Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Kedilerin beslenme biçimi sağlık ve gelişimleri açısından önem taşır. İşte bu nedenle kedinin mama seçiminde ayrı bir özen gösterilmelidir. Kedi maması seçiminde dikkat edilmesi gereken bir dizi madde vardır. Peki, kedimiz için doğru mamayı nasıl seçeriz?

Mama seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk madde kedimizin yaşıdır. Genç kediler için protein ve yağ açısından daha zengin mamalar tercih edilirken, yaşı olan kediler için yine protein yönünden zengin ancak yağ oranı düşük mamalar satın alınmalıdır. Kediler için 8-10 yaş sınır yaş olarak kabul edilir. Bu yaş dilimine gelen kedilerin mama seçimine veteriner ile birlikte karar verilmesi önemlidir. Her kedi içinde bulunduğu yaş döneminde diğer yaşıtları ile aynı davranışları sergilemezler. Bu nedenle kedinin yaşının yanı sıra fiziksel ve fizyolojik özellikleri de dikkate alınmalıdır.

Kedimizin yaşından sonra ikinci kriterimiz kedimizin kilosudur. Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf kedilerin beslenmesinde kilo faktörü göz önüne alınarak mama seçilmelidir.

Günümüzde mama sektörü öylesine gelişti ki hemen her kedi ırkına ya da cinsine özel mama üretiliyor. Aşırı uzun tüylü kediler için tüylerin sindirim sistemi ile atılımını sağlayan mamalar tercih edilmelidir.

Kediler için mama seçiminde bir diğer kriter ise kedinizin cinsiyetidir. Erkek kediler ve dişi kediler arasındaki fizyolojik farklar gözetilerek mama tercihi yapılmalıdır. Ayrıca kedinizin kısırlaştırılmış olup olmaması da mama seçiminde gözetilmelidir.

Kedi mamaları protein, yağ ve liflerden oluşur. Kedilerin beslenmesinde bu üç besin maddesinin alımı doğru bir dengede kurulmalıdır. Kedilerin beslenmesinde kuru ve yaş mama tercih edilmelidir. Mümkün olduğunca ev yemekleri ile beslememek önemlidir. Kuru mama kadar yaş mama tüketiminin de sağlanması kedinin beslenmesinde önemli rol oynar. Kuru mama olarak R.C. Fit 32 Kedi Maması öneririm. Hem sizin için pratiktir hem de kedinizin sağlığı ve tüyleri için gayet iyidir. ( tikokupon kullanarak internetten sipariş verebilirsiniz. Böylece alışverişiniz daha ucuza gelir ).

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da kedinizi tek tıp gıda ile beslememektir. Bir seferinde balıklı mama tercih edilmiş ise diğerinde tavuklu mama tercih edilebilir. Her içerik değişiminde mamanın içeriğinde bulunan protein, vitaminler de farklılık gösterir bu da kedinin bağışıklık sistemi üzerine olumlu etki eder. Ayrıca kedinizin her seferinde farklı bir tat almasını sağlar.

Ya arkadaşıma bıraktım hayvanlarımı fakat yanlış mama almışlar Hill's kullanıyordum ve çook memnunduk, şuan 10 kg proplan mama var elimde ve yemiyorlar biraz tonbalığıyla karıştırıp denedim fakat banamısın demiyor. Ne yapabilirim?

Aynen ben zaten oğluma en vitaminlisini alıyorum ama düdük yemiyor anca varsa yoksa tavuk yiyor deli :p :asd: :haha:

Hills alın tekrar ve diğer mamayla karıştırarak verin mamanın bitimine yakın proplanı azaltarak bırakın ve tekrar hills e geçin. En doğru yöntemi bu.

kuru mama dışında ben sabahları yaş mama da veriyorum.ben sadece kuru mama taraftarı değilim.kendisi biraz obez oldu ama yapacak bişey yok:)
sabahları hills'in balıklı yaş mamasından veriyorum.marketten mama almıştım bin pişman oldum.yemedi kaldı öylece ama hills'in mamasını hapur hupur yiyip peşimden koşuyor.bence yaş mamayı da deneyin.

kuru mama dışında ben sabahları yaş mama da veriyorum.ben sadece kuru mama taraftarı değilim.kendisi biraz obez oldu ama yapacak bişey yok:)
sabahları hills'in balıklı yaş mamasından veriyorum.marketten mama almıştım bin pişman oldum.yemedi kaldı öylece ama hills'in mamasını hapur hupur yiyip peşimden koşuyor.bence yaş mamayı da deneyin.

Peki sürekli bi ondan bi ondan vermek zararlı değil mi? Çok mama değiştirmenin bakteri ürettiğine ve zararlı olduğuna dair bişeyler okumuştum.

Hills alın tekrar ve diğer mamayla karıştırarak verin mamanın bitimine yakın proplanı azaltarak bırakın ve tekrar hills e geçin. En doğru yöntemi bu.
Dediğiniz gibi yaptım karıştırınca gayette yiyorlar teşekkürler ama ben bununla kaç tane hills bitiririm bilemiyorum :) Hem az koyuyorum bide 10 k var. Bakalım sonunu görebilecekmiyiz bu işin.

Peki sürekli bi ondan bi ondan vermek zararlı değil mi? Çok mama değiştirmenin bakteri ürettiğine ve zararlı olduğuna dair bişeyler okumuştum.

Marka veya segment değiştirmediğiniz sürece hiçbirşeycikler olacağını düşünmüyorum gayet mutlu mesut yiyorlar. Hills veriyorsanız hills yaş mama için de hills tercih edin. Besin değerleri konusunda istikrarlı olursanız herkes mutlu mesut hayatına devam eder :):cat:

Dediğiniz gibi yaptım karıştırınca gayette yiyorlar teşekkürler ama ben bununla kaç tane hills bitiririm bilemiyorum :) Hem az koyuyorum bide 10 k var. Bakalım sonunu görebilecekmiyiz bu işin.

Şimdilik yarı yarı verin mamaların bitimine yakıl Hills i arttırın ve 1 hafta içinde tamamen hillse geçmiş olun. Şimdilik yarım yarım da verseniz yer.

ben de kuru mamamı değiştirdim.yaş mama olayından çok emin olamıyorum ya ben:///neye göre seçiyoruz bu mamayı?neyi sevdiğini nasıl anlıyorsunuz?

Yaş mamayı sabahları farklı bir lezzet katmak için verin.Tabi biraz ödül gibi de oluyor. Markayı seçtikten sonra lezzet alternatifine bakmanız lazım.Hangisini severse ondan devam edersiniz. Hills'in poşet gibi bişey de olan yaş mamaları var,ben balıklısını denedim bir kere ve devam ediyorum.Benimkiler poşeti açtığım anda kokusunu alıp peşimden koşuyorlar:)

Benim annemden bana miras kalan çok tatlı bir kedim var:) Artık çok yaşlı ve bende kalmaya başladıktan sonra beslenme konusunda çok sorun yaşadık.Pek çok denemem oldu ama en sonunda istediğim kuru mamayı buldum. Yaş mamayı benimki yemiyor o konuda çok fikrim yok ama hillsin tavuklu yetişkin maması bizi kurtardı. Artık daha rahat hareket ediyor,beslenmesi her şeyi acayip değiştirdi.Bence bu iş biraz deneme yanılma.Bulduktan sonra da vazgeçmemek lazım.

ağız kokusu yapıyo mamalar

dönerci kedi

veterinere gösterdiniz mi kedinizi? ağız kokusu genelde diş hastalıklarından dolayı oluyor ama mamadan olduğuna eminseniz tahılsız kaliteli markaların ürünlerini deneyebilirsiniz. yaş mamaların %80'i falan su oluyor kedişinizin susuz kalmaması için yaş mama kullanması daha iyi olur. bizim de çok yakışıklı bi tekirimiz var 7 yaşında tercihimiz bozita diye bir isveç markasının maması oldu diğer markalar tahıl-et yan ürünleri-mısır gluteni gibi çerçöp şeyler içerebiliyor. bozita'da yapay aroma da yok, mama tabağına koyduğunuzda iyi bir şey yedirdiğinizi anlıyorsunuz zaten :) besin oranları da diğer tahılsız markalara göre daha dengeli. dediğim gibi mamadan dolayı olduğuna eminseniz öneririm ama siz yine de bir veterinerinize bi gösterin kedinizi.

Geri