Kazık

• Kullanıcı Eru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Normal de eşek ve ya bir hayvanı bağlamak için kullanılır. Bazıları bunu arkadaşına hediye eder. Öğretici olduğu doğrudur.

Eski çadırları bilir misiniz? Hani köşeleri sabitlemek için düz çubuk gibi bi demir parçasını toprağa çakarlar. Heh işte o demir parçasına kazık diyo bizimkiler.

Kaliteli ürün yada hizmet için ödenen bedel.

dost kazığı sevgili kazığı diye başlar
iş ortamlarında da var
hayatın her alanında yiyebilirsiniz.

Kazık atmaktan keyif alanlar yemekten de alıyor mu merak etmişimdir hep :dusun:

Attiginiz kaziklari sakliyorum ki geri geldiginizde oturacak yeriniz olsun demisler ^^

-
:cat:

Lydia

devran döndüğünde, ben de döneceğim
diyebilirmiyiz kısaca ?:cici:

E ama bu da uygunsuz olmadı mı?Oturacak yer falan :T: Neyse, bir kıssadan hisse anlatayım.
Adamın biri çeşmenin yanına bir kazık çakmış. Çeşmeden su içmeye gelenler eşeğini bağlayabilsinler diye. Bağlı kalan eşeklerinin verdiği rahatlıkla da gönül rahatlığıyla çeşmeden akan su ile ihtiyaçlarını gidersinler diye. Hani abdest alıp namaz da kılabilirler yani su bulmuşken.
Başka adamın biri de gördüğü bu gereksiz! kazığı söküp atmış. Olur da buradan geçen bir insan, bir hayvan v.s. takılıp da düşer diye. Niyet önemli midir bilmiyorum. Kaşımı yapmaya çalışan biri gözümü oyarsa ne yaparım bilmiyorum. Aslında hiçbir şey bilmiyorum. Bilinçli atılan kazıkların acısından başka tabi...

Kişiliksiz insanların sizi sırtınızdan vurması diyebiliriz

akraba eş dost tarafından katakulleye getirilen duruma kazıklanma denir kazığı onlar atar oturması size kalmış

Geri