Kaybeden Binali Yıldırım değil, Erdoğan ile Bahçeli'dir

Konu sahibi son olarak 2416 gün önce görüldü
Kaybeden Binali Yıldırım değil, Erdoğan ile Bahçeli'dir

Seçimle ilgili strateji ve taktikleri onlar belirledi de ondan!

Bunlar önce "Beka" deyip, sonra İmralı’ya sığındılar ki, Binali Bey bunu muhtemelen yapmazdı.

APO ile kardeşi Osman Öcalan’dan seçime iki gün kala himmet dilemek, yenilen vurgunun en önemli nedenidir. Zira MHP’li ya da ülkücü seçmen bunu gerçek zillet olarak görmüş ve tepkisini sandığa taşımıştır.

Seçimin en büyük kaybedeni olan Tayyip Erdoğan’ın hataları şunlardı:

SİYASET MÜHENDİSLİĞİ VE TÜKENİŞ

17 yıllık iktidarını büyük ölçüde siyaset mühendisliği ve alternatifsizliğe borçlu olan Erdoğan, bu sefer kurduğu oyunu tutturamamış ve büyük bir vurgun yiyerek siyasi tükenişe yelken açmıştır.

Yanlış siyaset mühendisliğinin yanı sıra verilen mağrur- tek adam fotoğrafı ile ekonomi ve dış politikadaki çöküşler kaybına sebep olan diğer başlıklardı.

Keza popülizm, inanç istismarı ve tehdit salma görüntüleri, alınan mağlubiyete katkı sağlamıştır.

Bunlara ilave olarak, Tayip Erdoğan artık Türk insanı için geleceği temsil etmiyor, zira o bağlamda bir mesajı ve duruşu yok. Evet, Erdoğan bugün hayal kurduran değil, korkulan bir siyasi portredir.

Buna mukabil, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu tam tersi imajdadır.

İmamoğlu’nun başarı sırrı, siyasete barış ve uzlaşma dilini getirmesinin yanı sıra, yarınlara umut pompalamasıdır.

SİYASİ KANAMA VE AKP’DEN KOPMALAR

İstanbul seçim sonuçlarının kanıtladığı bir başka husus, Tayyip Erdoğan’ın sol bir adayla değil, her kesimden oy alabilecek bir adayla yenilebileceğinin görülmesidir. Bu noktada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlamak gerekiyor, zira hem Ekrem İmamoğlu hem Mansur Yavaş’ı CHP örgütlerinin muhalefetine rağmen riske girip aday yapan odur.

Büyük bir farkın oluştuğu seçim sonucu hakkında verilecek genel hüküm ise, Tayyip Erdoğan’ın siyasetinin sonudur, zira İstanbul, Erdoğan’ın adeta varlık kalesiydi… Siyasette yaralandığınızda kanamayı durdurmanın imkanı yoktur ve bunu yakın geçmişte ANAP ile DYP olayında gördük. Hele hele AKP’den kopmaların beklendiği bir süreçte iktidar partisi ile liderini çok çok çetin günler beklediği vakıadır.

ERDOĞAN NASIL GİDECEK?

Her ne kadar kağıt üzerinde seçime daha çok varsa da, görünen, önümüzdeki bir yıl içinde Erdoğan’ın erken seçime mecbur kalacağıdır. Zira iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu yitirmesi bile ihtimaldır. Keza ekonomik koşullar ve sokak Erdoğan’ı buna zorlayacaktır.

Bu arada Tayyip Erdoğan’ın yakın bir gelecekte Bahçeli ile APO ya da yeni açılım arasında bir tercihe gideceği kesindir, ki çöplüğe atılacak olan Bahçeli gibi görünüyor.

Nihayetinde Tayyip Erdoğan artık siyasi yaşamının son evresinde görünüyor. Gidişi nasıl olacak, işte o bundan sonraki en önemli soru ve sorun budur.

Sabahattin Önkibar

Odatv.com

https://odatv.com/kaybeden-binali-yildirim-degil-asil-kaybedeni-soyleyeyim-24061945.html

Reis kaybetmez. Bi yolunu bulur çomarı besler, oyunu alır.

Reis kaybetmez. Bi yolunu bulur çomarı besler, oyunu alır.

Beslemelerine gerek bile yok dostum, nefret siyaseti yapsin yeter.
bunlar aç ölür yine de biat tan vazgeçmezler. Hayal yiğip, umut s*çarlar. Hak aramayı, babaya (devlete) el kaldirmak olarak dusunen tipler. Bu yuzden din almalari yeter. Yoksa hazir kefenle kim bekleyecek.
.

Kaybeden CHP oldu. Önümüzdeki 4 yıl boyunca bir iç savaş yaşayacaklar. Ekrem mi? Kemal mi? savaşı.

17 yıl Çomar beslenmiş bir 4-5 yılda entelektüel kanişler beslensin bakalım. Çekiçali CHP den çok seçim kampanyası yürüttü burada. Helal la

Az ar sahibi olan şu seçimin yenilenmesine haksızlık der. Siz hala mastürbasyon

Seçimin yenilenmesine haksızlık demek için ar değil biraz vicdan bile yeterli. Ama iyi ki yenilendi, bir kez daha ağız payı alındı.

Senin gibi bir insanın ardan bahsetmesi de ayrı bir ironi olmuş.

Militan veya partizan değilsiniz. Bildiğin "kötüsünüz". Saçından tırnak ucuna safrasından korneasina kadar ahlaksizsiniz.

Şu seçimde "yav he işte hak yedik ama olmadı" de alnından öpecem. Ama hala ikrar ama hala inkar

Allah'tan hiç olmazsa İstanbul'da 800 bin kişi ekstradan çıkıp göte göt deme erdemini gösterdi.

Ben neden hak yedik diyeyim? Ben neyi inkar edeyim?

Ortada demokrasiye vurulmaya çalışan bir darbe var. Halkın seçimini hiçe saymaya çalışma var. Şimdi ben neyi inkar ediyorum? Kimin hakkını yiyorum?

Neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamadım ki? Her zaman aklını kullanan kazanır. Nasıl MHP bir sene içinde diz çöktü, 4 sene sonra da CHP aynısını yapacak. Adam bir dahi.

Yav kim diz çöktü, la daha dün hdp secmenini Öcalan'a itaat etmemekle suçlayan biri aciz değil de nedir?

Eğer HDP seçmeni Öcalana uymuyor ise ne güzel işte demek ki terörist değil.
Yok eğer HDP seçmeni pkkli ise o zaman Öcalan masum neden asmaya çalışıyorsunuz adamı?

YSK bile çalmadan bahsetmez iken neden mazbata gaspına karşı çıkmadiniz. Yok eğer çaldı ise sekiz yüz bin fark nereden geldi. Eğer gerçek rakam bu ise fazladan gaspettigin ilçe belediyelerinin vebali çoluğundan çocuğundan çıkmayacak mi

Lalalay lalalay lalalay lalalayyyy koyduk mu...

Yav çıkın deyin la ayıp değil.
Yerel seçimde muhalif karşısına CB çıkması yanlıştı deyin. Suriye politikası ve multeci sorunu yönetimi başarısız deyin. Yandaş doyurmak için vergine çöktüm helal et deyin. Ekonomide sıçtım, özelleştirmelerde savurdum deyin. Eş dost akraba kabinesi ile liyakati sallamadim deyin. Ülkenin yarısına terörist dedim hakaret ettim deyin. Yargıyı arka bahçem yaptım deyin. Deyin işte bunlarla yüzleşin.

Ya adam çıkmış bağırıyor Twitterdan. S400 ile İstanbul aynı anda alınamaz dedim ben diye. La ingilizi mi getirdim de oy kullandırdım ben burada. S400 alınmasın diyen oldu mu sana. Alacaksın tabi. Hesap da vermeyeceksin kimseye. İyi ama bunu bu tek sen mi söylüyorsun. Devlette devamlılık esas. Sen devletten büyük musun. Ne demek benden sonrası tufan. Ölüm var ölüm. Senden önce de vardik sonra da olacağız. Lan Süleyman'a kalmadı dunya be. Nedir bu kibir. Nedir bu kana susamışlik. İki gram huzuru niye çok gördünüz lan millete. Ne olacak şimdi mutlu musunuz

Tabiii. Ben üreteyim. Çalışayım. Hizmet edeyim. Vergi vereyim. Vatan için can vereyim, sen orada beka beka diye diye bela oku millete, git bankamatige al maaşı. Olmaz hacı abi bu. Bu hesap Bağdat'tan döner. Allah var Allah. Hesap var öbür tarafta. Hakkımı helal etmiyorum. Bin belanızı versin inim inim inlerin inşaallah diyorum. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkacak bu talanın vebali bak ben size diyim.

Bahçeli niye kaybetsin ki ? Zaten bugüne kadar hiç kazanma hevesi yoktu ki! AKP ile ittifak kurarak AKP yi de bitirdi zarar verdi,isteyerek ya da istemeyerek.
Bunu zamanla anlayacağız.

Tek kaybeden var o da Erdoğandır! Saltanat sona erecek devirleri bitti artık. Son vurgunlarını yapsınlar bakalım.

Hiç birşey olmamış olsa da kesin birşeyler oldu. Nasıl karşı cikmazsin arkadaş dokuz gazetenin dokuz dakkada doksan doksandokuz yalan söylemesine. Nasıl hoş karsilarsin mehter ver diye diye aklinla dalga gecen dallamalari. Ee noolacak şimdi.

Bak tüm samimiyetimle diyorum. Eğer bu olanları algilayamayacak kadar geri zekalı isen Allah yolunu açık etsin. Şifani versin. Hiç kötü söz söylemem. Ama değilsiniz. Zehir gibi akillisiniz ama sırf lumpen devrimi yaşasın diye salağa yatıyorsunuz. Karaya ak diyorsunuz hem de gündüz vakti.

Bu kadar sinir kalbe zarar. İmamoğlu bu kadar sinirlenmedi. Kılıçdaroğlu senin hakkını savunduğun kadar CHP’nin hakkını savunmadı. Hak yiyen şerefsiz ise hakkının yenmesine susan ondan şerefsizdir. YSK’dan seçim iptali çıktığında koyun gibi kabullendiler. CHP’den biri de çıkıp demedi ki “ulan siz kimsiniz de kazandığımız seçimi iptal ediyorsunuz?” Hak yiyene çemkiriyorsunuz, hakkını yediren partiye de çemkir. Adam dünden razı gibi seçim iptali kararını ceketini çıkarıp şov yaparak karşıladı. Kim ne derse desin iktidarın bu kadar rahat at koşturmasının tek sebebi sinmiş muhalefettir. Burası Türkiye, hakkını alamazsın, hakkını çalarsın.

Reyhanlı patlamasında bir tane muhalif sokağa çıkmadı, dilek olayında bir tane muhalif sokağa çıkmadı, Alevi açılımında bir tane muhalif sokağa çıkmadı, kazandığın seçimi iptal ettiler bir tane muhalif sokağa çıkmadı. Forumda sağa sola çemkirmek ile olmuyor o işler. Hakkını arayacaksın. Dön ve CHP’nin profiline bak, seçmeninin profiline bak. Nasıl bir seçmen kitlesi var? Hani bok atıyorsun ya hep iktidar seçmenine “bütün muhaliflere terörist diyor” diye, CHP seçmenininde din ve türban karşıtı bir seçmen kitlesi var. Daha 23 Haziran seçimlerinde bir müşahite türbanını çıkar diye bağırdılar. Her kesimi kucaklayacaksın, her kesimi sahipleneceksin. Sen değil misin Yozgat’a, Konya’ya, iç Anadolu insanına Çomar yobaz diyen? E şimdi hangi yüzle iktidar seçmenine bizi ayrıştırıyor diye bok atabiliyorsun?

Hadi canım hadi, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına. Az samimi olun samimi. Forumda pusuya yatıp millete hakaret etmeye yer arıyorsun akabinde mağdur edebiyatı yapıyorsun.

Geri