kaya tuzu ile duş almak

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Kaya tuzu banyosu, içerdiği zengin minerallerle cildi besler, kasları gevşetir ve stresi azaltır. Sıcak suyla birleştiğinde gözenekleri açarak toksinlerin atılmasına yardımcı olur; böylece ağrıları hafifletirken genel bir zindelik ve rahatlama hissi sağlar.

Öne çıkan başlıca faydaları şunlardır:
Kas ve Eklem Rahatlaması: Sıcak suyla birleşen kaya tuzu kasları gevşetir, stres hormonlarını düşürür ve yorgunluğu alır.
Cilt Yenilenmesi: Ölü derileri arındırır ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Egzama ve sedef gibi cilt sorunlarının hafifletilmesine destek olabilir.
Ödem ve Toksin Atımı: Gözenekleri açarak vücuttaki fazla suyun (ödemin) dışarı atılmasına yardım eder.
Ruhsal Arınma: Geleneksel olarak vücuttaki negatif enerjiyi ve ağırlığı temizlediğine inanılır.

Nasıl Uygulanır?
Kapsamlı bir küvet deneyimi için ılık su dolu küvete 1-2 bardak kaya tuzu ekleyip çözünmesini bekleyerek 15-20 dakika içinde kalabilirsiniz. Küvetiniz yoksa ayak banyosu yapabilir veya duştan çıkmadan önce 1 kova ılık suya yarım bardak kaya tuzu ekleyip bu karışımla yıkanabilirsiniz.

Detaylı kullanım önerileri ve banyonun diğer etkileri için Hayfene ya da Yaren Tuz kaynaklarına göz atabilirsiniz.

diyor ai bende yapicam ben hep çarpılırim diye yapmamıştım)

Neyseki Van gölü hem tuzlu hem sodalı cilt ve cilt hastalıklarına mükemmel bir etkisi var

Termal otellerde tuz odaları vardır ve solunum sistemi hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.

çok stresli dönemlerimde yapıyordum. suya değil de cilde sürüp ovalamak daha faydalı olabilir.
rahatlatıyor gerçekten.

Termal otellerde tuz odaları vardır ve solunum sistemi hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.
Gerçekten iyi geliyor benim anneannem koah hastası inanılmaz bi öksürüğü vardı senelerdir hiç geçmeyen. Ankara da bi yere gittiler 1 hafta kaldılar tuz odalarında döndüğünde öksürük diye bişey kalmamıştı.

Kaya tuzu nedir ya inek peyniri miyim ben bidona mı basılacağım hayret bir şey her gün yeni bir içat çıkartıyorlar. Ayrıca bekâr bir erkekin kaya tuzuyla orasını burasını ovmasııı ne kadar doğruu...

Elma sirkesi de güzel oluyor ayda iki defa iyi geliyor

Hiç uğraşamam. Keçi sütlü sabun yetiyor. Kgkgk

Geri