Kart şifresini Girerken kimse bakıyor mu vesvesesi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Geçen marketteyim iki ekmek aldım eve gidiyorum hesabı önde sırada bi amca var alışveriş yapmış karttan çektirdi şifre giriyor bi hareketlenme oldu sağa bakıyor sola bakıyor şifresini kimse görmesin diye şaapıyor e bende sabit durmuşum aklıma gelmiyor çok pis baktı çarpsa çarpardı yani bunu hep yaşıyorum Sjsjsj

Dedem ben napim sizin şifresinizi ya :d

Burda kart ile alisveris yapildiginda kasadaki calisanda baska yere bakar ilk siradaki de baska yere bakar. Guzel birsey. Sifreyi alip karti alacagindan degil zaten. Nezaket ve dusunce meselesi

2017 Aralık ayında maaşımın üçte biri uçmuştu. Ben kullanmaya bile kıyamazken.
Sabah bir ATM'den 750 nakit çekmiştim. Öğleden sonra başka ATM'den 250. Akşam da dışarıdan yemek söylemiştim, kartla ödeme yapmıştım.
Bunlar Antalya'da oluyor. Ama sabah 05.00'te İstanbul Esenler ATM' sinden 1500 çekilip bana cüzi miktar bırakmışlardı.
Artık şifreye bakmaya, aynı şehirde olmaya bile gerek yok. Yapan şifreye ihtiyaç duymuyor.
Sonra banka dökümanları, Bilişim suçları ofisine başvuru yapmak için tüm günümü harcadım. Daha sonra ilk çekim yaptığım yerin ATM'si kaldırıldı.
Neyse ki banka kaybımı telafi etti, araba taksidimi ödüyordum.

Benim de kartım kopyalanmış bikere arayıp söylediler benim dünyadan haberim yoktu hemen iptal ettiler :(

• Üzgün
Tepkiler: ne
yıl olmuş 2021. kart çaldırma, kopyalama mı kaldı? sürekli internete bağlı telefon var hepimizin elimizde. internet alışverişi için sanal kart açarsınız limiti istediğiniz gibi belirlersiniz. fiziki olarak ek kart çıkartırsınız yine aynı şekilde çekim ve harcama limitlerini belirlersiniz. günlük çekim limiti koyabilirsiniz vs. vs. yapın bunları. kart bilgilerinizi kopyalasalar bile hiçbir şey olmaz. bir tuşla kapatıp tekrar açarsınız.

Dedeler ve amcaların haberi yok bundan

Bir kere gecenin bilmem kaçında telefonuma mesaj geldi, kartımdan bir oyun için para çekilmiş diye. Kardeşimin işleridir yine deyip pek onemsemedim, bir sonraki gün konuşunca onun yapmadığını ya çok ilginç ama cümleyi tamamlamak istemedim sıkıldım şu an

yıl olmuş 2021. kart çaldırma, kopyalama mı kaldı? sürekli internete bağlı telefon var hepimizin elimizde. internet alışverişi için sanal kart açarsınız limiti istediğiniz gibi belirlersiniz. fiziki olarak ek kart çıkartırsınız yine aynı şekilde çekim ve harcama limitlerini belirlersiniz. günlük çekim limiti koyabilirsiniz vs. vs. yapın bunları. kart bilgilerinizi kopyalasalar bile hiçbir şey olmaz. bir tuşla kapatıp tekrar açarsınız.
kardeşim bahsettigin olay kurtsrmiyor ne yazık ki, bir kaç ay önce bir abimizin hesabından adına 70 bin TL kredi , 15 bin nakit avans ve o ayki maasini aldılar.
ustelik bunu yaparken hiçbir şeye gerek duymamislar, adam şuan almadığı krediyi ödüyor

kardeşim bahsettigin olay kurtsrmiyor ne yazık ki, bir kaç ay önce bir abimizin hesabından adına 70 bin TL kredi , 15 bin nakit avans ve o ayki maasini aldılar.
ustelik bunu yaparken hiçbir şeye gerek duymamislar, adam şuan almadığı krediyi ödüyor
yorumumu söyleyeyim. o kişi kart bilgileri ve şifresini çaldırmamıştır. hesap ve kişisel bilgilerini çaldırmıştır. telefona sızma vs. durumları da olabilir. benim kart bilgilerim ve şifremi çaldılar diyelim online bankacılık şifremi bilemeyecekleri ve telefona ulaşamayacakları için atm üzerinden kredi çekmeleri gerekecek. o miktarda krediyi atm vermez büyük ihtimal, hadi verdi diyelim hem atm'nin günlük limiti hem kartın günlük para çekme limiti olacağı için o parayı çekemeyecekler. günlük çekim limiti çok düşük miktarda olduğu için maaşımı da çekemeyecekler. kaldı ki birden çok vadeli-vadesiz mevduat açıp paramı karta tanımlı olmayan bir hesapta da tutabilirim. onun için dediğim gibi online bankacılık şifresini kaptırmıştır.

aslında çok önlem var gabiah. ben bu konularda biraz titiz davranıyorum. benim online bankacılık şifreme bile ulaşsalar, telefonumu bile kopyalasalar para transferi vs. durumları hep ayarlı olduğu için ne yaparlarsa yapsınlar o parayı ne fiziki olarak bir yerden alabilirler ne de başka bir hesaba gönderebilirler.

Geri