Kayınvalidesine Anne Diyemeyenlerin Bahaneleri

• Kullanıcı OtiLia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Evlilik Ve Düğün Hazırlıkları
Konu sahibi son olarak 2823 gün önce görüldü
Ben de diyemem lakin kayinvalide adayım bayılıyor "annecigim" denilmesine.

Henüz o kisma geçmedim ama beyim Anama derse ben de derim demezse ben de diyemem sanırım.

Belki bi anda olmaz ama zamanla diyebilirim diye düşünüyorum. Öz anneye sesleniş gibi olmaz ama sevdiğiniz hayatınızı paylaştığınız kişinin annesidir onun büyümesinde emeği geçen kimsedir yaşça büyüktür ve bence hürmet edilip saygı gösterilmesi gerekir. Anne dediğinizde, o da kendi annenizi yok saymadığınızı öz anneniz gibi asla olmayacağını biliyordur nihayetinde hitaplardan kelimelerden ağız aşınmaz benceğğ -nasıl tatlı gelin adayıyım ama di mii- :e2:
,,,
Ya aklıma geldi :e2:
7af873d9b459bfec3fd5032345629f6d.jpg

Valide hanım demek daha doğru.

Seve seve derim.
Anne babamın yerini elbette tutmaz ama

Diyememeyi bilmiyorum ama ben demek istemem diye düşünüyorum. Çok severim, saygı duyarım falanlar filanlar ama olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece "anne" demenin anlamı yok. Benim bir tane annem var. Belki de anneme bu kadar düşkün olduğumdan böyle düşünüyorum ama gerek yok.
Yine ailen olur, benimsersin ama "teyze" demek kimseyi ötelemek olmaz bence, mantıklı olan olur.
Sonuç olarak bence gerek yok.

Adının yanına anne ekler derim ki..

Anne demenin neresi zor anlayamıyorum açıkçası.. Sevdiğiniz kişi de sizin gibi bir ana kuzusu.. Anneciğim deyip ileri boyuta getirmeye gerek yok tabi, en azından Ayşe anne, Fatma anne demek zor olmamalı bence ama teyze ne yahu?.. Komşu mu bu kadın?.. Evlendiğiniz veya evleneceğiniz kişinin annesi.. O mantıkla gideceksek komşulara da teyze demeyelim, gerçek teyzemiz değiller sonuçta.. Ayşe hanım, Fatma hanım diyelim onlara.. Kayınvalide 'anne' olamıyorsa, komşu da 'teyze' olamamalı.. İki durumun arasında pek bir fark yok zira.. :naa:

Anne demekten ziyade, başka bir hoşuna gideceği lakap takarım. Sultan gibi vs. vs. Anne demiş gibi etki ettiririm.

Diyin bence çok mutlu oluyorlar <3
Ben kayinvalidemi çok seviyorum seve seve de anne diyorum pamuk gibi maşallah diyelim nazar değmesin.

Aslında söylemek lazım ama ben diyebilir miyim o da muamma. Şu zamana kadar anne kelimesini sadece yolda yürürken yardımcı olduğum yaşlı bayanlara ''yardım edeyim mi annem'' demişliğim olmuştur. Onun haricinde dediğimi hatırlamıyorum. Kaynanaya ilk söylediğimde tuhaf duygular içine girebilirim :)

Ben tanışmanın ardından bana oğlum dediği an bende anne diye elinden öpüyorum hemen.. .p

Kayınvalidem resmî olarak olmayacak ama gayriresmî kayınvalideme adının sonunu ş ile yumuşatarak seslenmeye karar verdim.

Semiha ise Semoş, Gülfide ise Güloş, Filiz ise de Folloş diyeceğim.

Baska birinin anneme anne demesini de baska birinin annesine anne demeyi de sevebilecegimi sanmiyorum. :nopsrn:

ben söyleyemem diyordum
ben söyledimse herkes söyler.

Şarkısı bile var. Anama ana diyesiiiin

ilkokulda bize ukraynali misafir ogrenci gelmisti. 1 haftadan fazla kaldı bizde. cok fakirdi ailesi. bizimkiler çocuğu bir güzel giydirdiler, hediyeler falan epey bir şeyler yaptılar. cocuk otobusten kaçıp bizim eve gelmisti. gitmek istememisti ukraynaya. cok sevmisti bizi. ama anneme anne demesini hic kabul edememistim. cok kiskaniyordum. dil bilmememe rağmen çocuğa teyze diyceksin teyzeeee diye cikisiyordum. annemi bi gorseniz, hava 1500. soyismini bilsem de faceden instadan bulabilsem david i.

Geri