Kazım Karabekir Paşanın Torununun Bakana verdiği 15 Temmuz ayarı

Konu sahibi son olarak 1671 gün önce görüldü
https://streamable.com/hu564

Çanakkale zaferi konuşulur, konu bir şekilde 15 Temmuz’a gelir, Kurtuluş savaşı olur 15 Temmuz, İstanbul’un fethi 15 temmuz.
Lan tamam anladık 15 Temmuz zaferi. Bu millet hiçbir zaman boyun eğmedi tamam ama yani artık hakkaten eşeğin dübürüne suyu kaçırıyorsunuz. dediniz ki; bu milletin kurtuluşunda bi Atatürk mü vardı, Kazım Karabekir de vardı.
E olum ona da saygı göstermiyorsunuz ki siz.
Bir de doldurmuşsunuz paralı şakşakçılarınızı kimsenin sesini çıkartmasına müsaade etmiyorsunuz.

Güzel şov yapmış.Tebrik ediyorum.

Yakında x muhalefet partiden adaylığı alır.

Güzel şov yapmış.Tebrik ediyorum.

Yakında x muhalefet partiden adaylığı alır.

Şovu kim yapmış? adamın dedesinin anma töreninde Kazım Karabekir’den bahsetmeyip 15 Temmuz konuşan mı yoksa günün anlam ve öneminin saptırılmasına tepki gösteren K. Karabekir’ in torunu mu?

Yarın da ahaber’ de Kazım Karabekir’ in fetöyle bağlatısı haberi yapılır tam olur.

Şovu kim yapmış? adamın dedesinin anma töreninde Kazım Karabekir’den bahsetmeyip 15 Temmuz konuşan mı yoksa günün anlam ve öneminin saptırılmasına tepki gösteren K. Karabekir’ in torunu mu?

Yarın da ahaber’ de Kazım Karabekir’ in fetöyle bağlatısı haberi yapılır tam olur.

Konuşmanın tamamında Kazım Karabekir'den bahsedilmeyip 15 Temmuz'dan bahsedildi ise ben ÖZÜR DİLİYORUM.

Peki sen sadece bu 2 dakikalık anlık videodan yola çıkarak bunları söylediysen sen ÖZÜR DİLEMEYE var mısın ?

Bunun cevabını verdikten sonra bende sana istediğin cevabı yazacağım.

Konuşmanın tamamında Kazım Karabekir'den bahsedilmeyip 15 Temmuz'dan bahsedildi ise ben ÖZÜR DİLİYORUM.

Peki sen sadece bu 2 dakikalık anlık videodan yola çıkarak bunları söylediysen sen ÖZÜR DİLEMEYE var mısın ?

Bunun cevabını verdikten sonra bende sana istediğin cevabı yazacağım.

Konu ne olursa olsun her zaman bir şekilde 15 Temmuz’a geliyor. Bu sadece 2 dakikalık bir video değil. Yapılan her törende 3 senedir bu yapılıyor. Adamın tepkisini dinlediysen hak verirsin. Diyor ki; Çanakkale ile bir tuttunuz, Kurtuluş savaşı ile bir tuttunuz artık yeter. Yani demek istiyor ki; o olaylardan yola çıkarak bu 15 Temmuzdan nemalanmayın. İnsanları manipüle edip durmayın.
Artık sizde açın gözünüzü algılarınızla nasıl oynandığını görün.

Ekşisözlükte az önce entrylediğim konu. Aynısını buraya da kopyalayayım da parmak enerjisinden tasarruf edeyim.

adamların tek ihtiyacı "kurtuluşsavaşıvari" bir efsaneydi. o da oldu. allandıra ballandıra anlatıyorlar. ölenler kimsenin umurunda değil.

Konu ne olursa olsun her zaman bir şekilde 15 Temmuz’a geliyor. Bu sadece 2 dakikalık bir video değil. Yapılan her törende 3 senedir bu yapılıyor. Adamın tepkisini dinlediysen hak verirsin. Diyor ki; Çanakkale ile bir tuttunuz, Kurtuluş savaşı ile bir tuttunuz artık yeter. Yani demek istiyor ki; o olaylardan yola çıkarak bu 15 Temmuzdan nemalanmayın. İnsanları manipüle edip durmayın.
Artık sizde açın gözünüzü algılarınızla nasıl oynandığını görün.

Size sorduğum sorunun cevabını veremediğiniz için Özür Dilediğinizi farzediyorum.

Cevabınıza ithafen ; Bahsetmiş olduğunuz savaşlar Milletimiz için bir Zafer'dir , Şeref'dir , Gurur'dur.

Lâkin şunu belirtmemde fayda vardır ki Biz 15 Temmuz gecesi 250 şehit verdik. 2196 Kişi ise Gazi oldu.Bu şehit olanlar canice , kahpece , haince öldürüldü. Vücüdu paramparça olanlarından tutun da bütün vücüdu yananlara kadar.

Çok basit diye adlandırdığınız , ne var ki tiyatroydu diyenler ; o gece banka-atm kuyruklarında para çekme , benzin istasyonlarında benzin almayla , erzak toplamakla meşguldü.

Bu Millet Türk'ün varlığından beri olan tüm savaşların Bizzat farkındadır.

Bugün yakın zamanda yaşamış olduğumuz bir olayı tabii ki anlatacağız , tabii ki söyleyeceğiz ki bir daha bu durumlar yaşanmasın.

Yaşanırsa da gereken cevabın ucundan ölüm bile olsa nasıl verileceğini görsün.

%52'ye de sürekli cahil muamelesi yaptığınız sürece de anca muhalefet olursunuz.

Size sorduğum sorunun cevabını veremediğiniz için Özür Dilediğinizi farzediyorum.

Cevabınıza ithafen ; Bahsetmiş olduğunuz savaşlar Milletimiz için bir Zafer'dir , Şeref'dir , Gurur'dur.

Lâkin şunu belirtmemde fayda vardır ki Biz 15 Temmuz gecesi 250 şehit verdik. 2196 Kişi ise Gazi oldu.Bu şehit olanlar canice , kahpece , haince öldürüldü. Vücüdu paramparça olanlarından tutun da bütün vücüdu yananlara kadar.

Çok basit diye adlandırdığınız , ne var ki tiyatroydu diyenler ; o gece banka-atm kuyruklarında para çekme , benzin istasyonlarında benzin almayla , erzak toplamakla meşguldü.

Bu Millet Türk'ün varlığından beri olan tüm savaşların Bizzat farkındadır.

Bugün yakın zamanda yaşamış olduğumuz bir olayı tabii ki anlatacağız , tabii ki söyleyeceğiz ki bir daha bu durumlar yaşanmasın.

Yaşanırsa da gereken cevabın ucundan ölüm bile olsa nasıl verileceğini görsün.

%52'ye de sürekli cahil muamelesi yaptığınız sürece de anca muhalefet olursunuz.

Özür dilemedim, sorunuz tuzak soruydu asıl meseleyle ilgisi yoktu ki meselenin aslında ne olduğunu da açıkladım. Kimse 15 Temmuz’ u basit olay diye adlandırmıyor bu sizin kuruntunuz. Akp bu olaydan nemalanıyor ve siz bunu göremeyecek kadar kör olmuşsunuz. Bakın cahil demiyorum kör diyorum.
Vatan millet 15 temmuz diye milletin hassas olduğu noktaları yakalayıp perdenin arkasında neler çevirdiklerini göremiyorsunuz diyorum.
Ben de konudan saptım ama olayı parti meselesine siz getirdiniz.

Özür dilemedim, sorunuz tuzak soruydu asıl meseleyle ilgisi yoktu ki meselenin aslında ne olduğunu da açıkladım.
"adamın dedesinin anma töreninde Kazım Karabekir’den bahsetmeyip 15 Temmuz konuşan"

Tuzak soru mu ? Garip.

Ama en azından nasıl bir düşünceyle konuştuğumu hatırlattığınız için teşekkür ediyorum :)

Kimse 15 Temmuz’ u basit olay diye adlandırmıyor bu sizin kuruntunuz. Akp bu olaydan nemalanıyor ve siz bunu göremeyecek kadar kör olmuşsunuz. Bakın cahil demiyorum kör diyorum.

"Adam videoda bugün burada konuşmayın benim kanıma dokunuyor" diyor.

Bu ne oluyor ? Savunduğun için sana soruyorum ?

Vatan millet 15 temmuz diye milletin hassas olduğu noktaları yakalayıp perdenin arkasında neler çevirdiklerini göremiyorsunuz diyorum.

Gerçekten ne kadarda gerçekleri gören bir düşünceniz , gözleriniz var.Gerçekten çok şaşırdım.ATATÜRK'ün kurduğu partinin zerre ATATÜRK ilke ve inkilaplarıyla bağdaşmadığı bir durum da bana hassaslıktan bahsetmeyin.

Ben de konudan saptım ama olayı parti meselesine siz getirdiniz.

Paylaşmış olduğunuz kişi ; AK Partili Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından seçilmiş ve atanmış bir bakan.Konu zaten siyasi değil mi?

Burada karşılıklı konuştuğumuz sürece bir yere varamayacağımız zaten farkındayım.Ama duruşumuz belli olsun en azından.

Üşendim renkli alıntı yapmayacağım.

Tekrar ediyorum konu ne olursa olsun konunun bir şekilde 15 Temmuz’a gelmesi size de itici gelmiyor mu? Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin Atatürk davasından uzaklaşmasına rağmen sürekli Atatürk üzerinden prim yapması gibi değil mi bu? Ben bunu da itici buluyorum mesela.
Hep aynı kitabı okuyorsunuz biraz bakış açınızı değiştirecek kitaplara yönelin ihtiyacınız olan doğruya kendi kendinize de ulaşabilirsiniz.

Çok özür dilerim karıştığım için ancak, şu cümleyi toplum içinde kurmamaya özen gösterin.
Bankada ATM sırası bekleyenler, erzak stoklayanlar, işi gücü olan, ailesi evi barkı olan, çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen, bir kaç deli için canını korumaya çalışan insanlardır.
Bu demek değil ki sokağa çıkıp ölenler bunlara sahip değil. Elbette hayır.

Ama insanları " efenim o gece atm sırasında para çekmek için beklediler, erzak stokladılar " diyerek vatan haini yada korkak damgası vurmak pek akıl kârı bir betimleme değil.

Kefenli kolordusu ile, halkının yarısını sürekli tehdit etmekten geri durmayan bir adamın, görüşün, düşüncenin, iktidarın savunuculuğunu yapmak için sürekli yerilen insanlar neden canlarını hiçe saysın ?

Vatan millet sevgisi başka, ağzından salyalar saçarak " höööğğ " diye sokağa çıkmak başka. İdrakinize bırakıyorum.

Çok özür dilerim karıştığım için ancak, şu cümleyi toplum içinde kurmamaya özen gösterin.
Bankada ATM sırası bekleyenler, erzak stoklayanlar, işi gücü olan, ailesi evi barkı olan, çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen, bir kaç deli için canını korumaya çalışan insanlardır.
Bu demek değil ki sokağa çıkıp ölenler bunlara sahip değil. Elbette hayır.

Ama insanları " efenim o gece atm sırasında para çekmek için beklediler, erzak stokladılar " diyerek vatan haini yada korkak damgası vurmak pek akıl kârı bir betimleme değil.

Kefenli kolordusu ile, halkının yarısını sürekli tehdit etmekten geri durmayan bir adamın, görüşün, düşüncenin, iktidarın savunuculuğunu yapmak için sürekli yerilen insanlar neden canlarını hiçe saysın ?

Vatan millet sevgisi başka, ağzından salyalar saçarak " höööğğ " diye sokağa çıkmak başka. İdrakinize bırakıyorum.

Tartışmaya girmeniz üslübunuz neticesinde özür gerektirecek bir durum değil :)

Birincisi Ben bu kişilere Vatan Haini , korkak vs. demedim.Herkes istediğini yapmakta özgürdür ; ama yaptığını da bilerek yerini de bilmesi lazımdır.

İkincisi ise anladığım kadarıyla siz zaten o gece yaşananların gerçekliğine inanıyorsanız benim bu düşünce de olanlarla bir problemim zaten yok.

Benim problemim hem o geceye tiyatroydu , bilerek yapıldı diyip ; duymak istemediğiniz ( ATM sırası bekleyenler, erzak stoklayanlar, işi gücü olan vs. ) bu durumları yapmış olanlarla.

Çünkü insan kendi kendine bile demez mi ? Bu darbe zaten tiyatro. Bu adamlar oy için yapıyor. Ben niye gecenin bir vakti para peşine , benzin-mazot peşine , erzak peşine vs. düşeyim.Yarın nasıl olsa bitecek .

Yanlış mıyım ?

Tartışmaya girmeniz üslübunuz neticesinde özür gerektirecek bir durum değil :)

Birincisi Ben bu kişilere Vatan Haini , korkak vs. demedim.Herkes istediğini yapmakta özgürdür ; ama yaptığını da bilerek yerini de bilmesi lazımdır.

İkincisi ise anladığım kadarıyla siz zaten o gece yaşananların gerçekliğine inanıyorsanız benim bu düşünce de olanlarla bir problemim zaten yok.

Benim problemim hem o geceye tiyatroydu , bilerek yapıldı diyip ; duymak istemediğiniz ( ATM sırası bekleyenler, erzak stoklayanlar, işi gücü olan vs. ) bu durumları yapmış olanlarla.

Çünkü insan kendi kendine bile demez mi ? Bu darbe zaten tiyatro. Bu adamlar oy için yapıyor. Ben niye gecenin bir vakti para peşine , benzin-mazot peşine , erzak peşine vs. düşeyim.Yarın nasıl olsa bitecek .

Yanlış mıyım ?

Burada katılıyorum. Darbe girişimini sahte olarak görenler ile, darbe girişimi gecesi korkan, erzak stoklayan, telefon hatlarını kilitleyen insanları hain veya " şunlara bak korkaklar " gözüyle bakanlara aynı mesafede tepkiliyim.

Muhalifullah denebilecek seviyede muhalif bir insan olarak, olayların neden-sonuç hikayelerine göre değerlendirmeyi tercih ederim. Herkes böyle yapsa, aslında hiç anlaşamayacak insanlar değiliz. Ama işte... Wellcome to Middle East.

Üşendim renkli alıntı yapmayacağım.

Tekrar ediyorum konu ne olursa olsun konunun bir şekilde 15 Temmuz’a gelmesi size de itici gelmiyor mu? Atatürk’ün kurduğu siyasi partinin Atatürk davasından uzaklaşmasına rağmen sürekli Atatürk üzerinden prim yapması gibi değil mi bu? Ben bunu da itici buluyorum mesela.
Hep aynı kitabı okuyorsunuz biraz bakış açınızı değiştirecek kitaplara yönelin ihtiyacınız olan doğruya kendi kendinize de ulaşabilirsiniz.

Bu ülke de Tüm yaşanmış savaşlarda , Tüm yaşamış Liderlerde , Tüm yaşanmış tarihsel olaylar da her zaman ele alınmalıdır.Bütün herkes bunları bilmeli , bu düşünceyle yaşamalıdır.

15 Temmuz'un anlatılmasında , dersler çıkarılmasında ben bir sakınca görmüyorum.

Aynı Türkiye Cumhuriyeti tarihi gibi , aynı Osmanlı tarihi gibi ve aynı ondan önceki Türk Devletleri için olduğu gibi.

Burada katılıyorum. Darbe girişimini sahte olarak görenler ile, darbe girişimi gecesi korkan, erzak stoklayan, telefon hatlarını kilitleyen insanları hain veya " şunlara bak korkaklar " gözüyle bakanlara aynı mesafede tepkiliyim.

Muhalifullah denebilecek seviyede muhalif bir insan olarak, olayların neden-sonuç hikayelerine göre değerlendirmeyi tercih ederim. Herkes böyle yapsa, aslında hiç anlaşamayacak insanlar değiliz. Ama işte... Wellcome to Middle East.

Düşüncelerimiz hep aynı yönde olacak diye bir durum yok.Dediğiniz gibi kırıp-dökmeden düşüncelerimizi paylaşabiliriz.Şuan sizinle konuştuğumuz gibi.

Herşeyi tadında bırakmak iyidir.

Aynı bayrak altında olduğumuz sürece ; İNŞALLAH daha güzel günlere dileğiyle :hi:

bok var uzun saçma salak yorumlar yazıyosunuz.
kısa yazın bari ne saçmaladığınızı anlayalım.yoksa üşenip okumuyoruz.

bok var uzun saçma salak yorumlar yazıyosunuz.
kısa yazın bari ne saçmaladığınızı anlayalım.yoksa üşenip okumuyoruz.

sen-ne-konusuyorsun-lan-degisik_696273.jpg

İyi mi ?

hakikaten ne uzatiyorsunuz!
toplum muhendisligi yapiyolar iste nesine sasiriyorsunuz
yeni bir tarih yaziyolar, yeni bir toplum insa ediyolar "cahil" de kodlari cok aliniyolar
eee ne yapabiliriz cokluk niceliktir nitelik degil, nicel olarak cogunluk olmaniz sizi nitelikli yapmiyor!
ister kabul edin ister etmeyin "iktidar" niteliksiz cogunlugun partisidir.
evet neyse duygu durumumuz stabil inis cikis yok di mi Juli! di dear Doc.

hakikaten ne uzatiyorsunuz!
toplum muhendisligi yapiyolar iste nesine sasiriyorsunuz
yeni bir tarih yaziyolar, yeni bir toplum insa ediyolar "cahil" de kodlari cok aliniyolar
eee ne yapabiliriz cokluk niceliktir nitelik degil, nicel olarak cogunluk olmaniz sizi nitelikli yapmiyor!
ister kabul edin ister etmeyin "iktidar" niteliksiz cogunlugun partisidir.
evet neyse duygu durumumuz stabil inis cikis yok di mi Juli! di dear Doc.

Sen böyle saçmalayıp, nitelikli olduğunu mu sanıyorsun? Cahil hazımsızın daniskasısın haberin yok. Acıyorum sana ve senin gibi yenik ve eziklik hissi ile insanlara sataşıp hakaret edenlere.

Geri