Kebaptan Tekila Kokoreçten Votka ve Viski Çıktı

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
29wImil.md.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde kuyu kebabında viski başka bir lokantanın kokoreç ürününde ise votka tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları hileli ürünlerin hangi marka adı altında satıldığını ve yapılan sahtekârlıkları ifşa etmeye devam diyor.

Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde Antalya'da yapılan denetimde bulunan bir kuyu tandır kebap salonundaki ürünün içinde tekila tespit edildi.

Yine Antalya'da bulunan bir kokoreççinin ürününde ise votka tespit edilirken aynı kokoreççiden alınan bir numunede de viski tespit edildi.

Öte yandan yine Antalya'da faaliyet gösteren bir okey salonundaki gıdalarda ise viski, rakı tespit edildi.

29w5Pu1.md.jpg

KAYNAK

Hahaha ya arkadas kebaptan niye tekila çıksın.

Çok bariz dalga geçiyor adamlar.
Müslümanlara bak burda alkol var şurda domuz var diye korku salıyorlar. Çünkü coli basili var kebapta desen yine yerler. Yeter ki alkol olmasın.

Benzer yaşadıklarım olmuştu.

Çocukluk arkadaşım bir Fırında işe başlamıştı. Bir komşumuz o Fırın'ı şikâyet etti. Hamur iyi pişmemiş, uzuyor demişti. Bir gün o arkadaşım ile karşılaştım ve sohbet ettik. İnsanlara hiç iyilik yaramıyor demişti. Mutlu olsunlar diye Hamur'a Bira katmıştık, bizi şikâyet etmişler, beni de işten ayırdılar demişti.

Antalya'da da kaldığım bir Otel'de Keşkül'ün tadı buruk tu. Her seferinde alırdım ve şaşırırdım. Ayıp olmasın diye de tüketirdim. Çünkü Otel'de çalışanların yarısı tanıdık.
Ne zaman da bir Rus kadınlar Keşkül alsa Tatlıcı ustası (Aşçılar uzmanlık alanlarına ayrılır) bıyık altından gülümserdi. Sezon sonu tekrar o Otel'e sohbete uğradım. Muhasebe müdürü anlattı. Tatlıcı ustasını işten ayırıyorlarmış ve önce hesabından, eksilen ve ne olduğu anlaşılamayan Vodka'ların değerini Otel satış fiyatından düşeceklermiş. Birden uyandım ama olan olmuş.

Her zaman kötü niyet yok, hatta cepten gidiyor o iyilik. Ama cehalet var. Cahilin yapacağı iyilik anca bu kadar olur.

Hiçbir mantığı yok.
Tağşişin temel prensibi karliliktir, daha ucuza mal etmektir.
Viski ve votka ucuz mu peki?

Bir de, Torununun emziğini Rakı'ya bandırıp ta veren biri vardı. Burdur'lu bir arkadaşım anlatmıştı. (Kendi dedesiy miş) İnsanlar sevdikleri şeyleri paylaşmak istiyor.

Antalya'da birçok A La Carte menüde, tatlı ve et pişirme yöntemi olarak flambe de vardır. Dilerim yakında ona da bir sınırlama gelmez.

Haberde yazılanlara ise ben de bir anlam veremedim.

çok iyi değil mi? kebap yiyoruz, tekila içerisinde. kokoreç yiyoruz votka ve viski içerisinde. mekanların isimleri açıklansın.

Antalya'da birçok A La Carte menüde, tatlı ve et pişirme yöntemi olarak flambe de vardır. Dilerim yakında ona da bir sınırlama gelmez.

Haberde yazılanlara ise ben de bir anlam veremedim.
Bu bambaşka bir durum ama. Flambe işin tam anlamı ile kaba tabirle cila kısmı. Aslında bir pişirme yöntemi de değil. Pişirilmiş etin özel ekipmanlar ile masaya kadar getirilip, keskin alkollü içecekler ile alevlendirilmesi, daha doğrusu adisyonun alev alması.p

Yine ülkenin neresini satıyor bunlar? Gündem bulandırmak için saçma sapan haber salıp duruyorlar.

Bu bambaşka bir durum ama. Flambe işin tam anlamı ile kaba tabirle cila kısmı. Aslında bir pişirme yöntemi de değil. Pişirilmiş etin özel ekipmanlar ile masaya kadar getirilip, keskin alkollü içecekler ile alevlendirilmesi, daha doğrusu adisyonun alev alması.p
Turizm sektöründe içki ile et terbiyesi sürekli yapılır. Özellikle şarap ile et terbiye eden çok fazla işletme var. Flambe ise otel restoranlarında ve lüks mekanlarda çok yaygın bir pişirme / sunum şeklidir. Söylemeye çalıştığım ise yakında bu uygulamalara da karışmaya başlanmaz umarım.

Aklım almıyor artık şu son zamanlarda gıdalar ile ilgili çıkan haberleri dün akşam da çikolata ve birkaç şekerli üründe cinsel performans arttırıcı ilaç tespit edildiği ile ilgili haber vardı tv de
bu ülkede çıldırmamak elde değil

Geri