-Aman ne olcak canım,şurda otururken biraz feyse bakıyorum.Maksat vakit geçsin yoksa bağımlı değilim.
-Aman be oluuuumm,ben öyle 3 paket içmiyom ki günde.Bak bu paketi dün aldım hala içinde 7 tane var bak.
-Aman be anneeee, sürekli tv başında oturmuyorum ki.2 tane dizim var onları kaçırmıyorum o kadar (Bu arada izlenen içi boş reklamlar ve başka dizilerin tanıtımı asla göz önüne alınmaz)
Cevap vereyimmi ? Heee şimdi senin bu masum gördüğün şeylerin sana ne zararı olabilir ki dimi ? Bak kardeşim o feyste "maksat vakit geçsin" diye ayırdığın vakti kendini geliştirmeye adarsan kendinle birlikte bir kaç kişiyide etkilersin.O az içiyorum dediğin sigarayı içmezsen yakında olsijen tüpüne bağlı ve bol ağrılı bir göğüs ile yaşamak zorunda kalmazsın ve buna "arz talep" adı takan vahşi kapitalistlerin faydasız eylemlerinden dolayı kasalarına trilyonlar sokulmasına katkı sağlamazsın.O tv de oynayan sözüm ona "aşk" dizilerini izlemezsende bazı adı özelde kalması gereken değerlerin reyting (para) uğruna ne derece bir melanet deklerasyonuna dönüştürüldüğüne kahrolmaz ve yine bu deklerasyonun içerisinde yer alanlara trilyonlar kazandırıp sonra tıpkı bir uyuşturucu etkisi altındaymış gibi "Aaaa onlar sevgilimi olmuşlaaaarrr" diye bir başka programda (magazin) izleyerek anlamsız heyecanlara ve şaşkınlıklara girmezsin, halbuki hayatta heyecanlanılcak ve şaşılcak o kadar şey varken.
Ha sen şimdi amaaann mı diyorsun ? İnan bana senin bunların farkına varmanı istemezler.Çünkü biliyorlar ki saltanatları yıkılır.Oku kardeşim, biraz ufkunu genişlet, oku ve yargıla !