BirDevrinSonu
Üye
-
-
-
-
-
Katmer Rulo Poğaça Tarifi - Katmer Rulo Poğaçanın Yapılışı - Katmer Rulo Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Ara katlarına sürmek için
2 çorba kaşığı dolusu kadar eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi: Kurovasan gibi içi boşda yapılabilir. Ben Peynirli yaptım. Arzuya göre her türlü iç malzeme olabilir.
1 kalıp yağsız peyniri ufalayıp ince doğradığımız maydanozla harmanlıyalım.
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık sütü , içersine mayayı alıp tozşekeride üzerine döküp 5 dk. kadar mayanın kabarmasını bekleyelim. Diğer malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyalım.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun. 30 dk. kadar dinlensin. 8 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Birinci yufkamızı tezgaha alalım üzerine tereyağlı karışımdan kaşık yada fırça yardımı ile sürelim.
diğer 7 yufkayıda sırasıyla üzerine kayup yağlıyalım son kat yağlanmamalı.
not: Bu noktada buzdolabına konulup 2 saat kadar bekletilirse dahada güzel oluyormuş
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Ara katlarına sürmek için
2 çorba kaşığı dolusu kadar eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi: Kurovasan gibi içi boşda yapılabilir. Ben Peynirli yaptım. Arzuya göre her türlü iç malzeme olabilir.
1 kalıp yağsız peyniri ufalayıp ince doğradığımız maydanozla harmanlıyalım.
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık sütü , içersine mayayı alıp tozşekeride üzerine döküp 5 dk. kadar mayanın kabarmasını bekleyelim. Diğer malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyalım.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun. 30 dk. kadar dinlensin. 8 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Birinci yufkamızı tezgaha alalım üzerine tereyağlı karışımdan kaşık yada fırça yardımı ile sürelim.
diğer 7 yufkayıda sırasıyla üzerine kayup yağlıyalım son kat yağlanmamalı.
not: Bu noktada buzdolabına konulup 2 saat kadar bekletilirse dahada güzel oluyormuş