Kaşar ve Tost Peyniri Arasındaki Farklar

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
V2ZuEJ.md.jpg

Son günlerde rafta yan yana görülen kaşar peyniri ve tost peynirinin birbirinden farklı olduğu kritik noktaları biliyor muydunuz...

Türkiye’de süt ve süt ürünlerine gelen zamların ardından vatandaşlar kaşar peyniri yerine uygun fiyatlı olan tost peynirlerini raflarda görmeye başladı.

Görüntüsüne aldanarak kaşar peyniri diye alınan peynir çeşidi, aslında tost peyniri adı altında satılıyor.

Kaşar peynir ve tost peyniri görsel açıdan çok benzediği için kaşar peyniri alıyorum diye tost peyniri alan birçok kişi bulunuyor.

Öte yandan doğal olarak iki çeşit de aynı rafta...

Hem fiyatı hem de çok fazla çeşit olması nedeniyle tüketicinin kafası karışırken, aslında söz konusu gıda olunca iki kere düşünmeniz ve etiketlerini okumanız gerçekten hayati önem taşıyor.

Peki tost peyniri ve kaşar peyniri arasındaki fark nedir? Gerçek kaşar peyniri nasıl anlaşılır? İşte bilmeniz gerekenler...

Kaşar peyniri tost peyniri karşılaştırması

Kaşar peyniri sütün mayalanması ve ardından haşlanarak kalıp haline getirildikten sonra elde edilen bir peynirdir. Tost peyniri ise bir çeşit eritme peyniridir.

Tost peynirini gerek renk, gerek tat gerekse koku noktasında kaşar peynirinden ayırmak bir hayli zordur. Ancak aralarındaki en büyük fark, şüphesiz ki besin değerleri.

Kaşar peyniri protein, kalsiyum açısından tost peynirine göre daha besleyicidir.

Tost peyniri ve kaşar peyniri arasında süt farkı var. Kaşar peyniri ham sütten üretiliyor ama tost peyniri eritme peynirden üretiliyor.

Yani kaşar peynirinde ham madde süt iken, eritme peynirinde ham madde daha önce üretilmiş peynirlerdir.

Bir diğer problem ise eritme peynirlerinde kusurlu olanların da kullanılma ihtimali.

NOT: Peynir alışverişi yaparken, etiket ve içindekiler kısmını dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Aaa ben bilmiyordum.

Ben tost peynirini de kasar saniyordum

20 yıllık bakkalım böyle kaşar görmedim

Yani simdi artik eski kasardan tost olmaz diyemicez mi

evet üzerinde tost peyniri yazan kaşar peyniri değildir
kaşar peyniri > tost peyniri tabikide tad olarak lezzet olarak

Eskiden bilmiyordum bu ayrımı, şu an alırken buna dikkat ediyorum.

Lor bile bulmasın çomar.

Dilerim Rabbimden şu mübarek geceler hürmetine, evliyalar enbiyalar yüzü suyuna sen de lora muhtac kalırsın insaALLAH.

Al işte istediğinizi yaptım. Şimdi konuşabilirsiniz

Dilerim Rabbimden şu mübarek geceler hürmetine, evliyalar enbiyalar yüzü suyuna sen de lora muhtac kalırsın insaALLAH.

Al işte istediğinizi yaptım. Şimdi konuşabilirsiniz
Çomarın duası tutmazmış al işte ben de istediğini yaptım.

Açsın demi. Sıfırı tükettin. Umudun yarının kalmadı demi. Bin yıl çalışsan 2+1 bile alamazsın demi. Alışverişe çıkınca bı tişörtü sekiz taksit yapiyorsun demi. Hafta sonu dışarıya kahvaltıya falan çağırırlar da parasızlıktan he diyemem mahcup olurum diye korkudan titriyorsun demi. Bırak tatili telefon bozulsa pilini taktıracak paran yok demi.

@climax lütfen sus, git uyu.
Ama dedim. Büfe kaşarini yalamak zorunda kalırız yapmayın dedim. Nooldu şimdi. Ben miyim tekerlek kaşara hasret kalmana sebep. Sebep sensin. Ama işte kabul edemiyorsun. Kendine kızıyorsun. Ama bunlar beyhude pişmanlıklar. Eşik aşıldı. Ok yaydan çıktı. Ben hazırım senin hazırladığın kaderi yaşamaya. Ya sen. Sen hazır mısın?
Hayırlı akşamlar. Allah hidayet versin

Ama dedim. Büfe kaşarini yalamak zorunda kalırız yapmayın dedim. Nooldu şimdi. Ben miyim tekerlek kaşara hasret kalmana sebep. Sebep sensin. Ama işte kabul edemiyorsun. Kendine kızıyorsun. Ama bunlar beyhude pişmanlıklar. Eşik aşıldı. Ok yaydan çıktı. Ben hazırım senin hazırladığın kaderi yaşamaya. Ya sen. Sen hazır mısın?
Hayırlı akşamlar. Allah hidayet versin
İyi misin canımın içi?
Git uyu, şirazen kaymış ama hep kayıktı zaten.

Geri