Kayınvalideme Anne Demek İstemiyorum

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Nişanlıyım ve önümüzdeki yaz evleneceğim. Kayınvalideme saygı duyuyorum çünkü her şeyden önce, eşimin annesi… Onu doğurmuş, büyütmüş ama beni doğurmadı. Niye ona anne demek zorundayım ki! Kayınvalideme anne demem şart mı? Nereden annem oluyor ki? Bunu birkaç arkadaşıma söylediğimde “Söylesen ne olacak, çok detaylı düşünüyorsun. Söyle gitsin” diyorlar ama benim zoruma gidiyor. Anneme haksızlık olur gibi geliyor. Hele ki annemin yanında kayınvalideme anne demeye utanıyorum. Nişanlandığımızdan beri ona anne diyorum ve bu bana çok tuhaf geliyor, alışamadım. Ona her anne deyişimde karnıma ağrılar giriyor.
Rumuz: Annesinin kızı

Yukarki üyenin mantigina göre gitsek,damat beyin kayinvalidesine anne dememesi lazim.
Neyse o baska konu..

Ama icinden nasil geliyora öyle davran ya.Saygisizlik yapmadigin müddetce.
Anne disinda ne gibi alternatifler var?Onlara bakalim.
Valide hanim?
....hanim?
Isim ile hitap etmek?
Kocamin annesi?
Teyze?:D
Yenge?

Sec begen....

En mantiklisi yine de Anne galiba.

Başta zorlanılsa da zamanla alışılır ya.
Anne demekte ne var. Bütün anneleri çok severim ben cadı olanlar da dahil :d Arkadaşlarımın annelerine de anne demişliğim vardır.

Benim kardeşim 13 yıllık evli eşinin annesine hala anne demiyor.Sevmediğimden değil diyemiyorum diyor.Nasıl hitap ediyor nasıl anlaşıyorlar valla anlamadım.Çok kızıyorum ona ama daha da demez.
Şöyle olabilir mesela çok da cici duruyor.Ayşe anne Fatma anne gibi.Tek başına anne diyemiyorsalar.

Anne diyemiyorsan "anıl" de ozaman
Ben yolda yasli bir teyze gorsem birsey rica ediyor ise ya da birsey sorucam evladim diyorsa "buyur anne" diyorum. Aliskanlik mesela bizim cocuklugumuzda buyukler onlardan yasca buyuk kisilere anne derdi.
Cocukluk arkadasimin annesini bile gordugumde anne diye hitap ederim ayni sekil arkadasimda benim anneme.
Yani guzel bir kelimeyi soyleyememek ne kadar zor? Nasil yetistirildiniz? Yani rumuzdan belli yetistirilme tarzi.
Her sabah acele bir sekilde evden cikarak hazirlanan portakal suyundan 1 yudum ictikten sonra fortmantonun uzerine birakip "ben cikiyorum anne onemli bir toplantim var, senin arabanin anahtarlarini aldim benimki hello kitty resmi yaptirmak icin otomobilcide" cevabi ile evden cikiyor sanirim.

Yani neyi eşeliyorsun acaba?
Maksadın ne. Neye hizmet ediyorsun. O içtiğinden biz içmek istemiyoruz. Ayık gezin azıcık kardeşim.

Erkeklerin bu konuya verdiği tepkiler gözlerimi kamaştırdı.

Hanımefendi anne kelimesi sadece sizin anneniz için üretilmiş bir kelime olsaydı ve anne dendiğinde herkesin aklına sizin anneniz geliyor olsaydı evet bir başkası için bu kelimeyi kullanmak saçma olabilirdi. Fakat evlat sahibi olan her kadının ünvanıdır "anne" kelimesi. Meselenin dışına çıkıp konuya öyle bakmanızı tavsiye ederim. Bence her kadın "anne" denilmeyi hak eder. [emoji221] Eğer duygusal bir incinme yaşayacaksanız bence kendi annenize özel bir ünvan belirleyin. Bu ünvanı da başka kişiler için kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Ablam kayinvalidesine o kadar içten anne diyordu ki,anam kıskanmıştı....

Bu durumu bu kadar trajedik hale getiren yine sanırım erkekler oluyor.
Açıkçası bende evlendiğim kadının annesine ‘anne’ demekten oldukça rahatsızdım.
Herkes birbirine karşı saygı duymayı öğrense, belki zamanla aşılabilecek konulardır bunlar.
Üstüne giderek, direterek ya da yargılayarak çözülmez.

Her şey karşılıklıdır.
Sen söylemezsen eşinden de beklemezsin.
Ama bence söylemesi şık olur.
Hele de anne gibi anneyse çok da güzel derim.

Benimsemek çok zor olmasa gerek. Eğer bunu başaramıyorsa hepsi boş.

Başka bir hitap bulursun. Bazı yörelerde anne ve babasına farklı şekilde hitap eden var. Burada eşin olacak adamın annesini kabulleneme gibi bir problemin varsa evlenme derim ben. Gerek yok yani, annenin kızı olarak annenin evinde kal.

ımm çok çetrefıllı aslında

aşamayanlar olabılır saygıyla bakmak lazım duruma
annesı incinir diye düşünenler olabılır vs vs

bu tamamen kayınvalıde adayının gelınene ya da damadına nasıl yaklaştığı ıle ılgılı dıye dusunuyorum

gençler toy,gençler cahıl
sabredecek olanlar buyukler bence

iki taraf ıcın de zor

her ev ayrıdır içinde yaşananlar farklıdır
farklı bır ortamda yabancılık cekmek benımseyememek de oyle

Yola bas koydugun kisinin ailesi, artuk senin de ailendir. Senin annen diye bir sey olmamali. Esinin annesi, artik senin de annendir.

Kayınvalidemin adı böyle Şükran falan olsa ve çok tatlı olsa da Şükucum desem.
Bu anne demeye niye bu kadar takılıyor ki insanlar. Demesi zor geliyor olabilir, bu sevdiği insanı ve ailesini kabullenememek demek değil bence. Garipsediği için dilinden dökülemiyordur. Buradaki gibi beni doğurmadı niye diyeyim düşüncesi de o kadına göre mantıklı. Diyemiyor diye taşlasınlar mı? Benim kuzenimle eşi de teyze diyorlar birbirlerinin annelerine. Garip geliyor mu ilk duyunca evet ama böyle bi zorunluluk olmadığına göre herkesin rahat edeceği şekilde hitap etmek en güzeli. Ha bazen öyle kayınvalideler olur ki anne dememek haksızlık gelir, öyle içtenlerdir. O zamanda Şükucum deyin...
Var mı Şükran isimli, oğlu olan tanıdığınız ponçik bi teyze?

Geri