Kars’ta Öğrencilere maket Mezar hazırlayıp”Sabır”konusu işlediler.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda ÇEDES projesi kapsamında “sabır” konusunu işlemek için okulda maket mezar kuruldu. Bu etkinlik kapsamında bir öğrencinin maket mezar başında ağıt yaktığı görüldü.

Okulun sosyal medya hesabından paylaşılan gönderide konuyla ilgili şu açıklamalar yer aldı:

“ÇEDES projesi değerler kulübü ocak ayı sabır temalı etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir. Öğrencimiz vefat eden annesine özlemini sabır temasıyla sahnelemiştir.”

GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

ÇEDES projesi kapsamında yapılan uygulamalar tepki çekmeye de devam ediyor.

• Tekirdağ ve Batman’da öğrencilere cami temizletildiğini ve bazı okullarda da öğrencilere mezar temizliği yaptırıldı.

• Ardeşen Seslikaya Ortaokulu öğrencilerine de ÇEDES kapsamında cami temizliği yaptırıldı.

• Muş Bulanık’ta Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden camide temizlik yapmaları istendi.

• Bitlis'te Hizan ilçesindeki Nurs Ortaokulu'nda öğrencilere, “hac ibadetini” öğretmek gerekçesiyle sınıfa Kâbe maketi kuruldu. Öğrencilere şeytan taşlama provası yaptırıldı.

E akşam mezarlığa götürseler daha etkili olurdu hatta diri diri mezara gömseler ibretin babası olurdu

Ya Rabbi, sen bu haberler karşısında bizimde sabrımızı koru. Akıl sağlığımızı koru.
Memleket nereye gidiyo ağlanacak halimize gülüyoruz artık.

eğitim sistemi ölmüş, ölüsünü de mezara gömmüşler.

Hoşgeldin ölüm korkusu, hoşgeldin kaygı delirmiş bu insanlar gerçekten şu video bile net psikolojik travma sebebi izlerken ben etkilendim..sabır temasını daha Farklı da işleyebilirlerdi travmatik bir senaryoya ne gerek var gerçekten…dini de hep böyle alttan travmatik bir şekilde işliyorlar beynimize…ne kadar çok travma demişim xd

Anlamaya calisiyorum..ama olmuyor

Siz istediniz bunu kübralar. Şimdi niye şaşırıyorsunuz.
Bence çok iyi. Yaygınlaşmalı. Dinini bilsin ahiretini kurtarsın çocuklar.

• Hımm
Tepkiler: ne
Siz istediniz bunu kübralar. Şimdi niye şaşırıyorsunuz.
Bence çok iyi. Yaygınlaşmalı. Dinini bilsin ahiretini kurtarsın çocuklar.
Küçücük çocuk sence kendi isteği ile mi gidiyor aile mi yönlendiriyor ?

Dinsiz imansız o Sjsjsjjs

Abicim senin dininle ilgilenmiyorum ki zaten ilgilendirmez de beni..istemiyorum ben imam hatip ortaokullarını.. niye şaşırıyorsunuz ne demek yani şaşırcam tabi normal bişi mi :d
Evladım sen kübra mısın. Niye alınıyorsun üstüne. Seninle derdim yok benim.

İsmiyle degerlendirisek,Yaren hanim bedevi isimleriyle yakindan uzaktan ilgisi yok.Pers olma ihtimali daha fazla. : )

Bu ara da haber,ulkemizdeki egitim sisteminin ne derece tarikatlerin gudumunde oldugunu gosteriyor.Bakanligim konuyla ilgili bir yaptirimini okumadim.

Edit:diger isim arapca.

Geri