Karpuz Kilo Aldırır Mı? - Zayıflatır Mı?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
Az yemek yediğinizi düşünürken kilo almayın

Yazın öğünü geçiştirmek isteyenlerin veya diyet yapanların belki de en lezzetli ve pratik kurtarıcısı karpuz-peynir ikilisidir. Ancak karpuz çok miktarda yenirse ve tam da sevdiğiniz gibi kan kırmızı ve şekerli olursa bu kez bedene fazla şeker yüklenmiş olur. Peynir eğer yağlıysa (eski kaşar, tulum, rokfor, gouda, yağlı lor) ve fazla tuzluysa o zaman bu ikili değil diyet yapmak, fazla yağ ve şekerle kilo aldırıcı bile olabilir. Karpuz-peynir ikilisinin yanına eğer ekmek veya simiti de eklerseniz o zaman bu masum gibi gözüken yaz ara öğünü veya
Akşamı karpuz-peynir-ekmekle geçiştiririz” = kilo faciası
olabilir. Ama birkaç kurala dikkat ederseniz yazın kilo almadan da karpuz peynir veya meyve-peynir ikilisini tüketebilirsiniz.

1) Karpuz-peynirin yanına simit, ekmek gibi hızlı bir karbonhidrat eklemeyin.
2) Karpuzu yerken bir normal dilimden fazla olmamalı. Peynirden kendi parmağınızla 4 parmaktan fazla tüketmeyin.
3) Karpuzun daha çok kırmızı, şekerli olan tarafı değil, daha pembe, az şekerli, diri olan kısmı hatta çok yararlı olan beyaz kısımlarını da yiyin.
4) Peynirler taze lor, çökelecek, taze dil, suda mozarella gibi az tuzlu, az yağlı olmalı. Eğer karpuz sevmiyorsanız ama meyve peynir ikilisinden de vazgeçemem diyorsanız o zaman seçtiğiniz meyveler sert, diri, aşırı şekerlenmemiş, taze mevsim meyveleri olsun. Erik, şeftali, nektarin, karadut, çilek, vişne, kiraz gibi.
Sağlıklı günler…

ilgili arama terimleri; karpuz kilolumudur?, karpuz yazın kilo yaparmı?, yazın karpuz yemelimiyiz, karpuz diyeti sakıncalımı?, karpuz su ihtıyacını karşılarmı?,

Bu konu sadece www.forumbahane.net ' özeldir. Paylaşım alanınız.

3) Karpuzun daha çok kırmızı, şekerli olan tarafı değil, daha pembe, az şekerli, diri olan kısmı hatta çok yararlı olan beyaz kısımlarını da yiyin.

Bu kısmını biz yiyemeyiz ki...:D

Karpuz kilo verdirmiyor muydu?
Karar verin aldırıyor mu verdiriyor mu? :D

zayifim_133914901437.jpg

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz fazla tüketildiğinde kilo yapar. Her besin gibi karpuzda belirli bir kaloriye sahiptir. Hre ne kadar içeriğinin %98'si su olsa bile karpuz içinde ki fruktoz yani meyve şekeri kilo alımına sebebiyet verir. Fruktoz basit bir şeker olduğu için tüketildiği an kana karışır. Eğer vücut bu şekeri o an kullanmazsa yağa çevirip depo eder. İşte bel ve basen bölgelerinde ki o büyük hacmin sebebi budur. Yağlanma arttıkça tüketilen besinlerin yağa çevrilme süreci kısalıp çevrilen miktar artmaya başlar. Bunun anlamı daha kısa sürede daha fazla kilo alımı demektir.

Karpuz yaz için tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Mİktarında tüketildiğinde faydaları çok büyüktür. Karpuzun en büyük faydası kanda ki toksinleri uzaklaştırmasıdır. Karpuz tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yemekler esnasında değil yemeklerden önce ya da 2 saat sonra tüketilmesidir. Çünkü yemek esnasında mideye inen besinler sindirim aktivitesini başlatır. Midede besinler sindirilip yavaş yavaş kana verilirken, karpuzun yenmesiyle kana direk geçen fruktoz yani meyve şekeri kan şekerinin aniden artmasına sebep olur. Buna bağlı olarak insülin salgılanır. İnsülin kanda ki şekeri hücrelere vererek kan şekeri miktarını düşürmeye yarayan bir hormondur. Vücut bir yandan midedeki besinleri sindirip bir yanda da kan şekerini düşürmeye kalkınca dengesizlik olur. Zaten insülin salgılandığı an vücut yağ depolama moduna geçer. Yediğiniz besinler daha kana karışmadan direk depo edilmeye başlanır. Bu da daha fazla kilo almanıza sebep olur.

Karpuz severlerin yapması gereken en uygun davranış araöğünlerde iki dilim karpuzu küçük parçalara bölerek yavaş yavaş tüketmek. Bu sayede hem şeker kana daha yavaş karışır hemde karpuz içinde ki su sayesinde sıcak yaz günlerinde bir ferahlık sağlar. Karpuz kilo aldırır mı? sorusunun yanıtınıda bu şekilde vermiş olduk . Unutmayın her besin kararından fazla tüketildiğinde kilo alımına yol açar.

Ünlü diyetsiyenin tavsiyesi ise :p

ne kilosu yaa boşverin yiyin gitsin can boğazdan gelir :D

karpuz diyeti varken nasıl olurda kilo aldırır diyebilirsin :p

:D efenimm madem diyetisyen ilan edildim, şöle sölim önce :hi:

karpuz kilo yapıyomuş bende geçenyaz haberlerde duymuştum özellikle suyu karın şişirmekten başka bir işe yaramıyomuş :D ben bunu duyunca yoktur öle bişe demiştim ama hala şoklardayım hani kan yapar vs.gb şeyler yok :D

ama çok seviyorum özellikle yanında peynirde varsaa :cici: neyse acıktım yaa :(

MeLiNNa acıktıysan salatalık , domates ye :) aksam olduğu için kepek ekmeğide sakıncalı :p

TıLsıM Kilo Aldırıcılar nerede yahu yiyorum yiyorum almıyorum olmaz ki :(

Zayıflar çirkin olurmuş yiyin güzelleşin :D:D:D

Karpuzu sahurda yiyince yazın susuzluğu gideriyor bayağı tutuyor :D

Karpuz kiloda aldırsa yerim. yenmicek gibi dğeil ki. Buz gibi off :D

Vitamin açısından çok zengin olsa da içeriğindeki sekerden dolayı fazlası kilo yapar.

Geri