Kartellere yenilmeyelim.

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Şeker, guluten, karbonhidrat, doymuş-doymamış yağ yok şöyle yok böyle zararlı falan filan hikayeleri vücudun kendi savunma mekanizmasını bloke edip başta ilaç ve gıda kartellerinin insanı kendine mahkum etmek amacıyla uydurduğu yalanlardır.

Nasıl ki çocukluğunu sokakta çamura dokunmadan, soğuğa maruz kalmadan, hertürlü bakterisiz ortamlarda büyüyen bir çocuk ileriki yaşamında hastalık tehditlerine çok daha açık oluyorsa, hala bu lordların uşaklığını yapanları görüyorum.

Hata yapıyorsunuz! Bırakın vücudumuz üşüsün, terlesin-soğuğa çıksın, hasta olsun. Olsun-ki daha çocukluktan itibaren savunma mekanizmasını güçlendirsin. Sen sanıyormusun ki bu beyin hayatta kalmak için senden izin isteyecek. Sen küçükten başlayıp ilaçlarla, takviye gıdalarla, antibakteriyel ihtiyaçlarla uyuşturmazsan seni bile senden korumasını bilir..!

Bırakın zararlıdır edebiyatlarını. Doğa katliamını yaşıyorsak hemde insan elinden, o halde insandan daha zararlısı yok. Ne yapalım? Gördüğümüzü vuralım mı🤣

Esprisi bir tarafa dediklerimi iyi okuyun ve anlayın.
Bu konu önemli.!

Son düzenleme:
Şeker, guluten, karbonhidrat, doymuş-doymamış yağ yok şöyle yok böyle zararlı falan filan hikayeleri vücudun kendi savunma mekanizmasını bloke edip başta ilaç ve gıda kartellerinin insanı kendine mahkum etmek amacıyla uydurduğu yalanlardır.

Nasıl ki çocukluğunu sokakta çamura dokunmadan, soğuğa maruz kalmadan, hertürlü bakterisiz ortamlarda büyüyen bir çocuk ileriki yaşamında hastalık tehditlerine çok daha açık oluyorsa, hala bu lordların uşaklığını yapanları görüyorum.

Hata yapıyorsunuz! Bırakın vücudumuz üşüsün, terlesin-soğuğa çıksın, hasta olsun. Olsun-ki daha çocukluktan itibaren savunma mekanizmasını güçlendirsin. Sen sanıyormusun ki bu beyin hayatta kalmak için senden izin isteyecek. Sen küçükten başlayıp ilaçlarla, takviye gıdalarla, antibakteriyel ihtiyaçlarla uyuşturmazsan seni bile senden korumasını bilir..!

Bırakın zararlıdır edebiyatlarını. Doğa katliamını yaşıyorsak hemde insan elinden, o halde insandan daha zararlısı yok. Ne yapalım? Gördüğümüzü vuralım mı🤣

Esprisi bir tarafa dediklerimi iyi okuyun ve anlayın.
Bu konu önemli.!
Önce bu söylediklerinin bilimsel dayanağı nedir, hangi kaynaklara göre söylüyorsun veya kendi bilimsel araştırmalarının sonucumu açıklaman gerekli.

Önce bu söylediklerinin bilimsel dayanağı nedir, hangi kaynaklara göre söylüyorsun veya kendi bilimsel araştırmalarının sonucumu açıklaman gerekli.
Bunlar okuduklarım ve bilim insanlarının açıklamalarının harmanlamasıyla çıkardığım sonuçlar. Üni diplomam veya ismimin önünde herhangi bir ön ek kullanmıyorsam okumaya değer bulmayacaksın anlaşılan. Yüksek lise (3.kat) mezunu birisi olarak salladım say o halde.

Bunlar okuduklarım ve bilim insanlarının açıklamalarının harmanlamasıyla çıkardığım sonuçlar. Üni diplomam veya ismimin önünde herhangi bir ön ek kullanmıyorsam okumaya değer bulmayacaksın anlaşılan. Yüksek lise (3.kat) mezunu birisi olarak salladım say o halde.
Estafurlah ağam ne haddimize, sadece kaynak bilmek istedim. Hata mı ettim yolksa? Hani sen hep dersin ya kaynak göster diye oradan esinlendim.
Hangi bilimm adamlarıymış bir kaç kaynak gösterde biz de biraz öğrenelim.

Estafurlah ağam ne haddimize, sadece kaynak bilmek istedim. Hata mı ettim yolksa? Hani sen hep dersin ya kaynak göster diye oradan esinlendim.
Hangi bilimm adamlarıymış bir kaç kaynak gösterde biz de biraz öğrenelim.
Benim için kişi ve Tarihler önemli olmaz olgular ve olaylar daha iyi aklıma yatar. Onun için isim ezberlemek veya tarihi ezberlemek gibi bir çabam olmadı sen bildiğin gibi İnanabilirsin.

Saçma sapan konuları yok Bugün yine Ne renk olsun yok Bugün ne yedin Sevgilin senden bilmem şöyle olsa böyle olsa ne olur gibi Abuk sabuk konular hakkında konuşmaktansa böyle konular hakkında konuşmayı tercih ederim.

Benim için kişi ve Tarihler önemli olmaz olgular ve olaylar daha iyi aklıma yatar. Onun için isim ezberlemek veya tarihi ezberlemek gibi bir çabam olmadı sen bildiğin gibi İnanabilirsin.

Saçma sapan konuları yok Bugün yine Ne renk olsun yok Bugün ne yedin Sevgilin senden bilmem şöyle olsa böyle olsa ne olur gibi Abuk sabuk konular hakkında konuşmaktansa böyle konular hakkında konuşmayı tercih ederim.
Ciddi bir soru soruyorum gene cevabı yok. Başlık öyle ben okudum ama kimi okudum, ne zaman okudum,..... bilmiyorum geçiştirilemez. Büyük bir iddiada bulunuyorsun ve bizim buna inanmamızı istiyorsun. Ben öğrenmek adına kaynak bekliyorum ama sonuç hüsran, sadece fasa fiso.
Belkide söylediklerin doğru ama inandırıcı bilimsel kaynak gerekli.

Verilerle geldim @melnur

Son 50 yılda (1974'ten beri) aşı programları 154 milyon insanın hayatını kurtardı (WHO ve Lancet çalışmaları). Bunun %95'i 5 yaş altı çocuklar. Yani her dakika 6 hayat kurtarılmış demek.
Sadece kızamık aşısı bile bu sürenin içinde 94 milyon hayat kurtardı.
Çocukluk çağı aşıları her yıl yaklaşık 4 milyon ölümü önlüyor.

Çiçek hastalığı tek başına 300-500 milyon insanı öldürdü. Aşı olmasaydı bugün hâlâ her yıl milyonlarca ölüm devam ederdi.
Kızamık, boğmaca, difteri, çocuk felci gibi hastalıklar eskiden her yıl yüz binlerce – milyonlarca ölümü doğrudan veya dolaylı (ikincil enfeksiyonlar, sakatlık sonrası ölüm vs.) getiriyordu.

Doğal bağışıklık tabi mümkün. Ama sistem "ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" şeklinde işler.

Eğer hiç aşılama olmasaydı bugün dünya nüfusu iki milyar daha az olurdu diye düşünüyorum.

Ha bu daha iyi kötü bilmem.

Verilerle geldim @melnur

Son 50 yılda (1974'ten beri) aşı programları 154 milyon insanın hayatını kurtardı (WHO ve Lancet çalışmaları). Bunun %95'i 5 yaş altı çocuklar. Yani her dakika 6 hayat kurtarılmış demek.

Çiçek hastalığı tek başına 300-500 milyon insanı öldürdü. Aşı olmasaydı bugün hâlâ her yıl milyonlarca ölüm devam ederdi.
Kızamık, boğmaca, difteri, çocuk felci gibi hastalıklar eskiden her yıl yüz binlerce – milyonlarca ölümü doğrudan veya dolaylı (ikincil enfeksiyonlar, sakatlık sonrası ölüm vs.) getiriyordu.

Doğal bağışıklık tabi mümkün. Ama sistem "ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" şeklinde işler.

Eğer hiç aşılama olmasaydı bugün dünya nüfusu iki milyar daha az olurdu diye düşünüyorum.

Ben konu başlığından başka bir şey anladım hocam. Aşılara itirazım yok, fahdalarını da inkar etmiyorum gerekli aşılarıda oluyorum.

Ben konu başlığından başka bir şey anladım hocam. Aşılara itirazım yok, fahdalarını da inkar etmiyorum gerekli aşılarıda oluyorum.
Ha yo :)
Seni destekler veri bunlar. Kamil veriye dayalı olmayan savlarina bilimsel karşı görüş

Verilerle geldim @melnur

Tıp ile bu kadar yoğun mesai yapan birisinin vücudun savunma sistemi ile ilgili bir konuda bu kadar sığ ve alakasız bir örneklendirme yapması gerçekten şaşırtıcı. Kas hafızası ve kullanılmaya kullanılmaya işlevsiz hale gelen sistemlerden bahsetsen vallahi anlamış derdim ama neyse... he he sensin sen. Demiştim ya bazen medeniyeti cahillerin soruları değil ama onlar için verilecek cevapları bulmak geliştirir.

Tıp ile bu kadar yoğun mesai yapan birisinin vücudun savunma sistemi ile ilgili bir konuda bu kadar sığ ve alakasız bir örneklendirme yapması gerçekten şaşırtıcı. Kas hafızası ve kullanılmaya kullanılmaya işlevsiz hale gelen sistemlerden bahsetsen vallahi anlamış derdim ama neyse... he he sensin sen. Demiştim ya bazen medeniyeti cahillerin soruları değil ama onlar için verilecek cevapları bulmak geliştirir.
Ağam bilimsel bir araştırma kaynağı neden göstermiyorsun?

Benden daha cahillere birşeyler öğretmekten daha ciddi konular var dünya gündeminde. Sen kumda oyna.

Ya kamil abi;

Cartel bir numara en büyük
Cehennemden çıkan çılgın türk
25 yaşında yüzbinlik araba
Nerden geldi bu para en iyisi sorma
Anlamazsan kafan almaz sorma
Yaşadığın yeri tanımıyon sorma
Hergün savaş caddeler kan
Kan bile kırmızı değil karakan
Karakan yine geldim buraya
Hakkınızı arayıp sormaya
Geride kalanları uyarmaya
Beraber olup carteli kurmaya
Elini vicdanına koyupta söyle
Bu hayat ne kadar sürecek böyle
Cartel deyipte geçme
Bize güvende yanlışı seçme

@kamil0920 onu ye bunu yeme konusunun çok abartılı hale geldiği konusunda haklısın. Ama sağlıklı beslenme diye bişi var tabi. Bunu detaylandırmaya gerek yok.

Bağışıklıklama konusunda da senin gibi düşünen çok. Hatta covidde de başta olayı toplumsal bağışıklamaya birakmayı tercih eden ülkeler oldu. Amerika mesela. Ama göz önünde çok ölüm olunca sağlık sistemini idare etmek ve politik hesap vermek zor oluyor. İster istenez ölümleri azaltmak yönünde tavır alınıyor.

Sadece enfeksiyon hastalıkları da değil. Yenidoğan döneminde güçsüzler elensin, kalan nesil daha sağlıklı olur görüşü de var. Doğal seleksiyon deniyor ve tabiat böyle işliyor zaten. Lakin insan kadare ve doğanın doğal akışına mudehale ediyor. Çünkü bunu yapabilir kudtette.

@kamil0920 onu ye bunu yeme konusunun çok abartılı hale geldiği konusunda haklısın. Ama sağlıklı beslenme diye bişi var tabi. Bunu detaylandırmaya gerek yok.

Bağışıklıklama konusunda da senin gibi düşünen çok. Hatta covidde de başta olayı toplumsal bağışıklamaya birakmayı tercih eden ülkeler oldu. Amerika mesela. Ama göz önünde çok ölüm olunca sağlık sistemini idare etmek ve politik hesap vermek zor oluyor. İster istenez ölümleri azaltmak yönünde tavır alınıyor.

Sadece enfeksiyon hastalıkları da değil. Yenidoğan döneminde güçsüzler elensin, kalan nesil daha sağlıklı olur görüşü de var. Doğal seleksiyon deniyor ve tabiat böyle işliyor zaten. Lakin insan kadare ve doğanın doğal akışına mudehale ediyor. Çünkü bunu yapabilir kudtette.
Son yazdığın paragraftaki mantığı bugünkü Avrupa medeniyeti dediklerimiz Orta Çağ'da sakat veya özürlü doğan çocukları öldürerek daha düzgün bir nesil yaratmak amacını güderek yapmışlardı başarabildiler mi Hayır. Ayrıca Siyonistlerin dünya yüzünde sağlıklı nesiller haricindeki zayıf unsurların yok olması ve köle olarak kullanılması konusunda bir fikirleri var. Yani insan seleksiyonunun onlar için yararlılar ve yararsızlar olarak ikiye ayrıldığı bir görüş. Enteresan yazdıklarından bir ilişkilendirme kurdum ama neyse.

Insan hala vücudun mekanizmasını çözmüş değil mekanizmasını çözmüş değil ama onun istediği kadar olmasını sağlayacak yöntemleri çoktan buldu. Mesela kendi hayatta kalma prensibiyle geliştirdiği savunma mekanizmasını bloke etmesinin yöntemini buldu. Hiç böyle düşündün mü olayı. Binlerce yıldır canlılığını sürdüren insan nesli Nasıl oluyor da bir anda bu kadar dengesiz ve hastalıklara Naçar oluyor? Hastalıkları kendileri bulup tedavileri için de ilaçları yine Bunlar satmıyor mu bize?

Satılan ilaçların lokal iyileşmeler konusunda başarılı olduğunu Fakat diğer vücut organlarında tahribat yarattığını da bilmiyorsun değil mi?

@kamil0920 elbette. İnsan bu kadar savunmasız olsa türünü devam ettiremezdi. Ama işte evriliyo insan. Mental olarak da. İnsan kendine çok değer veriyor. Antibiyotik olmadığı için çıbandan ölüm dün normalken bugün kabul edilmiyor. Zottirik baş ağrısı için dört hastane dolaşıyor, üç mr çektiriyor.

Ben de memnun değilim bundan. Ama dediğin gibi ilaç karteli meselesi değil bu. İnsanlar hezeyan sahibi artık.

Doğduğu anda yürüyemez insan. Keçi yavrusu gibi degil. kendini koruması, kendini besleyebilmesi uzun zaman alıyor. Artık tüyleri yok. Güçlü çenesi keskin dişleri yok. Besin zincirinin tepesinde olmasi ve bu kadar kalabalık nüfusa ulaşması için aklını kullanması şarttı

Eskiden insan ömrü 40'lı yaşları bile bulmuyor ve çok fazla çocuk ölümü yaşanıyordu. Tıbbın ilerlemesi ile insanın ömrü de uzadı çünkü hastalıklarla mücadele etme yönetmeleri gelişti.

Kanser hastalığı ile sadece cerrahi müdahale ile başa çıkılmıyor ve yerine göre kemoterapi ve radyoterapi uygulanması da gerekebiliyor. Yan etkileri var diye uygulamamak olmaz ve kanser de doğal yöntemler ile aşılabilen bir hastalık değil.

Dişin ağrıdığında kendi başına tedavi edemezsin ve mutlaka doktora gitmen gerekiyor. Dişini uyuşturmadan seni tedavi edemezler ya da anestezi almadan ameliyat olamazsın.

Salgın döneminde şayet aşı olmasaydı, şu an ölü sayısı çok daha fazla olacaktı. Salgın aşı sayesinde kontrol altına alınabildi.

Besin ya da vitamin takviyesi konusunda ise bilinçsiz kullanım çok fazla ve doktor tavsiyesi olmadan kendi başına takviye kullanan çok kişi var. Bu konuda bilinçlenme şart ancak onun dışında ilaç sektörünün gelişmesi demek, hastalıklara bağlı ölümlerin de azalması demektir.

Son düzenleme:
Geri