Soru C Kaygı bozukluğuna ne iyi gelir ? Aşırı kaygıya ne iyi gelir?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Bazen Tabiat ile başbaşa kalmak insanı kendi tabiatına döndürüyor. Sizde olay fazla ilerlemiş. İşe yaramayabilir. (bir hafta Kamp kurun ve bir deneyin)

Kaygısı olmayan gitsin 121 bölüm Kaygısızlar izlesin. Şu âlemde kaygın yoksa, kimse için evham etmiyor, meraklanmıyor, şu dünyanın ortamından korkmuyor, ölümü düşünmüyor, her şeye hissizleşiyorsan,

dümdük bombok bir insansın.

Kaygı bozukluğu/anksiyete teşhisi aldıysanız, tabii o klinik boyutta olduğu için tavsiye vermek cahilce olur. Ama kaygılı bir yapıya sahipseniz zamanında daha kaygılı, şimdilerde ise ağırlıklı kaygısı sadece çocuğuyla alakalı bir insan olarak işe yarayan birkaç yöntemim var; kesinlikle hareket. Hareket bereket. Dışarı çıkıp yürüyüş yapmak, sporla iştigal etmek-hafif ya da ağır- ılık duş, kitap-sakin bir müzik. Sonunu bildiğiniz filmler. Hatta klasikler. Işıkları loş hale getirmek. Bunların hepsi işe yarayan şeyler. Bir Problem varlığından değil kaygıdan bahsediyorum elbette. Problem olsa çözüm aranır, kaygı farklı bir şey. Spiritüel yönünüz kuvvetliyse her neye yakın duruyorsanız onun ritüelini uygulamak. Ben çok kaygılı hissettiğimde güvenli insanım dışında kimseyi görmek istemem mesela. Benim güvenli kişim yaşamımın büyük çoğunluğunda annemdi ancak artık güvenli limanım uzun süredir eşim. Bir safe person olması lazım insanın hayatında. Çünkü kaygılı insanların kendi istemese de konuşması lazım.
Yaşamını uzun süre yalnız idame ettiren insanlarda bunu daha çok görüyorum. Yalnızlıktan bahsetmiyorum, yalnız yaşamak. İnsanın kendi iç sesini dinlemesi kadar güzel bir şey yok bu dünyada ama bazen o ses de yanılabiliyor. O sesi de kucaklayacak sizden başka birinin fiziksel olarak yakınlığı şart. Burada yine güvenli liman.
Benim deneyimlerim bunlardı. Kaygı insanı çok aşağı çeken bir his. Halbuki o girdaptan çıkmak çok kolay. Sadece farkında olmak lazım.

Geri