Karpuzun İyisi Nasıl Seçilir?

Konu sahibi son olarak 1273 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üzerinde örümcek ağına benzer çatlaklar olup olmadığını kontrol edin

a2cd89df04531c39e8b72c55065d18f6.jpg

Eğer karpuzda örümcek ağına benzeyen çatlaklar ve kahverengi noktalar varsa bu karpuzun büyürken arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini işaret eder. Bu ziyaretler ne kadar çoksa karpuz da olgunlaştıkça o kadar lezzetli ve tatlı olur. Kısacası bu çatlaklar karpuzun ağızlara layık olduğunu gösterir.

Karpuzun alt bölgesinin ne kadar sarı olduğuna bakın

VD98Dq.jpg

Karpuzun büyürken yere değdiği bölge yani alt bölümü ne kadar sarıysa o kadar lezzetlidir. Tam olgunlaşmış karpuzlarda bu sarı rengi görebilir, lezzetine doyamayabilirsiniz. Daha beyaza yakın olan karpuzlarda aynı lezzeti yakalayamazsınız.

Boyutuna dikkat edin

45409810_620x410.jpg

"Genelde karpuz ne kadar büyükse o kadar olgundur" diye bir inanış var. Ancak büyük karpuz her zaman iyi çıkar diye bir kaide yok. Aksine alacağınız karpuzun ne çok büyük, ne de çok küçük olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak ister büyük, ister küçük olsun karpuz mutlaka boyutuna göre ağır olmalı.

Karpuzların da cinsiyeti var

4-17.jpg

Çoğu kişi bilmez ancak çiftçiler karpuzu "cinsiyetlerine göre" ayırt ederler. Uzun ve oval karpuzlar erkek olarak bilinirken yuvarlak karpuzlar dişi olarak adlandırılır. Erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.

Sapına bakmayı unutmayın

bf655daf3c077bd768c8613c9cb635dd.jpg

Karpuzun sapı bile onun iyi olup olmadığını ele veren bir detay. Eğer karpuzun sapı kurumuşsa karpuz olgundur. Eğer sapı kuru değil ve yeşil renkteyse karpuz daha olgunlaşmadan toplanmış demektir

g6rvvR.jpg

b6VZZd.jpg

zMjOO6.jpg

karpuzun yanında bir de izmir tulum peyniri olacak öff..
bir kaç kadeh de rakı ohh miss : )

Erkek karpuz sulu dişi karpuz tatlı oluyorsa trans karpuz muazzam olur

Nasıl yiyorsunuz şunu, ne pis kokuyor suyu akıyor çekirdekleri var.

Bicagi sapladiginda karpuz kendiliginden catliyorsa o karpuz karpuzdur. Tşk.

Bende onlar çürüktür diye almıyordum gerçi benim aldıklarımda kötü çıkıyordu..

karpuzun bile iyisi var
insanın neden olmasın

Az onceki yorumumu ben kavuna yazdim galiba.

Ama ikisine de saplatiliyo sonucta. .p

Kaaapuuuş :d Ne severim ne sevmem ama faydalı bir bilgi tşkler

Adana/Çukurova Karpuzu gibisi yok, yolunuz duserse Yaz mevsiminde muhakkak alin ve yumulun :rolleyes:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri