kazıklanmayın

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
klausun almanya-türkiye karşılaştırmalarından ilham alarak türkiye-türkiye karşılaştırması başlığı açmak istedim...... başlayalım.......

market: a101, iki farklı çikolata markası, benzer tarzda iki ürün

ürün 1: milka fındıklı sütlü çikolata 80g
fiyat: 7,95
içindekiler: fındık (%9), kakao kuru maddesi (%25), süt kuru maddesi (???)
diğer bilgiler: başka hiçbir muhafıza olmaksızın plastik pakete sarılmış çikolata

ürün 2: vince bütün fındıklı sütlü çikolata 100g
fiyat: 8.45
içindekiler: fındık (%20), kakao kuru maddesi (%30), süt kuru maddesi (%14)
diğer bilgiler: kaliteli karton dış paket içerisinde ayrıca plastik paket ile sarılmış çikolata

KAZIKLANMAYIN...............

seninle bir kez daha gurur duydum sevgili oggy

Bende Probis ten bilgi vereyim çok severim Sjsjjs

Tüm marketlerde neredeyse 16 tl yani 15,95
Bim de yaklaşık 10 tl inanılır gibi değil çocukluğumun probisi :X

dh'nin çikolata inceleyen üyeleri vardı. onlar gibisin oggy. yalnız incelemeni görsel olarak desteklemediğin için puan kırıyorum.

Uzmanı bulmuşken sorayım. Sayın @Oggy fason üretim ürünler için ne dersin?

Örneğin A101'in Birşah markalı meyveli yoğurtlarını Danone üretiyor.
Birşah Orman Meyveli 500g Yoğurt 12,90
Danone Orman Meyveli 450g Yoğurt 15-20 tl

Eğer yanlış bilmiyorsam A101 , Bim , Şok gibi marketler için bazı büyük firmaların farklı üretim bantları var. Aynı markanın ürünü CarrefourSa , Migros gibi marketlerde daha pahalı olabiliyorken, ilk satırda saydığım marketlerde daha uygun olabiliyor. O yüzden fiyat farkını dikkate alırken ürünün içeriğini de dikkate alın.

Uzmanı bulmuşken sorayım. Sayın @Oggy fason üretim ürünler için ne dersin?

Örneğin A101'in Birşah markalı meyveli yoğurtlarını Danone üretiyor.
Birşah Orman Meyveli 500g Yoğurt 12,90
Danone Orman Meyveli 450g Yoğurt 15-20 tl
son 1.5 yıldır feci bir şekilde etiket okumaya başladım..... bu süreçte fason üretim en dikkat ettiğim şeylerden biri oldu..... ben destekliyorum ve satın alıyorum da..... çünkü benzer ürünler arasında fiyat farkının dışında fason ürünler içerik olarak da orijinallerinden fazla yüzdeler barındırıyor..... yukarıdaki çikolata örneğinde olduğu gibi mesela..... senin verdiğin örnekte de eminim fason üründe meyve ve süt yağı oranları markaya göre daha fazladır...... demek ki gıda ürünleri hem kaliteli, hem de düşük fiyatlarda üretilebiliyor...... biz mal gibi markaya para ödüyoruz.....

Eğer yanlış bilmiyorsam A101 , Bim , Şok gibi marketler için bazı büyük firmaların farklı üretim bantları var. Aynı markanın ürünü CarrefourSa , Migros gibi marketlerde daha pahalı olabiliyorken, ilk satırda saydığım marketlerde daha uygun olabiliyor. O yüzden fiyat farkını dikkate alırken ürünün içeriğini de dikkate alın.
bu tongaya da düşmemek için ürünlerin meşei bilgilerine bakıyorum ben...... örneğin fason çin menşeili bir bulgur, marka türkiye menşeili bir bulgursa marka olan tercih ediyorum.... ancak ikisi de türkiye menşei bulgursa bire bir aynı ürün olmadığını kanıtlayacak başka hiçbir delil olmuyor..... bu durumda fasonu tercih ediyorum.....

para fiyat konusuna girmiyecam X tembihledi beni
biraz önce alisverisden geldim

yahu yillarca gurbetcileri kazikladiginiza sayin

Geri