Merhaba. İzin verirsen az buçuk bilirkişi olarak birkaç tavsiyede bulunayım. İkisi de Honda olmak üzere biri 150'lik scooter, diğeri 1000'lik racing motor sahibiyim. Ayıptır söylemesi ailemizde 4 tane de araba var. Buna rağmen ne araba, ne de 1000'lik motorla seyahat ediyorum. Genellikle scooter ile seyahat ediyorum. Sebebi hem yakıt tasarrufu, hem de trafikten kurtulma. İstanbul trafiğinde arabayı sadece ihtiyacım olan iş zamanlarında, büyük motoru ise özlemle karışık seyahat zamanında kullanıyorum. Sana tavsiyem ise büyük motordan caydırmak üzerine değil, aksine teşvik etmekten yana olacak. Fakat büyük motor tecrüben yok ise öncelikle 250'lik bir vitesli almalısın. Yeterince tecrübe kazanmadan büyük motora geçmek çok tehlikelidir. 150'lik hondanın son hızı 120 km iken, 1000'lik motor bu hıza devirli halde birinci viteste ulaşıyor. Bu bahsettiğim fark akılalmaz bir durum. Üçüncü viteste gaz verince tek tekere düşebiliyor. Yani o güç üçüncü viteste bile ön kaldırabiliyor. Bu da tecrübesiz bir kullanıcı için direk ölüm tehlikesi demektir. Peki 250'lik motoru ne kadar kullanmam lazım ki büyük motora geçeyim diyeceksin. En az 70-80 bin km yol kat etmek gerekir. Yoksa büyük olsun küçük olsun herhangi bir iki tekerli aracın ölüm tehlikesi dört tekere göre daha fazladır diye bir şey yok. Tehlike tamamen dört tekerli araçların dikkatsizliğinden kaynaklanır. Tabi çift tekerli araç kullanıcısı çok çılgın değilse. İyi düşün, doğru karar ver.