Kaz dağları, petrol kuyuları, karıncalar, solucanlar ve biz

Konu sahibi son olarak 2105 gün önce görüldü
Türkiye’nin gelişmesini istemeyen iç ve dış mihraklar diye söze başlasam trol linci yerim ama böyle yapmayacağım. Yaşamak için tabiatın varlığına ihtiyacımız olduğu aşikar.
Almaya ihtiyacımız olduğu temiz hava, su ve yiyeceklerimiz. Tabiatın bize sunduğu bu nimetleri alırken ve geri dönüştürürken dengeyi nasıl sağlayacağız? Elbette kirlenmiş bilgilerle değil. İstisnasız tüm enerji yatırımlarına karşı çıkan sosyal demokrat ve çevreci görünen bir grup var. Toplumun bu konuda hassasiyetini suistimal eden bu ''kafirler''
( kafir, gerçeği gizleyen, gerçeğin üstünü örten) asla dinlemeden, doğruyu bildiği halde saklayan, olayı siyasi masturbasyon haline getirmeye çalışanlar. Madem hazır her şeye inanan bir koyun sürüsü var ve bize düşen bu koyunları başka başka amaçlar içinde güde biliriz. Haksız da sayılmazlar. Aynı grup geçmişte köprüye, hava alanına, nüklüere v.s karşı çıkmıştı. Maden ocaklarına karşı çıkmamak etik olmayacaktı haliyle

Sit alanlarına, ormanlara, denize, dağlara yazlık ve kışlık kondurup '' kaz dağlarına dokunmayın'' diyen sosyal beyaz bir sınıf ve onlar ne derse peşlerinden giden sorgulamayan hayran kitlesi var. Öyle ya Cem Yılmaz, Tarkan, Şahan, söylüyorsa bunu mutlaka bir bildiği vardır. Hele birde halk kahramanı Ekrem İmamoğlu Kanada büyük elçisini arayıp kaz dağlarımıza dokunmayın derse tadından yenmez. Bodrumun, Marmarisin, Didimin, Edremitin, Akçayın anasını belleyen bu zihniyet neden bizi es geçsin ki?

Kuzuyu yemek için tilkiyle plan yapacaklar. Kurtla birlikte öldürecekler. Çobanla birlikte yiyecekler. Sahibiyle de ağlaşacaklar.

doğayı koruyoruz diye poşetten para alan adamların, ağaçların anasını bellemesi çok aşikar evet doğru söylüyorsun. hayır fıstık kadar aklınız var türlü türlü huyunuz var beyefendi. o dağların altından tonlarca altın çıksa bile bu ülke gelişmez, gelişse gelişse onu çıkartanların cebi genişler, serveti genişler. Türkiye hiç bir zaman gelişmedi ve hiç bir zaman gelişmeyecek çünkü türk milletinin zihniyeti hep bireysel çalışıyor bu genine kodlanmış, kanına işlemiş değiştirmek mümkün değil. oradan çıkan altının ülkeye katkı sağlayacağını düşünenler biraz daha zeki olsalar gerizekalı olacakmışlar.

doğayı koruyoruz diye poşetten para alan adamların, ağaçların anasını bellemesi çok aşikar evet doğru söylüyorsun. hayır fıstık kadar aklınız var türlü türlü huyunuz var beyefendi. o dağların altından tonlarca altın çıksa bile bu ülke gelişmez, gelişse gelişse onu çıkartanların cebi genişler, serveti genişler. Türkiye hiç bir zaman gelişmedi ve hiç bir zaman gelişmeyecek çünkü türk milletinin zihniyeti hep bireysel çalışıyor bu genine kodlanmış, kanına işlemiş değiştirmek mümkün değil. oradan çıkan altının ülkeye katkı sağlayacağını düşünenler biraz daha zeki olsalar gerizekalı olacakmışlar.

Poşeti kafanızdan çıkartırsanız her şeyi daha net göreceksiniz beyefendi.

Herhangi bir olayı ya da durumu sonuna kadar eleştirip, benzer olaylarda sessiz kalan bir güruh olduğu doğrudur. Sosyal medya şakşakçısı bu arkadaşlar. Sosyal platformlarda ses getirmesi halinde itirazları alkışlayan, aksi halde ''bize dokunmayan yılan bi 5 bin yıl daha tıslasın ne edek? diyenlerin çok samimi olmadığı aşikar. Vefakat bunların hiçbiri yanlışı doğru yapmıyor. Birileri sahte isyanlarda diye, Kaz Dağlarının katliama uğramasını normal karşılamayacağız. En azından karşılamamalıyız.

https://www.google.com.tr/amp/s/m.e...-kaz-daglarindan-4-milyar-dolar-kazanacak.amp

Bakin iktidara yakin bir siteden paylastim bilincli olarak. Yapilan yatirim ve karsiliginda gelecek kazanc ortada. Dogaya zarari iviri ziviri gectim adamlar eti kendine, kemigi bize birakiyor. Muhtesem bir yatirim gibi lanse ediliyor birde.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Birincisi iktidara yakın bir medya organı değil, sahibini sosyal medyadan epey bi vakit takip etmiştim. Parayı verenin düdüğünü çaldığı Ömer Turan ayarında bir yayın organı.
Bir ons altın çıkarmanın maliyeti yaklaşık 850 dolar. Bir ons 31 gram geliyor. Hiç bir firma ne idüğü belirsiz yere yatırım yapmaz. Çıkıp çıkmayacağı da bilmediği bir yere
%22 kurumlar vergisi, yatırım ortağının mutlaka yerli bir firma ile ortak olma şartı, KDV, yüklenici firmaların yerli olması ve çalışanlara istihdam sağlanması vs. Kestiği ağaçları ve kestiği ağaçların parasını peşin ödemesi. Arama tamamlandığında kestiği ağaçların üç misli ağaçlandırma yapması v.s bir sürü şey. Üçüncü hava alananın yapıldığı yerde de bir sürü maden ocakları vardı zamanında. Zamanı bitti ağaçlandırıldı v.s Kanadalı şirket 15 yılda 4 milyar dolar tahmini kar planlamışlar.. Sivasta, kayseride, Kastamonu da Koç holding konsorsiyumlu şirketler kadar değil en azından .
Bence parası neyse verilip Kanadalı şirket gönderilmeli, egeden akdenize kadar olan bütün bölgede kaçak yapıların hepsini yıkalım.

Karşı çıkanlara bakınca çok komik gerçekten TEMA vakfı ! Arkadaşlar bu tema vakfı da oldukça komik. TEMA 'nın kurucusu kimyasal gübre üreticisi Toros gübrenin sahibi. Sponsoru zehir üreticisi Bayer ( Yok yok Almaya bizi kıskanmıyor, sadece Bayer Münih kıskanır) bir diğer sponsoru keresteci yıldız enteğre , ağaç kesim işleri v.s Karş çıkan TEMA şu zeytin ağaçlarının bir faydası yok meşe palamutunun faydalarını anlatmakla bitiremeyen vakıf. Tamam biraz ileri gideyim AB tarafından fonlanan bir vakıf.

2018 yılı 3Ç için çıkarma maliyeti;

Büyük ölçekli firmalar: 781.1 $/oz
Orta ölçekli firmalar: 875.3 $/oz
https://www.gcmforex.com/analiz/uzman-gorusleri/altin-cikarma-maliyeti-klisesi/

Geçen ''kaz dağlarıma dokunma'' eylemini yöneten birileri uzaktan kumandalı heykel açılışı yapmak he ne kadar buton arızalı olsa da heykelin üzerinden biri perdeyi indirdi ve İzmir marşı. Tamam güzelde o bronz heykeli yapmak için kaç ağaç kesildi, kw elk. yada kök kömürü kullanıldı. Ben elk. olmadan, metal kullanmadan yaşıyorum diyen var mı?

https://youtu.be/ShVuKySIjW0

100 milyon dolarlik yatirimla 4 milyar dolar kazanacagini kendisi soyluyor.

Allah’a sukur ingizlicem var, yoksa altyazi montaj denilirdi yani. :) Yoksa adamin sesidemi montaj???

Resmi gazeteye inanmayan dayi gibisin abi. Yani sirketin CEO’su ben kazanacam diyor sen yok hayir kazanamazsin diyorsun. Susuyorum saygi duyuyorum artik

https://youtu.be/ZbF4rCZQNRU

https://youtu.be/ShVuKySIjW0

100 milyon dolarlik yatirimla 4 milyar dolar kazanacagini kendisi soyluyor.

Allah’a sukur ingizlicem var, yoksa altyazi montaj denilirdi yani. :) Yoksa adamin sesidemi montaj???

Resmi gazeteye inanmayan dayi gibisin abi. Yani sirketin CEO’su ben kazanacam diyor sen yok hayir kazanamazsin diyorsun. Susuyorum saygi duyuyorum artik

https://youtu.be/ZbF4rCZQNRU

Adam kendisine hedef koyuyor. Bunun garantisi mi var yahu? Ben bir milyon sermaye koydum 15 sene sonra 1 milyar kazanacağım demekten öteye gitmez bu.
Bana da sorsan ben de milyarlar kazanacağımı söylerim. Bu belge midir yahu? Sen al işlet yüz milyon dolar sen kazan 4 milyar doları? Kazdağlarının nerede olduğunu bilmeyen adamlar ekonomist gibi yorum yapıyor. Benim demek istediğim Kazdağlarına 40 km uzaklıkta eyleme giden ibişler Kazdağlarına , Bodruma, Beykoza, Sarıyere Altınoluk,Akçay,Güre,Küçükkuyu, Edremit’e gitsinsenelerdir kesilen zeytinlikleri ve akabinde üzerine yapılan yazlık sitelere ruhsat veren CHP belediyesi ve Akpartili meclis üyelerini protesto etsinler. Benim işim Metal ! Kimse kimseye oturduğu yerden para vermez. Eleştirini o kadar yerli firma var neden yabancılar gelip işletiyor diyebilirsin. Yok işte böyle yerli firmalar varsa bile azınlıktalar. Madencilik öyle medyadan öğrendiğiniz gibi defne avcılığı gibi kolay değil.

Allah belasını versin, chp'nin bunlar hep onların eseri ;

ordu.jpg

bodrum.jpg

sinop.jpg

zaa.jpg

kaz-daglari.jpg

ceraat.jpg

yali.jpg

yassi.jpg

uzungol.jpg

Devletin üretecek projesi kalmadı define avcısı oldu ne güzel, resmi kaynaklar da "siyanür" kullanılacak diyor, AKP'nin en itici adamı olarak gördüğüm sözcüsü farklı şey diyor. Üretim yok, tesisleşme yok, yeni istihdam alanları yaratmak yok, ülkenin satmadık yeri kalmadı, şimdi de yaşam kaynakları yok ediliyor. Bir kaç insan cebini dolduracak diye buna izin verilmesi saçmalık, sanki bu yatırım ile ülke kalkınma yaşayacak! Neresinden bakarsanız saçmalık, insanlar doğaya savaş açmış durumda resmen. Başlı başına yanlış bir proje bu, hiç bir faydası olmayacaktır, sadece doğaya ve hayvanlara verdiği zarar ile kalmayacak ileriki dönemlerde insanlar üzerinde etkisi olacak, ikinci Çernobil faciası olabilir, maalesef ülkemiz bu haramiler den zor kurtulacak gibi görünüyor.

67679500_497623101001344_74526311174897664_n.jpg

Siyaset Yapmacağim Yapinca Utanıyorum. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Smoking damages your lungs.

[ARGO]Gezi zekalı olmak kadar kötü olan bir kafa daha yoktur heralde.. Neyse :c: çay içelim :)[/ARGO]

Geri