kedi kumu

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
kednizin sağlığı, temizlerken de size cinnet geçirtmemesi için bentonitten imal edilmiş olanından kullanmanız gerektiğini düşündüğüm kumdur.
üşengeçlerin silika kum kullanarak kedilerinin, kot taşlayan kaçak işçiler gibi ileride silikozis hastalığına yakalanması muhtemeldir.

benim gibi 80'lerde çocuk olmuş ve bolca toprakla, kumla haşır neşir olmuş birisi için bile elde kürek ve poşetle sabah akşam temizlemekten neredeyse gına gelen kumdur efendim.
çeşitli araştırmalar neticesinde gerek kokusu gerekse de kedinin kumları etrafa saçma ihtimaline karşı kapalı bir tuvalet almam gerektiğine karar verdim.

her sabah ve gece yatmadan önce o tuvaletin başına elimde faraş ve poşetle çöküp her defasında "s*çarım kedisine de kumuna da bokuna da çişine de. bu ölsün, bundan sonra daha da kedi almam." diye kızsam da daha nereden baksan 15-16 senesi olduğu aklıma gelince neyse lan deyip, kumu temizlemeye koyuluyorum. şerefsizim altın arama dedektörü gibi kumda bok arıyorum, ne yiyorsa nasıl bir kokudur arkadaş burnumun direği kırılıyor resmen.

kumu temizlerken, derin düşüncelere gark olurken buluyorum kendimi. kadının toplumdaki yerini sorgulamaktan tutun da 2022-2023 sezonunun şampiyonunun kimin olacağına, ülkenin içinde bulunduğu sosyo ekonomik durumundan tutun da, çocukken tarlada elimde küçük çapayla-kürekle filan harfiyatçılık oynadığım yıllara varıncaya kadar geniş bir yelpazede gidip geliyorum her gün. dolayısıyla güzel bir beyin jimnastiği de yaptırması açısından kedi kumunun yan faydalarından biririn de bu olduğunu keşfettim.

düzenli olarak temizlenmediği takdirde evde şöyle dolaşmanız olasıdır:
stock-video-portrait-of-a-man-in.jpg

artık alıştım kumu temizlemeye. benim için adeta bir sportif aktivite gibi geliyor. her gün elde kürek-poşet 5 dakika temizlik yapmak terapi gibi geliyor. aklıma küçükken denizde kumla oynadığım günler geliyor.

Kumu temizlerken Rıfkı boku kıymetli olduğundan mıdır nedir başımda bekliyor hep. Sanki şurayı da teimzle, bak orda parçacık kaldı der gibi gözümün içine bakıyor. Göz göze geldiğimiz zamanlarda ona "kumdan kalelerimiz olsun istiyorum... içine s*çalım..." diyorum, O da bana bakıp sadece "miev" diyor. Artık o kadar alıştım ki tarlasına ekin ekmiş de mahsulünü toplayan çiftçi edasıyla büyük bir sevinçle temizliyorum. Bazen o kadar iştahla temizlediğim oluyor ki dayanamayıp "dur lan bu sefer de ben s*çayım" deyip koyveriyorum. Tabi Rıfkı da intikam almak için benim yatağıma işiyor şapşik <3

çöpçüler "ulan hayvanoğlu hayvanın biri s*çıp s*çıp torbaya doldurup çöpe atmış demesinler diye doldurduğum poşeti de çöpün en altına bir yere atıyorum.

Koku emici kristal kumlar var ben memnunum.
Sindirim rahatsızlıkları dışında neredeyse sıfır koku.

images

Benim kedim normal tuvalete gidiyor ama evden kaçma, yada saklanma gibi huyları olduğu için gece odanın kapısını çekiyorum. Çok kullanmasa bile kokudan midemiz fesat geçiriyor

Benim kedim cok akilli hic saklanmaz kacmaz vs. Balkondan bakar bi gun ivinde disarda noluyo diye sonra gelir devrilir .d

Bir gün bir kedinin b.k macerasının olduğu bir konuyu bu kadar keyifli okuyacağımı tahmin edemezdim..
Teşekkürler Karamurat...

harbiden kedimizin kumunu degistirirken/temizlerken, odaya firliyo ve izlemeye basliyo. anam ''bunun boku da kiymetli herhalde'' diyo bu olaya :d birimiz kendisini kucakta tutmak zorunda kaliyoruz ki, digerimiz kumu adam gibi temizleyebilsin. o derece rahat birakmiyo kumu degistirdigimiz zaman. neyse, demek ki bir bizimkisi boyle degil, kedilere ozgu bir seymis. bu arada kapali tuvalet kullandigindan beri daha rahatiz. bir cok cesit farkli (+kokulu) kum denemistik, bazi kumlari ise kedi begenmemisti. tam bir pis kokulu boklu got ya. seviyoz ama.

Lavanta kokulu topaklanan kum tercih ediyoruz çünkü kedim bu kumu çok beğendi. Diğer kumları etrafa dağıtıyordu ancak bu kuma karşı çok özenli davranıyor.:) Koku da yapmıyor.

Geri