Kedi mırlamasının faydası nedir?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Kedi mırlamasının sağlığa faydaları
Kedi mırlaması sağlığa faydalı mı?

20101104-01.jpg

Yapılan araştırmalaca kedi mırlaması adeta bir stress ilacı.Mırıltının kulak yoluyla algılanması ya da deri/dokunma yoluyla algılanması insana mutluluk veriyor.Kedi mırlamalarının bir ilaç,bir hobi/sosyal aktivite vb. durumlar gibi insana mutluluk verdiği kanıtlandı.Kediler mırlamalarıyla insanların sevgi,güven,bağlılık gibi pozitif duygularını güçlendirir.Kimi psikologlara göre de kendini tükenmiş,yalnız hisseden insanlara kedi mırlaması mutluluk vermektedir.Kedi mırlamasının, insan ruh sağlığında pozitif etkisi büyüktür.Huzur , mutluluk gibi duyguları enjekte ederler.

(: guzel oluyo tabi severim ben

Pire torbası diye önyargılı yaklaşıp bir kedinin onda biri kadar mutluluk yayamayan, çevresine negatif enerji saçmakta üstüne olmayan arkadaşlarımızı konuya bekleriz.
Aydınlanırlar ;) :cici:

Ama mınnnaacık mıyavlıcakkkk boyle kısık sess mıyaaaaaau :):cat:

images

Ben köpekleri daha çok severim :melek:
kedilerden korkuyorum :p

bende kedilerden korkuyorum köpekler daha sevilesi huzur verilesi
bizim apartman zaten kedi yuvasına dönmüş birgün tepeme atlıcaklar diye korkuyorum :T:

Kendi kendine bakanı yok mu :D ölür hayvan benim elimde yazık

Esasen kedinin sana ihtiyacı pek yok zaten :) Bakmaktan temel kastım: Evini ve dostluğunu ona açman.Mama vb. temel unsurları saymadım.Kediler, köpek ya da bebek gibi anı anına ilgi istemezler.Gerek te yoktur.Evin zemin kattaysa kum kabına vs. bile gerek kalmaz. Kedinin geçebileceği şekilde bir pencereyi açık bırakman yeterli olur.Doğuştan temizlik içgüdüsüne sahiptirler.Yavru kedi dahi sahiplensen tuvalet vb. konuda eğitmene gerek yok yani. Kum,toprak, ya da yaşadıkları bölgeden uzak gözükmeyecek bir şekilde ihtiyaçlarını giderirler. Evini ve dostluğunu onu açtıktan sonra kedi bakmak için mama,su ve evin zemin katta değilse kum kabı yeterli (Yeni sahiplendiğinde zemin katta da olsa sana alışana kadar kum kabı kullanmakta fayda var).
Kediler köpek gibi günü gününe her gün ilgiye ya da gezdirilmeye ihtiyaç duymazlar.Bundan hoşlanmazlar da zaten.Yukarıda saydığım üç nesneyi evin belli bölgelerine bolca koyduktan sonra,arada evi kontrol edecek bir arkadaşının olması şartıyla için rahat onsuz tatile de çıkabilirsin.Gerçi sahiplenirsen,alıştıktan sonra ondan hiç ayrılmak istememe olasılığın yüksek :tembel:

Ayrıca kedi huzurdur konuşacak derleşecek bir küçücük candır. gözleriyle size anlatır dertlerini.

Geri