Kediler konuşabilir mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Evet insan gibi konuşmaktan bahsediyorum. Bizim kedi anne ve baba kelimelerini akıcı bir şekilde söylüyor.
En başta ulan dedim delirdim galiba. Sonra bir kaç kez daha duydum ve korkmaya başladım kendimden. Kedi konuşuyor olamaz dedim. Sonra hanımla beraber otururken yanımıza gelip anne dedi hıyar ağası. Hanıma sanki espri yapar gibi hehehe kerataya bak anne diyor dedim. Hanım heyecanlandı aaa evet anne diyor bu sanki, ben de bir tek bana öyle geliyor diye düşünüyordum dedi. Bizde bu farkındalık oluştuktan sonra açıkçası çok net ve isabetli şekilde işi düştüğünde anne ve baba kelimelerini kullanıyor şerefsiz. Bu konuyu kedisi olan başka arkadaşlarıma da açtım ve hepsi aynı tepkiyi verdi. Kedilerinin konuştuğunu doğruladılar. Hatta bir tanesi annesinin evindeki kedinin konuştuğunu görünce bunu evden atın cin bu demiş. Evet arkadaşlar kediler konuşabiliyor. Bence 50 yıla kadar kelime hazneleri de gelişme yönünde evrimleşecekler ve belki 100 yıl sonra dünyayı yönetmeye başlayacaklar. Farkında mısınız bilmiyorum ama evinde kedi olan herkes o kedi tarafından yönetilmeye başladı zaten. Reels videolarında izlediğimiz dondum anam diyen kedi, icardiiii diyen kedi... bunların hepsi gerçek arkadaşlar. Evet konuşuyorlar ve bu korkunç bir durum. Bizim evdeki ruh hastasının görselini aşağıda paylaşıyorum. Beyaz patili birini yolda görürseniz konuşabilen bir kedi olup sohbet edebilirsiniz. Yalnızca iki kelime... Şimdilik...

1758094319328.png

Mihri nin konuştuğunu yazdığını biliyoruz başka var mı haberim yok

İki saattir aynı kafede oturuyorduk ve ben ne büyük bir eşşekmişim ki, iki saattir kedi muhabbeti dinleyip "mmm, tabii tabii, aynı fikirdeyim" diye anlattıklarını onaylıyordum. "Kedi asildir" dedi, onayladım; "kedi karakterlidir" dedi, "bravo!" dedim. Sonra başladım ben de kediyi övmeye. "Başladım" dediysem niyetlendim sadece. Çünkü o, kedinin bütün meziyetlerini övmüştü ve bana övecek bir şey kalmamıştı. "Kedi eee… Kedi ööö…" deyip övecek bir hâlini, tavrını arıyordum, ama bulamıyordum. Sonunda hem biraz bulamamaktan, hem biraz da benim ne kadar coşkun bir kedi sever olduğumu anlayıp etkilensin diye "ben var ya, kedinin …şşağını yiyim be!" dedim. Hatta iyice gaza gelip "keşke imkân olsa da hepimiz kediye bi' kere versek, öyle seviyorum yani" diye de ekledim. Ben böyle deyince, kısa bi suskunluk oldu. Kahvelerimizden son bir yudum aldıktan sonra hesabı isteyip kalktık.

(...)

Umut Sarıkaya'nın Hayat Beceriksizi adlı yazısından.

"KEŞKE İMKAN OLSA DA HEPİMİZ KEDİYE Bİ' KERE VERSEK"

Size antik misir kedisi ile bu dönem kedinin bir diyalogunu aktarayim.

Antik tanri kedi soruyor bizimkine: "Anlat oglum, Sizin dönem insanlar sizlere nasil davraniyorlar?"
Bizimki: " Bir kutunun icine kakami yapiyorum ve insan onu temizliyor."
Cevap: " Aferim oglum.Boynuz kulagi gecmis."

Bizlere bunu yaptiran, anne baba demis cok mu?
Vergi ödememek icin,bir cok seyi saklayip bizi aptal yerine koyuyorlar @leavemealone canim.

Bir dil olarak hayır fakat insanlarla yaşayan kedigiller (felis catus) avcılık iç güdülerini insanları model alarak geliştirdi.
Kedinize mama verdiğinizde ''Beni seviyor, beni besliyor'' olarak düşünmez. ''O mama benim avımdı, başardım ve ele geçirdim'' olarak düşünür.
Başka kedilere yönelik kıskançlık davranışının temelinde de bu vardır. (Avımı kapacak korkusu)
Kediniz sizi kendisinden daha değerli görmediği gibi üstün de görmez.
Ava ulaşmak için çeşitli oyunlar oynanması gereken bir nesnesiniz, hizmetkar da denilebilir.
Size gösterdiği ponçik ve içten miyavlama onun bir çeşit avlanma ve güvenlik alanını sağlamlaştırma stratejisi.Ava öyle eriştiğine inanıyor.Bir kuşu avlamak için pusu kurması gerektiğini bilmesi gibi. Öfkelendiğinizde sesinizi yükseltmenizi ya da mutsuzken içe dönük ve mayışık oluşunuzu model alırlar. Amaçlarına daha hızlı ulaşmak için ona göre ses çıkarırlar.Daha aptal olmadıkları halde yabani kedigillerde (Felis silvestris) bu yoktur mesela; klasik avlanıyorlar hala. Birbirleri arasındaki ses etkileşimi bile oldukça sınırlı.
Kedinizi tercihleri ve sınırları olan bir bireymiş gibi sevin,karşılık beklemeyin.
Beklentilerinizi karşılamasını isteyen bir şey istiyorsanız köpek bakmanız daha makul.

haydarcana naber deyince
arada yuvarlanıyordu
konuşmazdı ya

Bir dil olarak hayır fakat insanlarla yaşayan kedigiller (felis catus) avcılık iç güdülerini insanları model alarak geliştirdi.
Kedinize mama verdiğinizde ''Beni seviyor, beni besliyor'' olarak düşünmez. ''O mama benim avımdı, başardım ve ele geçirdim'' olarak düşünür.
Başka kedilere yönelik kıskançlık davranışının temelinde de bu vardır. (Avımı kapacak korkusu)
Kediniz sizi kendisinden daha değerli görmediği gibi üstün de görmez.
Ava ulaşmak için çeşitli oyunlar oynanması gereken bir nesnesiniz, hizmetkar da denilebilir.
Size gösterdiği ponçik ve içten miyavlama onun bir çeşit avlanma ve güvenlik alanını sağlamlaştırma stratejisi.Ava öyle eriştiğine inanıyor.Bir kuşu avlamak için pusu kurması gerektiğini bilmesi gibi. Öfkelendiğinizde sesinizi yükseltmenizi ya da mutsuzken içe dönük ve mayışık oluşunuzu model alırlar. Amaçlarına daha hızlı ulaşmak için ona göre ses çıkarırlar.Daha aptal olmadıkları halde yabani kedigillerde (Felis silvestris) bu yoktur mesela; klasik avlanıyorlar hala. Birbirleri arasındaki ses etkileşimi bile oldukça sınırlı.
Kedinizi tercihleri ve sınırları olan bir bireymiş gibi sevin,karşılık beklemeyin.
Beklentilerinizi karşılamasını isteyen bir şey istiyorsanız köpek bakmanız daha makul.
bunları şiddetle reddediyorum
peki yazın yüzüme bakmayıp kışın benle sarmaş dolaş olup uyumak istemesi? ortada beslenme yok barınma derdi yok pekala gidip bir yerde uyuyabilir, karnı tok sırtı pek. peki onu sevene kadar peşimi bırakmaması? kedileri bir android uygulama gibi duygusuz canlılar gibi lanse etmeni kınıyorum

bunları şiddetle reddediyorum
peki yazın yüzüme bakmayıp kışın benle sarmaş dolaş olup uyumak istemesi? ortada beslenme yok barınma derdi yok pekala gidip bir yerde uyuyabilir, karnı tok sırtı pek. peki onu sevene kadar peşimi bırakmaması? kedileri bir android uygulama gibi duygusuz canlılar gibi lanse etmeni kınıyorum

Duygusuz değil de pragmatist demek daha doğru.
Duygular insanlarda geçerliliği olan bir unsur.
Doğa böyle şeyleri pek sevmez.
Kedin seni sevebilir,sevmez demedim zaten ama bu insanların birbirine beslediği sevgideki dinamiklerden oluşan bir sevgi değil.

bu durumda sen kediyi kıskanıyorsun :d
bu doğru. evde onunla ve diğer oğlumla aramızda büyük bi rekabet var. sonuçta karımı elimden aldılar.
ama mesela yorgun argın eve gelip kızım babaya bi sarılır mısın diyorum yüzüme bakmıyor. oğlum bi sarıl babaya diyorum yüzüme bakan yok. ulan nasıl evlatsınız biriniz sarılın şu adama be diye veryansın ediyorum. bil bakalım kim geliyo koşa koşa sarılmaya. tek ve gerçek evladım, bir kedi. :liv:

Duygusuz değil de pragmatist demek daha doğru.
Duygular insanlarda geçerliliği olan bir unsur.
Doğa böyle şeyleri pek sevmez.
Kedin seni sevebilir,sevmez demedim zaten ama bu insanların birbirine beslediği sevgideki dinamiklerden oluşan bir sevgi değil.
seni engellicem. fazla pragmatiksin

bu doğru. evde onunla ve diğer oğlumla aramızda büyük bi rekabet var. sonuçta karımı elimden aldılar.
ama mesela yorgun argın eve gelip kızım babaya bi sarılır mısın diyorum yüzüme bakmıyor. oğlum bi sarıl babaya diyorum yüzüme bakan yok. ulan nasıl evlatsınız biriniz sarılın şu adama be diye veryansın ediyorum. bil bakalım kim geliyo koşa koşa sarılmaya. tek ve gerçek evladım, bir kedi. :liv:

Yengec burcu sknintilari.Ay cok seker.

Kedinin burcu ne?

Fazla yengecsin
Yorar...

Geri